Тежка катастрофа: Трамваи се удариха, 14 са ранени*

Инцидентът станал около 10 ч. на кръстовището на "Ботев" и "Сливница"
Обновена: 9 ное 2015 10:52 | 9 ное 2015 10:26,
56
Тежка катастрофа: Трамваи се удариха, 14 са ранени*
Снимка: архив Булфото

Тежка катастрофа стана в София. Два трамвая се удариха на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Ботев" при Втора градска болница.

Инцидентът е станал около 10 часа. На място са пристигнали веднага полициейски екипи и линейки.

Ранени са 14 души. 4 от тях са получили по-сериозни наранявания и са откарани в различни болници в столицата. Останалите десет получават лекарска помощ на място, съобщиха от МВР за Dnes.bg.

Ватманката на единия трамвай е била затисната между смачканите ламарини по информация на bTV.

Свидетели на катастрофата разказаха пред "24 часа", че са видели хора с разкъсани устни. Сред пострадалите имало и бременна жена, която веднага е била откарана в болница.

Навярно причина за катастрофата е отказ на спирачките на един от трамваите.

Районът е отцепен. Трамваите по линия 1,6,7 са пренасочени по бул. "Мария Луиза".

*Информацията е актуална към 10.51 часа

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: трамвайкатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
ватман преди 8 години
Не спазена дистанция, не съобразена скорост според пътните условия и спирачки. Да ли е направила всичко възможно да спре. Да ли е имало пясък в бункерите, това е нейно задължение да провери и зареди. Винаги трябва да се движиш с такава скорост с която да можеш да спреш на безопасно разстояние.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупаво е Витоша да е пешеходната зона. Графа е много по-подходящ за това, а най-добре беше пешеходната зона да са жълтите павета и продължението им, т.е. от ЦУМ до Софийският университет да е пешеходна зона. Друг вариант е целият Център на София да стане пешеходна зона. Център: Христо Ботев, Сливница, Васил Левски, Скобелев.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Общо взето на никой не му пука за пострадалите хора. Всеки си гони политическият интерес в коментарите.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано се оправят ранените хорица! А старите трамваи са под всякаква критика!
28
2
 
3
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Калпавите спирачки на БГ таралясниците са причина за инцидента - ако имаше нормално работещи МРС щеше да се размине в най-лошия случай с по-рязко спиране.
27
5
 
2
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Витоша трябва да е пешеходна зона с място за разходки, за маси на заведения и т.н. В идеалния вариант трябваше целият участък от Лъвов Мост до НДК да стане изцяло пешеходен с естакади на Е. Йосиф, Т. Александров, Ал. Стамболийски и Алабин, но за съжаление не се получи.
26
2
 
4
 
! Отговори
vlady преди 8 години
По М. Луиза и Витоша има метро, по Ботев е нужен редовен трамвай с интервал около 5 минути пик. Преди такъв беше 9, сега е 7.
25
2
 
3
 
! Отговори
KIRO преди 8 години
ВЕДНАГА ДА РАЗТОВАРИТЕ бул Ботев от всички трамвай особено ТМ 7 незабвно връщане по ВИТОША или по АЛАБИН
24
3
 
2
 
! Отговори
Уви преди 8 години
Ами не знам. Би трябвало да започнем протести като в Румъния. Обаче само ГЕРб сменят системата, затова не трябва да започваме стачки и протести. Така мисля. Системата трябва да се смени и жертви трябват, ние сме жертвите, уви не са виновнитеОбаче, поне малко уважгение да има към жертвите. Всъщност жертвите строят нова България. Фандъкова е потрес, една учителка по руский язык. Тя не е кмет. Зад нея стоят други, и корумпирани са също. Обаче не бива да я сваляме,докато и ако ГЕРБ сменят системата
23
3
 
1
 
! Отговори
к преди 8 години
Тея от ИД са били, те и без това признават за самолети...сега и на трамваите взеха да посягат:)
22
2
 
4
 
! Отговори
ССС преди 8 години
На калпавия .... вълната му пречела. Та и вие всички сте големи разбирачи, компетентни по всички въпроси. Все някой за нещо е виновен. Ами вземете се в ръце и я оправете тази България. Само бля, бля и си седите до печката и плюете. Е, по този начин няма да се оправят нещата още дълго!!!!
21
0
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
"Тежка катастрофа" Трамваите наистина са с голямо тегло,т.е."тежки",ама катастрофата може да мине за "лека".
20
3
 
4
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Само ТМ7 е на 5-6 минути, 1 и 6 са на 10-12, 3 е съвсем нарядко. Няма как да се натрупват трамваи по светофарите при такива интервали. Евентуално може да се подобри синхронизацията на 1 и 6, която не е много добра, но твърдо няма претоварване на Ботев, Мария Луиза е нужна като пълноценна пешеходна зона и няма място за трамваи.
19
1
 
7
 
! Отговори
До 39 vlady преди 8 години
Говориш като катаджия - причината винаги е несъобразена скорост.Конкретната причина не е толкова важна в случая, а ти наблягаш на нея. Важното е, че претовареността на булевард Христо Ботев с трамваи, след затварянето на булевард Витоша за трамваите, натиска ватманите да скъсяват дистанцията, за да могат да преминат на един зелен светофар два трамвая, иначе стават колони от трамваи, чакащи да преминат при зелен светофар.Това е основната причина за тази катастрофа, но КАТ ще каже друго.
18
2
 
2
 
! Отговори
vlady преди 8 години
До ОбективенПричината за катастрофата са калпавите спирачки на БГ таралясниците особено псевдомодернизираните 9xx. ТМ 7 на 5-6 минути в пик, 1 и 6 на 10-12 и редкия 3 по никакъв начин не претоварват Ботев. Мария Луиза е нужна като пълноценна пешеходна зона, в София няма друга такава ако не броим смешно късия участък от Пиротска.
17
4
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Подобна катастрофа отдавна трябваше да стане, заради безхаберието на Фандъкова и общинарите й. Булевард Христо Ботев не може да поеме толкова много трамвай, както стана сега, след като затвориха булевард Витоша, по който минаваха част от тези трамваи. Затварянето на булевард Витоша за трамваите е основната причина за тази катастрофа и вече е въпрос на късмет кои точно трамваи ще се ударят.
16
1
 
12
 
! Отговори
До 29 (Цъфанл ГЕРБ) преди 8 години
Ми като няма ленти за рязане - как да ги изкараш пред народа и да ги накараш да обясняват?
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разкъсани усти....Мале мале.....Правите ли разлика между разбита (тоест ударена и разкървавена) и разкъсана уста?
14
0
 
23
 
! Отговори
Цъфнал ГЕРБ преди 8 години
Юрданка кметицата и Любчо Христов, зам. кмета по транспорта, усвоиха над милиард лева за градски транспорт само за 2014 г. Сега да обяснят на хората, защо дават всичко на частните фирми за нови автобуси, а трамваите са в окаяно състояние, с изключение на 10 нови мотриси.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Редакцията задобрява, сутринта се нанизваха, сега вече се удрят.