7 КПП-та за концерта за ЧНГ в София

Здрави мерки за сигурност ще посрещат празнуващите
23 дек 2015 14:00, Красимир Ангелов
2
7 КПП-та за концерта за ЧНГ в София
Снимка: Булфото, архив

През седем контролно-пропускателни пункта полицията ще пуска на площада за Новогодишния концерт в центъра на София, обяви зам.-директорът на столичната полиция Антон Златанов.

Той бе категоричен, че на концерта няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние, както и такива, които носят стъклени бутилки и самоделни бомбички.

От Столичната полиция съветват хората, които ще отсъстват от домовете си, да не оставят ценности в тях, а ако използват каси, те да бъдат здраво закрепени за пода или за стена.

Органите на реда съветват още, да не прекаляваме с писането на статуси в социалните мрежи и отбелязването по разни места, защото това улеснява крадците. За да проверят дали едно жилище е обитавано, крадците наблюдавали и пощенските кутии.

Моловете и градският транспорт са места, на което джипчийските кражби се очаква да зачестят по празниците. Съветът към всички е да не оставят без надзор чантите си, особено в пробни, както и да бъдат бдителни в градския транспорт.

За да гарантират сигурността си и оборота в търговските обекти, полицаите призовават фирмите, които боравят с много пари в кеш, в празничните дни да използват по-често инкасо автомобили.

Огнеборците пък призовават да бъдат изключвани всякакви електроуреди, особено ако се намират близо до завеси или леснозапалими предмети. С оглед безопасността на хората, трябва да се внимава къде се палят свещи или бенгалски огън, съветват още от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 8 години
Аз не мога да разбера защо пишат "ЧНГ", а не НГ. Кой *** реши че така се пише Нова Година ?!?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А "джипчийски кражби" от "джипси" ли идва? Ако е така, грешката е вярна.