Акция "куче". Човечност в действие!

Будни столичани спасиха бедстващо върху покрив четириного
12 яну 2016 09:14,
42

Снимка: Bulphoto

В столичния квартал "Люлин" 10 жителите организираха спасителна акция на... куче!

Четириногото животно се покачило на покрива на изоставена къща, но не успяло да слезе, разказва "Булфото". Животното било забелязано от живеещите в близкия блок и те подали сигнал към институциите.

Няколкократните им молби обаче не дали резултат. И накрая четирима столичани взели нещата в свои ръце и сами спасили бедстващото върху покрив куче.

Във Facebook те разказват сагата си. Звъннали на 112, където след известно чакане от пожарната ги насочили към "Защита на животните", но не и контакт на организацията. Намерили телефони на няколко организации за защита на животните, но пък там никой не вдигнал. Отново се обадили на спешния телефон, за да помолят за помощ.

От там пък обяснили, че са подали сигнал към общината, но пък нямат ресурс. Накрая гражданите се обадили и в Пожарната, откъдето обяснили, че подобни проблеми не са в ресора им, въпреки че пожарна има наблизо до къщата.

В крайна сметка будните граждани се оправили сами с проблема - намерили стълба, разглобили част от изгнилия покрив и свалили животинчето. Но си задават въпроса: Трябваше ли сами да се справим при наличието на институции?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
7
 
! Отговори
Благодаря преди 8 години
Много рядко пиша под статия в сайт, по простата причина, че ме е срам от множеството писачи на "мнения". Тука обаче няма как да не напиша едно простичко послание към хората извършили тази добрина. БЛАГОДАРЯ ВИ от все сърце, че сте помогнали на това животинче, благодаря ви стократно. От все сърце ви желая щастие, късмет и много, много, много безгранична любов.
34
8
 
4
 
! Отговори
WREDA преди 8 години
Такива статии се пишат, за да се насаждат неправилни мисли в овцете, как трябва да пазим вредителите, как трабва да си губим времето и рискуваме живота и да правим всичко във вреда на нас, българите, децата ни. Да слугуваме на измислени извратени теории- вегански, кучофилски античовечни, да приемаме псевдобежанци терористи, да търпим пушачи изобщо да търпим всякаква изсмет. За песа му трябва 1 бум и в кофата за смет. Рядко плоска и просташка новина.
33
8
 
6
 
! Отговори
Новина преди 8 години
Тези хора какво направиха после? Взеха ги кучето в къщи ли? Не! Оставиха го на улицата да прави други бели - да лае, да разсипва кофи, да сиере навсякъде.
32
5
 
6
 
! Отговори
DUH преди 8 години
Пълен абсурд. Да повреждаш чуждо имущество, да си рискуваш здравето за да "спасяваш" някакъв градски вредител помийар (така пиша, за да не ми сложи ***). Все едно да спасиш плъх - и той е бозайник. Вече (след 1.1.2016) Столична Община е длъжна да прибира всички бездомни кучета по приюти БЕЗ ДА ги връща по места. Свърши купона "кастрирай и върни" за мошениците псевдокучелюбители, които точеха пари по схема. Фандъкова, прибери и това псе!
31
5
 
7
 
! Отговори
пешо преди 8 години
в нашия блок такива хора - поми яри хвърлят мазни хапки на *** от балконите. В резултат цяла нощ не се спи от виене и джавкане, а под блока са *** и гнилочи по земята. Като направиш забележка, казват че ти си лошия и цитират ганди-манди, га че ли той е живял в *** квартал
30
4
 
3
 
! Отговори
Гергана преди 8 години
До някой 24 ГандиЕ, какво да каже един зоофил като Махатмата?
29
6
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Оставете го псето, като огладнее ще слезе, глада е по-силен от страха! Някой да е виждал скелети на кучета по покривите?
28
5
 
7
 
! Отговори
в следващата серия преди 8 години
Елате утре по същото време на същото място! Носете си и фотоапарати! Ще се снима втора серия от сагата "Спасяването на кучето".
27
2
 
9
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
След като уличните кучета не са виновни, а хората, които са ги пуснали на улицата, тогава да бъдат кастрирани не кучетата, а хората!
26
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свестните хора харесват дивите истински животни, които живеят в природата, а не вегетиращите върху градски отпадъци. Хората-*** обичат градските бездомни кучета повече от човек, защото виждат в тях кучето, което са изхвърлили на улицата след кратко забавление с него.
25
8
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 8 години
Цивилизованият човек не вреди нито на хората, нито на животните. НЕцивилизованият кучелюбец храни кучето пред блока и съседите му не могат да спят от лаене и газят *** ежедневно.В цивилизонваните страни няма бездомни кучета, но има далече повече домашни любимци и законите за тяхното отглеждане се спазват.
24
4
 
9
 
! Отговори
Нед преди 8 години
Родна мила картинка гледам много изказващи се ***. Вместо да ги е яд че институциите гълтат пари от джоба им за да не правят нищо на тях кучето им виновно. Ама споконо утре на вас ще се наложи да тичате до тях и тогава ще плачете!!!
23
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нископлатеният *** не разбира, че отношението към животните трябва да е като към хората. Цяла Европа го разбра, всички го показват и с действия и със закони, само *** мрази животните. Гнусно, грозно и тъжно. Не ми е жал за бедните злобари. И няма как да ми е жал.
22
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
убии куче, спаси дете
21
7
 
30
 
! Отговори
някой преди 8 години
"Величието на една нация си личи по отношението й към животните."- Ганди
20
2
 
7
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Какво е това последното изречение "Вие" А ти какъв си? Доста добре пишеш на български за чужденец. Или си мугав и ние трябва да се червим колко под вас сме? Беьдомни кучета допррди 50 години е имало навсякъде, просто в останалите държави организациите са ги прибрали и кастрирали още навремето, за да могат сега да ни бучат колко сме нехуманни че не се грижим за тях. А тия като теб само се чудят по кого да плюят и се филмират как са над всички останали-не, не си даже си много по-зле
19
20
 
9
 
! Отговори
за награда преди 8 години
За награда кучето изпохапало "спасителите" и ги заразило с бяс.
18
5
 
20
 
! Отговори
дете на Орион преди 8 години
***, вас все кучетата са ви виновни - за никаквото здравеопазване, за никаквата полза от полиция, за престъпното и антибългарско поведение на българите, които ни управляват, за ненаказаните ромски безчинства. Ама вие все градите прекрасното общество, започвайки от бездомните животни, които са там заради същите ***, като вас - които развъждат и изхвърлят после. Вследствие на такова първобитно мислене живеем и така мизерно. Истинските *** сте вие!
17
14
 
6
 
! Отговори
хммм преди 8 години
Не мога да повярвам че на фона на всичко което се случва сега показвате подобни "новини" И то не къде да е ами на първа страница в отдел "водещи новини за деня" Очаквайте с нетърпение как котка е спасена във Варна от дърво, както и поредната серия от "Баба даде 5000лв, пръстени и 200 долара по схемата-пострадал роднина"
16
20
 
13
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
Да припомним на всички кучкари, че не хората хапят уличните кучета, а *** хапят хората. Коварно, отзад в прасците.