Младите в БСП изчистиха "Лустрация"-та

За пореден път лъснаха Паметника на Съветската армия
Обновена: 16 дек 2015 19:33 | 16 дек 2015 19:15, Камелия Цветанова
50

Снимка: БСП

В неделя сутринта паметникът на Съветската армия за пореден път осъмна с надписи, но младите в БСП се погрижиха да заметат следите от оскверняването.
Още по темата

След тяхната намеса не остана нито "Лустрация", "Правосъдие", "Съдебна реформа сега", "Борисов на съд".

"Това е работа на млади хора, които търсят някаква политическа изява, търсят популярност и намират най-неудачното и неподходящо място, за да я изразят. Те трябва да знаят, че този паметник е символ на една много страшна война и на един много велик подвиг. Подвиг, извършен от съветския народ, както и от много европейски народи, включително и българския", коментира Светла Шаренкова, издател на вестник "Земя", която също хвана четката, за да почисти паметника.

Тя припомни на всички, които са рисували върху паметника на Съветската армия, че той е символ на победата над фашизма.

"Тези младежи трябва да знаят, че всеки път, когато паметникът се изрисува, ние от БСП и Младежкото обединение на левицата отново ще го чистим", категорична бе тя и допълни, че паметниците ни са носители именно на българската памет, независимо от оценката - какво символизират те.

През последните години редовно граждани пишат послания по различни политически теми и рисуват по паметника. Тенденцията започна през 2011 г., когато неизвестни артисти изрисуваха с цветни спрейове войниците на страничните барелефи като герои от американски комикси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Хорошо! Молодци!
33
0
 
0
 
! Отговори
ahha преди 8 години
нема да е лошо да го ремонтирате щото вие хубаво го чистите ама той иначе се разпада :D
32
0
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 8 години
Предистория. На 26 август, под заплахата от настъпващата Червена армия в Румъния, правителството на Иван Багрянов обявява неутралитет на България във войната. То се разпорежда германските войски да напуснат страната, а отказващите да бъдат разоръжени.Същевременно, правителството започва в Египет сепаративни преговори за мир с Англия и САЩ, като се надява да издейства настаняване на английски и американски войски в България.
31
1
 
4
 
! Отговори
Минаващ преди 8 години
В историографията отпреди 1971 г. по пропагандни причини се твърди, че това е народно въстание.Оттогава до 10 ноември 1989 г. събитията на тази дата получават определението социалистическа революция. След политическата промяна от 1989 г. събитието е определяно като преврат.
30
0
 
5
 
! Отговори
Минаващ преди 8 години
Деветосептемврийският преврат е насилствена промяна в държавната власт в България, извършена през нощта на 8 срещу 9 септември 1944 г., като е свалено правителството на Константин Муравиев и на власт идва правителство на Отечествения фронт, начело с Кимон Георгиев. Отечественият фронт взема властта в България с помощта на окупиращите страната сили на Трети Украински фронт на Червената армия. След тази дата настъпва мащабна политическа, икономическа и социална промяна в българското общество.
29
2
 
4
 
! Отговори
Минаващ преди 8 години
Извършването на Деветосептемврийския преврат е последвано от вълна на насилие, извършвано главно от комунистически групи срещу политически или лични противници. Тези масови беззакония продължават няколко месеца и са постепенно поставени под контрол от властите със създаването на т.нар. Народен съд в края на годината. Според различни оценки броят на убитите и безследно изчезналите през този период е между 20 000 и 40 000 души.Осъдените на смърт от т. нар. Народен съд са 2 730 души
28
0
 
3
 
! Отговори
Минаващ преди 8 години
На 05.09.44г Съветска Русия обявява война на България.На 8 септември сутринта Червената армия с частите на Трети украински фронт и Черноморския флот навлиза на територията и акваторията на България през северната и морската ни граници и окупира градовете Варна, Русе, Силистра, Добрич, Бургас.По нареждане на правителството, българските войски не оказват съпротива, а вместо това се обнародва решението му за обявяване война на Германия.
27
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
вече кеках над него благодаря че чистят любимата ми тоалетна
26
10
 
7
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Някой ден ще хвана рисувачите на паметника и така ще ги нацапам, че няма да могат да си кажат името. Нека оцветяват панелките си, а не паметници.
25
4
 
9
 
! Отговори
Стамболов преди 8 години
На който майка му е Матушката а не страдална България - друм в Сибир - там място за предатели и майцепродавци бол. Позор е да подновяваш лъжовен надпис. Съветската армия никога не е освобождавала България а само цървулите от задълженията им към Отечеството и народа!
24
9
 
11
 
! Отговори
dp преди 8 години
Руски слуги на руснаци слугуват, къде е новината. Пратили ги да чистят ми за нали за товаса слугите.Кой им е крив, че са се цанили, нека лъскат. Докато има какво де, идва му времето и на тояпаметник на окупатора. Още са на власт но вече 25 години се крият и имитират избори и т.н.,колко още могат да се удържат така, свърши тая.
23
7
 
13
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Ой милите те. Мислят си , че хранилката е вечна. ТЦ!!!! Тези "младежи' в реалния живот са пълни аутсайдери. Пълни!! За тях нормалната конкурентна среда е цианкалий. За тях "бизнес" са само нагласени поръчки....иначе няма как........ Лъскайте, лъскайте! Брррррррррррррр!!
22
0
 
5
 
! Отговори
МладежъТ преди 8 години
Тая младежка на снимка 4 мммм ох .,,,,..
21
4
 
7
 
! Отговори
фен Бжежинского преди 8 години
Утре пак.
20
2
 
10
 
! Отговори
toz pametnik преди 8 години
toz pametnik napravo da se sabarq i da mu s.e.r.e.m otgore . daje bih mu udaril edna topla urina varhu akanoto ei taka za udovolstvie. a moje i da si nabiq edna nojka otgore mu
19
7
 
21
 
! Отговори
Суека преди 8 години
Тия на снимките са ново поколение ЕНИЧАРИ да чистиш паметник на ОКУПАТОР = тотално деграде лош мат'риал "българи" !!!
18
7
 
12
 
! Отговори
N преди 8 години
Баба и дядо са си свършили работата с промиването на мозъците на децата си,щом техния мозък е бил толкова плитък да им вярват,защо и на децата им да не е!
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите - това са Герб. Не знам как точно ще протече лустрацията, щом те ще я правят.Цецка Цачева - партиен СекретарЛиляна Павлова - внучка на човек от ПолитбюроСергей игнатов -син на ПолиткомисарЦветелина Бориславова - майка и й баща и работят в МВНРБойко Борисов - човек търкал ушите на ЖивковЦветано - шофьора на "Вечния" григор ШоповНиколай Младенов - племенник на Петър Младенов.Вежди Рашидов - главен мултак на републикат-
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младите от БСП лъснаха паметника. Сега да дойдат да ми лъснат ...............cazzo duro
15
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизъм = Фашизъм