Сутрин на "Цариградско": Задръстване, нарушения...

Екип на bgonair.bg видя нагли шофьори, каращи в бус лентата
16 окт 2015 13:54,
33

Снимка: bgonair.bg

Нарушения на пътя и спрени автомобили по спирки - такава е обстановката в сутрешното задръстване на "Цариградско шосе". Екип на bgonair.bg видя как най-нетърпеливите шофьори се движат в бус лентата - най-честото нарушение, което се наказва с глоби до 50 лева, като се състави фиш на място или акт.

Екипът е станал свидетел и на друго нарушение - автомобил, който е спрял на спирка на обществения транспорт. Това нарушение се наказва с отнемане на 5 точки и глоба от 20 до 150 лева.

Сутрешният трафик обаче създава и рискови ситуации. Често спирането, макар и за секунди, може да е фатално. Законът е предвидил и за това наказание - отнемане на 6 точки и глоба до 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 8 години
Я се опитайте сутрин да видите някъде полиция!!!Всички правят смена,а тя продължава май до 10ч./с баничките и кафетата/.Освен това,разните ***/около 90%/,не могат да си направят май точно сметката и все бързат,като на рали!!Тръгвайте по-рано и няма да има това бързане!!!
19
6
 
5
 
! Отговори
и аз преди 8 години
разни хора дето се влачат с 30 km/h наистина пречат , понякога пред тях има празна лента дълга 100-200 м поне и трябва да го изпревариш някакси , за да ускориш до 80 и да настигнеш нормално каращите в далечината - и така няколко като ти се мотаят и се създава задръстване....то и по светофарите е така - светва зелено , пича/каката поглежда дали е зелено , баавно на първа и то 7-8 сек. минали преди той/тя изобщо да тръгне , а зелената светлина е 35 сек. например
18
11
 
2
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Бус лентата трябва да се махне. В автобус се возят само пенсионери, ученици и социално непрокопсали. Никой от тях не бърза за никъде!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новината не струва.По мои наблюдения, по Цариградско шосе, правилата почти се спазват, с изключение на превишена скорост в най-лявата лента, ако няма задръстване и там, както и рядко някои минават през бус-лентата, но най-често това е непосредствено преди тази лента да свърши.
16
2
 
11
 
! Отговори
asd преди 8 години
Вижте булевард Данаил Николаев преди кръговото на Сточна гара между 17 и 19 часа. Масово се кара в буслентата постоянно и така автобусите градски транспорт чакат на задръстване.
15
1
 
11
 
! Отговори
sonik преди 8 години
Или казано по друг начин пуснатата новина е наполовина вярна както е пояснил колегата цитирайки чл 69. Преди да пускате новина проверете до колко е вярна....
14
1
 
13
 
! Отговори
Genov преди 8 години
Цялото задръстване беше заради камиона с дървата на снимка 3! Явно предния ден са рязали стърчащи клони и днес в час пик ги товареха. Това блокираше градския транспорт, маршрутките и нарушители, които редовно си карат в бус лентата.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то това в БГ си е нормално какво се учудвате
12
2
 
6
 
! Отговори
От 18 преди 8 години
На звездичките пише т.ъ.п- защо и на тази дума има цензура?!?!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българският народ е масово ***! Изключително ***! Всичко тръгва от образованието, а когато то е на потресаващо ниво- това са резултатите! Масови нарушения навсякъде, където може да се наруши нещо. Точка по въпроса
10
3
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 12666, Бе на тоя написал първи пост идеята му не е да задминава бавните с 40 км/ч от бус лентата, а от тази лента да изпревари цялата дясна и лява колона, като нафирти необезпокояван сам в лентата за бусовете скапаната си ***. И като отиде 3 минути по-рано на мястото за което е тръгнал в града и се чувства душевно удовлетворен, че е прецакал сума ти "балъци" спазващи правилата. Ето това е удовлетворението на *** ***!
9
9
 
9
 
! Отговори
666 преди 8 години
До 1Първо във примерното и кротко каране няма нищо нередноВторо - бавните ги задминаваш....какво толковаТрето - на Цариградско сутрин колоната често се движи максимум с 40. Къде видя възможност за бързо придвижване там не знам......
8
5
 
8
 
! Отговори
Големи майстори, бе преди 8 години
Много сте добри. Затова се блъскате, като в лунапарк. Всички са ви виновни, че диви и щастливи комплексари не спазват правилата. Като не ви отърва слизайте и пеша. Или какво в тези задръствания ще карате с 80-100км. Все майстори или ***.
7
2
 
13
 
! Отговори
Бръм преди 8 години
Ехо екипа на bgonair.bg камиона дето сте го снимали в бус лесната беше тъй като се режеха дървета в парка, дори движението беше почти само в едната лента. Освен това не знам какво прави Вашата кола на спирката та снима предната кола ама айде нали се гони новината :)
6
4
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Нагли шофьори сте видели в бус лентата по Цариградско?Ай сссстига беееее!Това е все едно да кажеш, че днес си видял Слънцето да изгрява от изток.до 1Докато има такива като теб с такова мислене, ние никога няма да станем първо нормална държава в която се шофира според правилата, а камо ли за нещо по-сериозно.***!Че и се изтъква папагалина.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен номер 2 Да, бой и глоби за обикновения човек. Браво! Написаното би паснало много по-добре за политиците например + затвор
4
6
 
6
 
! Отговори
БСП преди 8 години
БСП ПАБЕДА!
3
11
 
8
 
! Отговори
жена преди 8 години
Аз съм плах и внимателен водч, карам безопасно с 25 км/ч, за да се сигурно, че няма да блъсна някой пешеходец по цариградско, аз съм истински примерен шофьор, не знам защо тези комплексари само ми свирят и ме засичат?!?
2
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
безмилостен юмрук за всеки, който се влачи и създава тапи по булевардите + спиране на колата му от движение, вземане на книжка за срок от 5 години, сваляне на регистрационните номера на място и парична глоба от 5000 лева! Нека глоби да има и за тези, които реално правят предпоставките за катастрофи, не само за джигитите!
1
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, погледнете го и от другата страна -има индивиди, които не знят защо са седнали зад волана, намирате ли занормално по този булевард (най - големият в София) да се кара с 30 км/ч? Всеки ден, без причина, само защото някой плиткоумен сбърканяк или *** са решили да карат внимателно и кротко?!? Докато има такива неориентирани персони, ще има и хорав бус лентата като мен!