Кънки с остър връх, но в центъра на София

Ледената пързалка на "Ариана" отново отвори
Обновена: 17 дек 2015 12:32 | 17 дек 2015 12:00,
7

Снимка: Sofia2018

Виж други галерии »

Какво е общото между спорта, любовта, сплотяването на колектив, детските празници, безброй усмивки и положителните емоции?

Отговорът - най-голямата ледена пързалка на открито на Балканите, която отвори врати в центъра на София на езерото "Ариана" в "Борисовата градина". Тя е разположена върху площ от 1400 кв.м. и работи денонощно.

Посетителите й неведнъж са ставали свидетели на незабравими мигове. Едно от тях е романтично предложение за брак върху леда.

Посетителите на ледената пързалка са на различна възраст – от най-малките до най-големите, а един от най-атрактивните любители на зимните спортове е 83-годишен ветеринарен доктор.

"До края на март софиянци и гости на столицата могат да се възползват от това съоръжение, което се намира в сърцето на града", заяви при откриването на ледената пързалка столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Всяка сутрин от 8.00 до 9.30 ч. пързалката е безплатна за децата от общинските детски градини и училища. Входът за всички останали е 5 лв., като една сесия върху леда е с продължителност 1 час и 20 минути. Цената за наем на чифт кънки е 4 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Джон Конър преди 8 години
Или както каза отец Нафарфорий: "Срама е голям, кефа - също!"
3
0
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Да караш зимни кънки е чудесно... хора, спрете да се блещите в екрани и екранчета, ами отивайте на пързалката! Вярно, след час каране ще придобиете интересна походка за известно време после /особено по-старичките като мен/, но пък кефа е голям...:)
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До безобиден с цакиНедей бе, уплаши хората. Сега с такива кънкьори биячи как да ида да карам ... ***.
1
8
 
8
 
! Отговори
безобиден с цаки преди 8 години
Миналата година карам с приятелката ми, уач я да кара на тая пързалка и някъв шамшал идва и й вика "Искаш ли да те науча назад да кара?" ШАТ една тупаница в главата, падна учителчето като талпа (профи кънкьор от 16 години съм), оня напълни гащите. Та да внимавате, че много такива играчорчета има там! Само бой по главите им!