Борисов от тангентата: Денонощен труд кипеше...

Кметът на столицата нарече отсечката коледен подарък за София
30 дек 2015 15:30,
101
Борисов от тангентата: Денонощен труд кипеше...
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов похвали строителите, работили денонощно на строежа на Северната тангента и спасили 220 млн. лв. европейски пари.

Ако участъкът, който той, кметът Йорданка Фандъкова и министри от кабинета откриха днес, е трябвало да бъде готов до 31 декември, за да не върнем парите на Брюксел.

Още по темата

"Имаше дни с по 2400 машини на тази тангента. Действително денонощно се работи тук", каза Борисов и допълни: "Това, което правят днес тези хора, действително е геройство". Той беше категоричен, че с техния труд е спасена цялата програма.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова пък нарече откриването на тангентата коледен подарък за София.

"Изключително важно е да развиваме околовръстния път, скоростните тангенти, защото само така е възможно да извадим тежкия трафик от града и да подобрим чистотата на въздуха", каза тя.

Фандъкова обясни, че само по тази тангента се очаква локалният трафик да е 40-50 хиляди автомобила дневно. Тя обясни, че тези коли ще излязат от града, ще слязат от двулентовата Северна дъга, където непрекъснато ставаха тежки аварии и катастрофи.

Столичният кмет призова шофьорите да карат внимателно и благодари на кабинета, строителния министър Лиляна Павлова и ръководството на АПИ за придобивката.

По-рано и Павлова обясни, че е направено и невъзможното, за да се завърши обекта в срок и да се спасят парите по ОП "Регионално развитие". Тя напомни и че преди пет месеца на това място е имало само гола поляна, а сега – осемлентов път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
егати майтапа и микрофон му изтъпанчили насред пътя леле леле каква простотия и невежество
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
две години я прават *аната тангента
72
1
 
0
 
! Отговори
рев до скъсване преди 8 години
каквото и да се направи само оплаквания , бате Бойко поне направи нещо другите и на половината не можаха да направат . за това България някои неща не вървътн щото знаете само да ревете и да се оплаквате .
71
0
 
3
 
! Отговори
Ханко Брат преди 8 години
Мутро и от руското посолство не могат да те спасят. *** смотан при това........
70
2
 
10
 
! Отговори
срама няма преди 8 години
Нямам думи наистина не е нормално този балък нашия така наречен премиер да ходи и да реже лентички. Бтв това е една от причините да го избират защото и хитра лисица. Гледа да се показва където трябва и то най-вече за отваряне на пътища които след 2-3 години се нуждаят от ремонт.... Срам ме е че този Бай *** ни е премиер.....
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой знае как се прави ремонта...С такива "гра д/б ежи" са известни ГЕРБ.
68
7
 
2
 
! Отговори
Роби преди 8 години
До АнонименТи даже и да четеш не можеш. Първо пише ,че струва 220 млн. лв.Второ работеше се 24 часа по обекта на няколко смени което ще рече ,че заплатите са били като сума повече от нормалното.Има няколко пътни възела и пътя е шест ленти.Ти тези неща смяташ ли ги,или е важно само да кажем леле колко е скъпо.
67
1
 
18
 
! Отговори
момо преди 8 години
борисов, колко пари даде лично ти за българската коледа бе?
66
0
 
12
 
! Отговори
кой създаде Боко преди 8 години
учредители Сашо Дончев шеф на Овергаз Валентин Златев изпълнителен директор на Лукойл България, един от акционерите в СИБанк чрез фирмата си Агрохолд Цветелина Бориславова СИБанк. Банката, създадена през 1997г. след умишленото събаряне на българския лев и банки, с цел подписването на договор с МВФ и Световната банка Светослав Божилов личен съветник на Бориславова и партньор в СИБанк. Член е на УС на финансираното от Джордж Сорос Отворено общество Красимир Гергов-шев бтв
65
2
 
29
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ЕЙ ГОЛЯМ ТРУД Е ДЕНОНОЩНО ДА КРАДЕШ !!!
64
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ленторез !
63
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ ТИКВУН САМО ТАНГЕНТИ ЛИ ЩЕ ОТКРИВА??ЕГА СИ И МАТЕМАТИКА!?КАК НЕ СЕ Е СЕТИЛ ДА ПОЧНЕ С ОТКРИВАНЕТО НА ТАНГЕНСИ..КОТАНГЕНСИ..СИНУСИ И КОСИНУСИ..??
62
23
 
10
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
"Дебелото Лили" за 3 месеца направи толкова пътища , колкото Съсела за 4 г. Впрочем........помни ли го някой вече Съсела??
61
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лилето заяви днес на откриването, че със завършването в срок били спасили 180 млн. лв, които щели за бъдат загубени, тоя пък сега се изхвърля, че били 220 млн. лв. Герберастките им лъжи нямат край.
60
20
 
9
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Тангентата е факт. Просо факт. Некви въпроси?? Ехооо, рубладжиите!
59
15
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Бойко Борисов е най-човечният, най-дълновидният, най-добрият, най-ученият, най-силният, най-образованият, най-красивият, най-мъжественият политик от световен мащаб.(ненужното, моля, да се задраска)
58
1
 
19
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
А бе нещо не ми се вързва математиката на тая тангента,ама може и да не я разбирам много.2400 машини на 13 км строеж прави:2400/13=184бр на километър,1000/184=5,4 линейни метра за всяка машина.Ако ширината е 20м,то на всяка машина се падат20х5.4=108 квадратни метра за работа!Не е ли малко тесничко?????
57
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се ли усеща, че става за смях с тези парченца път, дето непрекъснато ги "открива"?
56
16
 
10
 
! Отговори
Заможен ИТ младеж :) преди 8 години
За съжаление такъв е българския народ. Всеки иска да има пари и охолство, но като си *** и мързелив *** няма как да стане. Очакваш Бойко да ти опрай нещо? А ти кво си опрайл, (освен оная пияна *** - майката на децатата ти), така е българино - боли, но го заслужаваш.
55
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСКАМ АТОМНА БОМБА ДА ПАДНЕ НАСРЕД ТОЯ ТУМОР НА СНАГАТА НА БЪЛГАРИЯ-СОФИЯ!СТИГА С ВАШАТА УМИРИСАНА СОФИЯ !