В детската градина: Шшшт... Лепят устата с тиксо!

Учителка наказва така момченца, защото говорят докато рисуват
22 окт 2015 14:00,
84
В детската градина: Шшшт... Лепят устата с тиксо!
Снимка: архив Булфото

Шокиращи методи на възпитание излязоха на светло в държавна детска градина в София. Учителка залепила устата на две момченца с тиксо, защото говорели докато рисуват. Едното от децата било със специални образователни потребности. Ужасната история разказа пред БНР майка на момиченце, станало свидетел на насилието.

Детската градина е 80 ДКЦ “Приказна Калина“ в Красно село. Майката Веселина Йорданова призна, че заведението се ползва с добро име. Сградата е реновирана, има басейн. 4-годишната й дъщеря започнала да ходи там миналата седмица.

“На третия ден взех детето много притеснено. То се разплака в двора на градината, защото госпожа Димитрова залепила устата на две момченца, тъй като говорели докато рисуват“, разказа майката.

Тя веднага сигнализирала директорката, чиято първоначална реакция била да се усъмни дали момиченцето казва истината. Но майката е категорична, че вярва на детето си. То разказало, че тиксото било оранжево, а когато разказвало историята изпаднало в истерия.

Въпреки съмненията си, директорката направила проверка на случая и тя потвърдила разказа на момиченцето. Ръководителката обяснила, че едно от децата било със специални образователни потребности и според майката оправдала методите.

Веселина не знае дали родителите на пострадалите деца са наясно със случката. Тя обаче отказала предложението на директорката да премести детето в друга група и го отписала от детската градина. Преди това попитала ръководителската може ли да й гарантира, че в друга група няма да има подобни методи, а тя отговорила с вдигане на рамене.

Майката сподели и други разкази на дъщеря си. Според тях учителката заплашила децата, че ако си махнат тиксото от устите, няма да ги върне на родителите им. Същото щяло да им се случи и ако не слушат. В този случай можело да ги даде и на полицията.

“Много хора се чудят защо се занимавам с този случай при положение, че детето ми не е пострадало. Но да присъстваш на насилие също е насилие“, категорична е майката.

Тя разказа, че след случката дъщеря й сънува кошмари. “Буди се през нощта и ми казва: “ Мамо, сънувам, че умирам в детската градина“, обясни майката.

Веселина Йорданова обясни, че ще върне детето си в полудневна забавачка в читалището в Красно село. Майката даде лъч надежда след ужасяващата история и похвали читалището като добър пример за общинска институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
5
 
! Отговори
Вероника преди 8 години
До 78 По Вашата логика и учителката има мъж, син, които пък да се саморазправят с бащите. Абе хора, полудяхте ли? Аз също съм учителка, не одобравям методите на колежката, не одобравям насилието изобщо, но след като самите вие коментирате по подобен циничен и агресивен начин някава недоказана случка в столична детска градина и дали изобщо това не е напудрена и нагласена история с цел да се подрони авторитета на детската градина и учителите, какво да очакваме от вашите деца?...
62
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нямат ли тези деца бащи, които да хванат голямото тиксо, да й налепят на мършата устата и после няколко шутарки в бъбреците, да видим след тва ше лепи ли пак?
61
2
 
10
 
! Отговори
да бе преди 8 години
Сънувала че умирала , дрън дрън...много знае едно 4 годишно какво е да умреш , че и да се страхува от това...ако пък случайно знае то явно родителите му за тези 4 години от живота му само за това са говорили и са го ужасили ....глупости....иначе това с тиксото е брутално...
60
0
 
6
 
! Отговори
К_ралица преди 8 години
До МАМА 68За "ДОМАШНОТО ВЪЗПИТАНИЕ" си наемете учител по български език, вие определено няма да се справите добре!
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудно ми е какво ще стане ако разбера, че на дъщерями са й залепили устата с тиксо и взема, че залепа устите на преподавателката и директорката. Ще ви кажа - ще ме арестуват и осъдят!Държавата и всички институци, не са абдикирали, просто никога не ги е имало и не са работели и резултатът е че всеки съди, раздава и изпълнява присъди, прави си каквото иска и на много малко хора им дреме, а с времето стойностните хора им писва от *** и бягат на далеч от цялата тази свинска схема...
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужасяваща история?? Много сме се разглезили нещо. Като не слуша - един хубав шамар да го заболи и да мисли другият път. С бой не става, но ако прекали много и бой ще яде ако трябва
57
6
 
10
 
! Отговори
МАМА преди 8 години
В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ -----ДЕЦАТА МАСОВО СЕ НАУЧАВАТ НА ТЪПОТИЙ ,ПРОСТОТИЙ , ПСУВНИ И МРЪСНИ ДУМИ!!!!Да не говорим за ....БОЛЕСТИТЕ, които ПРИХВАЩАТ ОТ ДРУГИТЕ ДЕЦА!!ИСТИНАТА Е ---В "ДОМАШНОТО ВЪЗПИТАНИЕ" и "ПОДГОТВИТЕЛНИТЕ"-- ДЕТСКИ ГРУПИ! !!!!!
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Семейната среда е едно, всякакви хора, разбира се, че има родители чийто деца трябва да се изведат от тази среда, но още по-страшно е когато това се случва и в институциите. Мита за доброто ни образование и хубавите детски градини в които все още вярват някои хора, но истината е друга. Учителите не са подготвени да се справят с тези деца, не става с тоягата и тиксото, необходимо е подход и все пак някакво по-високо ниво на хората, които работят с децата. Има учители, които владеят аудиторията.
55
0
 
9
 
! Отговори
до Вера К. Александр преди 8 години
Ограмотетете се като пишете ДКЦ е поликлиника, такава каквато има във всеки квартал, а ОДЗ и ЦДГ са градини.
54
2
 
7
 
! Отговори
К_ралица преди 8 години
Защото е модерно...За къде, за Бога, без БХК?! Нито е вълшебно, нито е звездобройско, нито има квас, нито е веган..ако няма БХК
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ужасена 60Едва ли БХК и прокуратурата ще свършат работата на семейството. Децата със СОП трябва да получават адекватни грижи, а не натирени в детските градини, където има още 30 деца,като поне една трета от тях са без никакво възпитание. Да не говорим за тези от квартали и прилежащи на гр. Лавски села, където ученичка е ограбила учителката си. Да сезираме Българския хелзинкси комитет, че учителката не е дало доброволно парите от заплатата си на подобни ***. Защо,БХК?
52
14
 
13
 
! Отговори
Ужасена преди 8 години
Не мога да повярвам какви коментари имат- хора вие деца имате ли, шамарите ли ге, как ги възпитавате. Децата имат нужда от любов и търпение, от разговори, от музика, песни, от свободно развитие. *** като тези, за които децата са лапета за по един шамар не стават учители. Това е въпрос на усещане, любов и желание. Ако майката остави контакти, ще се съберем група за жалба до прокуратурата и БХК. Болно, слабо, комплексирано общество и горките ни деца!!!
51
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставете тиксото настрана... , ами вижте причината, за която ги е наказвала- говорят в час по р и с у в а н е . Какво лошо има в това? Общуването може да е вдъхновяващо, както рисуването- да изразява преживявания и усещания. Даже трябва и музика да им е пуска. На това трябва да ги учи, ама тази учителка очевидно не е 'човек на изкуството'
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E то един шамар само няма да ги убиват я
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ot vreme na vreme trqbva po nqkoi 6amar .ima lapeta deto ne se traqt.
48
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Раждате по едно дете за пред хората, а и на всичко отгоре не си ги възпитавате!Евала на госпожата, трябва си и наказания.
47
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение какви са родителите, никой не им дава право на тия жени в детските да лепят устите на децата, или да ги връзват за радиаторите - имаше и такъв случай или да ги ритат и обиждат. Хората са притеснени от такова отношение. За прокурор са тия директно.
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Учили са ни да не правим нищо което не искаме да бъде направено и на нас самите, да уважаваме хората (малки или големи) за да бъдем уважавани, по-умният да отстъпва.. и не мисля че това е лошо - но явно днешното възпитание ги вижда по друг начин нещата, жалко.
45
5
 
9
 
! Отговори
Майка преди 8 години
До Анонимен 46Да, от правописа и съдържанието, макар и от няколко думи, личи степента на възпитание и образованост.*** човек и силен вятър не можеш да ги спреш. Затова продължавайте да пишете.Можете още много грешки и глупости да изречете, но пък на мен ще ми е забавно!
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една жена, която днес е на 75 г. ми е разказвала нещо отвратително. Тя е със средно образование, но е родена на село и основното си образование е получила там. Нейната учителка в началните класове наказвала децата, като бодяла с игла вътрешната част на долната им устна. Понякога вместо устната улучвала венеца на долната челюст. Тази жена ми каза, че до днес й се случва понякога да й се присъни, че същата онази учителка посяга към нея с иглата.Чудя се, как може да има такива ***!