Дарк – овчарката, която никога не греши!

Той надуши експлозива в буса на летището, "колегата" му потвърди
3 дек 2015 12:14,
26
Дарк – овчарката, която никога не греши!
Снимка: Нова тв

Дарк – едното от двете кучета, които надушват нещо нередно в микробуса на летище София, е овчарка на 3 години и половина. Водачите й разказват, че никога не бърка в преценката си.

За да попадне едно куче в елитната група, то трябва да сгреши най-много веднъж на 10 пускания за надушване на експлозив.

Още по темата

"Бих поверил живота си на куче като Дарк", категоричен е служител на спецчастите.  "Това са дълго обучавани кучета, минали са цялата програма на обучение и имат достатъчно опит. Досега не се е случвало да грешат", допълва той пред Нова тв.

Дарк и останалите кучета, на които е поверена сигурността на страната ни, са принудени да живеят при мизерни условия. Парите не стигат за нищо, така че водачите им са принудени да купуват поводите им със собствени средства.

Не по-различна е картината и в другите служби, където наред с човека работят кучета. Въпреки това нашите униформени на четири лапи имат редица награди от международни полицейски конкурси.

Обучават се по всички европейски правила - така че дори силни миризми като кафе, прах за пране и черен пипер да не замъглят преценката им.

Прави впечатление едно – двете полицейски кучета, независимо едно от друго, се спират на конкретно място до микробуса и дават недвусмислен сигнал за съмнение за експлозив. По-късно съмнението им е потвърдено и от специализирана техника, но взрив не бе открит. Специалисти коментираха, че бусът вероятно някога е превозвал експлозиви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
8
 
! Отговори
Булонка преди 8 години
''Овчарката си е свършила работа но хората я оплескаха !'' Така е ама като гледам съвсем по български тя е зад решетките.
16
1
 
7
 
! Отговори
Овчар преди 8 години
Овчарката си е свършила работа но хората я оплескаха !
15
2
 
4
 
! Отговори
неграмотницИЙ преди 8 години
Не чета и прескачам коментарите на неграмотници, които не знаят кога се пише ,,И,, и кога ,,Й,,
14
3
 
2
 
! Отговори
Ilko преди 8 години
Kajete na premiera si Boiko da vzeme na kucheto vednaga edna parjola za dobre svarshenata rabota :))
13
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Истината е някъде в средата между коментари 2 и 7.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПетърДа само 90% например :)
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПетърСам си противоречиш хем не виждаш свестен полицай хем давайте да вдигаме заплатите на всички. И аз не съм виждал свестен полицай дори братовчед ми беше полицай и какво ли не не съм чувал от него. Самите полицаи не искат да има реформа. Предпочитат да си останат един куп нищо не вършещи и само пари да им се дават.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Парите не стигат за нищо, така че водачите им са принудени да купуват поводите им със собствени средства."Аз предлагам да им дигнете заплатите на тези полицаи, че и без това със собствени средства отглеждат кучетата.Стига моля ви се ще ме разплачете.
9
2
 
4
 
! Отговори
Няма такава държава преди 8 години
Щом кучето не греши,значи в буса намериха бомба.Пак крият нещо от бедния народ.Както знаете бедния човек вярва на всяка новина.Така цели 25 години живеем в лъжи и интриги.
8
11
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Никога не греши! Дори и да няма експлозив, пак го надушва! Куче гений!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и да е примамка 3-4 такива буса и петия превозва каквото трябва на кой е тоя бус откъде идва къде отива доста е прибързано да се увонява трябва да се гледа с 4 очи особено след събитията тук и там.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно е две кучета да реагират положително и после да няма нищо. Явно е имало следи от някакъв вид експлозиви. Освен това е и странно двама чужденци с рисков профил да паркират ЦЯЛ БУС пред летището и единят да духне за Русия, а другия за някъде из Азия. Може би просто тестват, колко са подготвени службите ни.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да са превозвали пиратки за празници в някакъв момент. Все пак са били "търговци". Това с "оставяш си колата и хващаш самолета" трябва да се промени по някакъв начин.
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетих се за нещо забавно. По време на Втората световна, руснаците имат програма за кучета-камикадзе които лягат под танка и след време се взривяват. Програмата е прекратена когато кучетата се оказват по-умни от очакваното. Понеже при тренировките са били ползвани руски танкове, се оказало че кучетата различавали руските от немските танкове и намирали на бойното поле руските а не немските танкове и лягали под тях...
3
32
 
1
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Знаете ли какви хубави кремирши ще станат от него. С лек мирис на куче, но с малко кимион РОКОКО ще оправят вкуса.
2
1
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Нали кучетата немогат да говорят от това ще се възползва професионалното ръководство да ги обвини за подвеждане и заедно със служителката на Айропорта ще поемат вината а Г.Костов заедно с ръководството на Граничен контрол чисти.
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мисля че кучето е сгрешило. По-скоро се опасяват да не настане паника. Това най-вероятно би довело до затваряне на летището. Затова предпочетоха да си измият ръцете със служителката, която уж била подвела медиите и да потулят нещата.