Рекордно! Спипаха 4,2 млн. нелегални къса цигари

Щетата за бюджета щяла да е 1,5 млн. лева
2 ное 2015 14:50,
8

Снимка: МВР

Служителите на ГСБОП и СДВР иззеха близо 4,2 млн. къса цигари без бандерол, съобщават от полицията.

Акцията се е провела в столичния ж.к "Дружба" в индустриална зона. Полицаите са получили сигнал, че в складова база там се съхраняват цигари без бандерол.

При влизането си в склада служителите на реда се натъкнали на лек автомобил, управляван от криминално проявен за разпространение на цигари без бандерол. След напускането си на обекта превозното средство е спряно за проверка. В товарния отсек на буса са открити 700 хил. къса цигари без акцизен бандерол.

Веднага е организирана проверка на складовата база, тъй като полицаите решили, че там вероятно се складират и още цигари.

Специалистите се натъкват на още един автомобил, натоварен с 300 хил. къса цигари. 22-годишният шофьор е задържан. У него е открит ключ за катинар на контейнер. В него били укрити 3 180 000 къса цигари без бандерол, както и 87 кашона спортни обувки.

Според версията на полицията цигарите са внесени в страната, скрити зад тапа от легално внесена стока.

На мястото е задържан и 44-годишен мъж, помагал за разтоварването на стоката. Задържан е и мъж на 65 г., също с криминална регистрация.

Според сметки на МВР е предотвратена щета за бюджета на стойност 1,5 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Не зная на какво и как ги учат служителите на ГСБОП и СДВР,ама повече от видно е ,че аритметиката не е застъпена в обучението.
5
1
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Толкова много милиони ,и цигари,и левове, а не е споменат собственика на всичката стока????? Аааааа,той си бил платил вече където трябва и сега имаме неизвестен извършител! Дааааа, Така се управлява бедна държава!!
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нормално е да искат да ощетят бюджета, 4.2М къса цигари, при да го кажем 20 цигари в кутия = 210 000 кутии, за да го ощетят с 1.5 милиона следва всяка кутия да е по 7лв само за държавата...Другият вариант е 80те кашона с обувки да са с много високи мита :)
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шофьорчето ще изгърми, а "Джаро" кога?
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имитират Волен Сидеров.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко е