Трима пешеходци пострадаха при катастрофа в София

Две жени са откарани в тежко състояние в болница
18

Снимка: Булфото

Четирима души пострадаха, след като два автомобила се удариха в София и пометоха пешеходци, съобщава bTV. Пътният инцидент е станал на пресечката на бул. „Константин Величков” и ул. „Цар Симеон” в столицата.

По предварителна информация, колите са се движели по "Цар Симеон", като предната е правела ляв завой, докато задната с изключително висока скорост е опитала да я изпревари, за да продължи направо. Последвал е удар и завъртане, при което единият автомобил е ударил трима пресичащи на пешеходната пътека.

От тях две жени са откарани в тежко състояние в болница, а един мъж е с по-леки наранявания.
Пострадала е и жена от автомобил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Поредният случай, при който вместо да се направи нещо ПРЕДИ да стане катастрофата, се коментира СЛЕД като катастрофата вече е факт и има пострадали пешеходци. Докато не се промени този факт и не се вземат мерки да не се правят нарушения, а не да се искат огромни наказания след като нарушенията са факт, няма да се оправим. По света отдавна са разбрали как става това - с убедеността, че за всяко нарушение нарушителят ще бъде неизбежно наказан и че огромните глоби нямат ефект без неизбежността им.
16
0
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 8 години
Пълен идио%тизъм е да се смята, че нарушения се правят защото водачите били с ниска култура, с неподходящ манталитет и други подобни простотии. Няма държава, където спазването на правилата да го има защото хората били културни, или с подходящ манталитет. Навсякъде по света държавата с сила е наложила спазването на законите, а в България не е така. Следователно виновникът, че всички шофьори шофиращи в България (българи и чужденци) непрекъснато нарушават правилата е в държавата, а не в шофьорите.
15
0
 
4
 
! Отговори
Къде спи КАТ? преди 8 години
Правилата се спазват само там, където контролният орган на държавата налага със силата на държавата спазването на правилата. В България това не се прави и съответно нарушенията на правилата са заради неработещият държавен контролен орган, в случая КАТ. В Германия например защо всички и немци и чужденци спазват правилата, а същите тези ако шофират в България не ги спазват? Отговорът е ясен - в германия КАТ работи, а в България КАТ не работи.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 12Виновни сме ние и нашата ниска култура не само като водачи на превозни средства, а изобщо.
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До нехаресалият коментар 12Вероятно друже си същия джигит като предизвикалия катастрофата или си пряко засегнат от думите за мамините синчета. И в двата случая не е добре за водачите, шофиращи около теб.
12
0
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Виновният е КАТ, защото на налага спазването на закона, санкционирайки ВСЯКО нарушение, както е по закон.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От снимките се вижда, че виновен за инцидента най-вероятно е водачът на черния Мерцедес, но това ще кажат компетентните органи, стига конкретния водач да не е някое мамино синче. Искам да направя следното предложение:Виновният, който и да е той, освен че ще си понесе отговорността за предизвикания инцидент, да плати всички разноски по лечението на пострадалите вместо НЗОК и да плати всички щети по инфраструктурата.
10
1
 
0
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Като гледам как е смачкана колата, сигурно шофьорът се е движел с не повече от 30-40 км/ч. И най-вероятно пешеходците трябва да бъдат осъдени за това, че са огънали ламарините на автомобила по този брутален начин.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСамо да отбележа, че в конкретната ситуация не е виновен водача на ауди-то. Той прави позволен ляв завой, а мерцедеса го засича правейки поне 2 нарушения. Виждам колко разбираш правилата за движение
8
0
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Да не говорим че се изпреварват по кръстовищата
7
2
 
9
 
! Отговори
Само за информация преди 8 години
В София можете да застанете на което искате кръстовище и да гледате колко мигача се пускат и ще ви стане много на бързо ясно защо се случват тези неща. Максимум 2 мигача на 40-50 коли които правят завой нанякъде, изпреварват, или отбиват. Като шофираш из София трябва винаги да предполагаш, че този пред теб завива на всяка пресечка, а този зад теб е сляп.
6
0
 
12
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Когато си отговорите на простия въпрос:Защо шофьора на задната кола без да се замисли нарушава поне две основни правила?тогава може би ще разберете, че първопричината за пострадалите пешеходци е КАТ и никой друг.
5
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Всеки Божи ден на това кръстовище е така! Образува се огромна колона от ЧЕЗ надолу, посока К. Величков, кара се по релсите, от малките уличките е почти невъзможно да се включиш, заради детската градина масово се спира където се сетиш, пресича се по същия начин.
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези където карат Ауди и постоянно плюят по БМВ шофьорите, че карали безразсъдно по нищо не се отличават от тях!! Мислят си, че като е Ауди и е супер великата и недосегаема кола, а то си е просто купчина ламарина! Научете се да карате по-спокойно и внимателно!!!
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето шАфИорки са мнооооого опасни.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 15 -20 минути минах от там и всичко си беше ок. Но лошото за секунди идва!
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Амунджите се прибраха от родните места и проблемите започнаха!