Акция "куче". Човечност в действие!

Будни столичани спасиха бедстващо върху покрив четириного
12 яну 2016 09:14,
42

Снимка: Bulphoto

В столичния квартал "Люлин" 10 жителите организираха спасителна акция на... куче!

Четириногото животно се покачило на покрива на изоставена къща, но не успяло да слезе, разказва "Булфото". Животното било забелязано от живеещите в близкия блок и те подали сигнал към институциите.

Няколкократните им молби обаче не дали резултат. И накрая четирима столичани взели нещата в свои ръце и сами спасили бедстващото върху покрив куче.

Във Facebook те разказват сагата си. Звъннали на 112, където след известно чакане от пожарната ги насочили към "Защита на животните", но не и контакт на организацията. Намерили телефони на няколко организации за защита на животните, но пък там никой не вдигнал. Отново се обадили на спешния телефон, за да помолят за помощ.

От там пък обяснили, че са подали сигнал към общината, но пък нямат ресурс. Накрая гражданите се обадили и в Пожарната, откъдето обяснили, че подобни проблеми не са в ресора им, въпреки че пожарна има наблизо до къщата.

В крайна сметка будните граждани се оправили сами с проблема - намерили стълба, разглобили част от изгнилия покрив и свалили животинчето. Но си задават въпроса: Трябваше ли сами да се справим при наличието на институции?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
4
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Какво означава изоставена сграда. Ако има ограда и не е опасна, няма никакво значение живее ли се вътре целогодишно или не. А то кучето ... абе какво ли да коментираш такова нещо.
14
28
 
13
 
! Отговори
пешо преди 8 години
Нищо не са спасили изобщо не им е пукало за кучето.Кучето е виело и лаело в нощта и е пречело да спят, затова са се задействали.Друг въпрос е че всяко бездомно куче трябва да се застрелва на място и да се пуска в близкия контейнер за отпадъци. Да се надяваме че така е станало с това, иначе утре пак няма да спят и да ходят по покривите.Дории да не ви харесва, това са реалностите!
13
0
 
3
 
! Отговори
До Хъммм преди 8 години
То и топлофикация така праща писма, колко пропищели има!
12
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адекватноста на институциите е когато дойде деня за заплата. Тогава адекватно я взимат. При инфаркт или инсулт губиш 20 минути време в обяснения на адекватните служители от 112. После адекватната линейка идва светкавично след 40 минути. Излиза, че всеки от нас трябва да е лекар за да се справи в подобна ситуация. Тази статия с кучето е просто пример за адекватното състояние на тая ***, гордо носеща прозвището институции.
11
2
 
11
 
! Отговори
До Хъммм преди 8 години
А, ако не са опасни?И собственика отсъства временно от имота?
10
8
 
5
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
Изоставени сгради!!! Това се решава много лесно обявяват се за опасни и се пуска едно писмо до собственика ,ако не вземе мерки ,ги взима общината и му запорират имота дакато не се разплати длъжника
9
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а стига бе, а когато кучетата нападат и хапят хора, тези кучелюбци не ходят да спасяват хоратасамо кучетета спасяват
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучето от съседната къща лае и вие по 12ч в денонощие. Към кого да се обърна да реша проблема?
7
26
 
15
 
! Отговори
АнтиКуч преди 8 години
Само това оставаше, пожарната да хаби бензин и пари за кучета и коткии после пак от нашите данъцикойто си пада по кучета да ходи да ги спасява с лични средствааман от кучелюбци, ходят да спасяват кучета, а за ухапаните от кучета пет пари не дават
6
3
 
38
 
! Отговори
no name преди 8 години
Браво на вас добри хора!!! Ако започнем да се оправяме сами в ситуации, в които трябва да работят институциите, много скоро ще разберем, че не се нуждаем от тях. Ще станат излишни. И ще ги изметем! Сцените с пожарникари свалящи малки котенца от дърво сме гледали само по филмите. Не съм и очаквала някой да се отзове за някакво си куче... Слава Богу надеждата е жива, че не сме станали пълни скотове и човещината в нас не е умряла. Тази новина искрено ме зарадва.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на хората!А колкото до прословутите организации за защита на животните този приемер показва колко им пука. Важното е да приберат даренията и да покажат няколко акции колко са примерни и до там. Новината показва, че няма кой един телефон да вдигне. Чудно какъв ли щеше да бъде отговорът им ако бяха вдигнали телефона?
4
3
 
37
 
! Отговори
Радо преди 8 години
Браво и поклон.Господ здраве да ви дава.
3
1
 
27
 
! Отговори
честит преди 8 години
Господ е казал - каквото на нуждаещи направите - все едно на мене сте го направили. (Мюслитата бежанци не са включени в горното ми съждение, те не са нуждаещи)
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОСПОД ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ СПАСИТЕЛИ ! ХВАЛА И ПОКЛОН !
1
4
 
47
 
! Отговори
gostenka преди 8 години
Браво на добрите хора, ако има повече като тях държавата ще е рай!