Вопъл от "Овча купел": Бежанците замерят с камъни!

Хората се страхуват, искат спешни мерки
12 яну 2016 11:00,
120
Вопъл от "Овча купел": Бежанците замерят с камъни!
Бежанци в "Овча купел"; Снимка: Неда Дойчинова

Бежанците вдигат шум, уринират пред блока, замерят с камъни и се бият. Това заявиха жители на столичния квартал "Овча купел".

"С годините се измени профилът на бежанците, които виждаме в квартала. Преди това бяха майки с деца. Сега това са мъже на възраст от 18 до 30 години. Не знаем кои от тях са легални. Някои от тях дори са имат еднакви раници, еднакви маратонки. Кой ги организира тези хора?", попитаха притеснените граждани.

Още по темата

Те заявиха, че се страхуват от бежанците в района и призоваха да бъдат взети мерки за сигурността около бежанския център в квартала. Посочиха още, че вече има хора, които са се изнесли заради ситуацията.

Бежанският център е само на около километър от блока на гражданите. Те сами си направили и ограда, която да ограничава децата им от зловредното влияние.

"В момента бежанския лагер не е пълен, защото прозорците са тъмни. Но нашите изисквания продължават да са основателни. Ние не се чувстваме у дома си", сподели една от жителките на блока пред Нова тв. 

По думите й съседка, която излиза много рано за работа, е била гонена от бежанците. Затова всяка сутрин съпругът й я придружава.

Млад мъж, който живее в същия блок разказа, че често става свидетел на сбивания. Според него бежанците се бият помежду си за пари, защото уговарят извозването си към други държави.

Директорът на бежанския център в квартала посочи, че става дума предимно за граждани на Сирия и Ирак, които са избягали от военните действия в страната си и търсят закрила, като сред тях има и семейства. По думите му няма лица, които да застрашават сигурността.

По данни на МВР единствените сигнали, които са постъпвали при тях, са за вдигане на шум.

Но хората са категорчини: "Засега няма нападение, но трябва ли да има, за да се вземат мерки?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите за охрана отиват за сараите на Ахмед Доган
89
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
РАЗГОНЕНА ГЛУТНИЦА! Това са "бежанците"! Никой да не ми говори за морал и състрадание ..Тук има нещо много по- различно!
88
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 8 години
Какво хубаво може да се очаква от т. н. бежанци , те са организирани и имат определени цели!
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези вопли няма кой да ги чуе .
86
0
 
5
 
! Отговори
V01D преди 8 години
... И затова и тогава мнозинството не му се е искало да си разваля комфорта и руснаците са се чудели от какво реално ни освобождават. Стойте си така кротки и спокойни, лафете си само по форумите и чакайте някоя *** да нападне жена ви, дъщеря ви, майка ви или сестра ви. Стойте си и чакайте да стане нещо и тогава нека да видим дали струваме като народ и колко от вас биха си мръднали пръста.
85
0
 
5
 
! Отговори
V01D преди 8 години
Че политиците ни са за *** така си е, че мюсюлманските и други църни *** са по-близо до животните, отколкото до хората пак си е така, но повечето от вас дето се бият в гърдите и искат "на оръжие" или разправят, че ако стане убийство или изнасилване народа ще избухне имам въпрос към вас: Вие вярвате ли си? Истината е, че в Германия, Швеция и други стани имат патрули и хората се взимат в ръце да правят нещо. Повечето от вас само си говорят и за жалост нещата са били така още от турско...
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лицемерието на западните политици и на "демократичната" им преса и медии е отвратително. Нека повече да не ни поучават! На светлинни години след нас са по морал и почтеност! И какво като са богати? За какво ще им послужат милионите оттук нататък? Май че отговорът се вижда, в буквалния смисъл, вече прекалено ясно.
83
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо ново настъпва. В Кьолн и др.германски градове нападателите на жени са действали организирано! Те са се събирали на групи и са действали по един и същи начин, наистина като на лов за животни. За отношението им към жените е излишно да говорим. Само напълно невежи западняци / защото ние на Балканите знаем за какво става въпрос!/ и откровени лицемери могат да твърдят, че това е случайно. Какво очаквате от орди млади, агресивни, надъхани от омраза към християнската култура мъже?
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опъченеца, Ти с гаранция си бил тиловак в казармата. Палел си печката на старшината и си му се мазнил. Нищо чудно и да си топял войниците срещу отпуска или облага.
81
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време човеците като са имали животни и ниви, не са чакали държавата да им осигурява работа, а са работили неуморно и денем и нощем, и когато се е налагало.Но дойде държавата, да обере населението и да го остави на уравновиловката, да не може никаква работа да ти предложи и едновременно с това да изисква да си плащаш непосилните данъци и да те насилва почвай работаНе всички са родени за компютърни специалисти и полицаи и политициА обществото е пренаситено от изкуствени бизнеси-пластмасови
80
2
 
13
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
До Анонимен No 87:Събери се ти смелчаго! Събери се! Или ти си някоя еманципирана женка, дето иска равни права, но иначе мъжката работа си е мъжка?Това да не ти е Дивия запад? Има си органи на реда, да се занимаят както си му е редно. Опълчение ли да готвим, я се осъзнайте. И що? Че политиците нямат кураж да вземат радикални и адекватни мерки трябва мъжете да ходят курбан да стават. Патрулки на ключови места и като видят групичка им нареждат да се разпръснат. Ако не слушат- бой с палките.
79
0
 
7
 
! Отговори
До Анонимен №91 преди 8 години
Разбирам за какво говориш, но това не е цялото ни общество, а част от него, която мисли, че държавата е длъжна да им осигурява всичко, а те да не работят. И като не им е достатъчно, тръгват по чуждите къщи да си вземат каквото им трябва.Преди няколко години бяха изтарашили таваните на нашата жилищна кооперация и наистина се бяха изходили по голяма нужда в онзи таван, чиято врата им е било най-трудно да разбият. Съмнявам се, че са 100% Хомо сапиенс, покойният д-р Георгиев писа на тази тема.
78
5
 
11
 
! Отговори
Опълченец преди 8 години
"На оружие, братя!" Изровете пищовите от тавани и мазета и да се защитим сами от тази sgan и от тези, които ни управляват! Народно опълчение от всички, минали казарма!"Да живей България!"
77
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Достатъчно е една единствена жена да е била преследвана сутрин по тъмно от тези хора и да е била принудена да бяга - мерки трябва да се вземат.Ние сме тези, които работят и плащат данъци, без нас държава няма да има. Затова сме в правото си да изискваме държавните институции да си вършат работата.
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като се оплачеш в полицията ти викат "ние ги знаеме и ги наблдаваме", заключвайте си и др., като че ли някой си е оставил отключено и парадира да дойдат да го оберат.Полицията координира действията на обирджиите, без съмнение.
75
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се страхувайте от хора, които не знаят какво ги чака в живота им насетне, а помислете за българското общество, което посред бял ден ти влиза в дома, обира те, обръща ти къщата наопаки(даже ти взима използвания повече от 3/4 парфюм, разбива ти тавана и мазето, взима всичко годно за продажба, изтропва се в къщата ти..и те оставя да се чудиш ..това ли заслужаваш след толкова години труд, мъка и безсъние и работа до откат естествено.Е това българско общество ако изчезне, бежанците не са проблем
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блокът не е на 1 километър, а на сто метра от бежанския център. Но и хората живеещи под Монтевидео страдат от тях. Крадат портмонета с документи, с които да се придвижат на запад.
73
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не изтриете коментар 88Не виждате ли, че е расистки?
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във този квартал не живеят ли "МЪЖЕ" съберете се и им покажете къде се намират тия индивиди само бой,вижте във Германия какво правят неонацистите събират се нощно време и ги трепят
71
1
 
3
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
В 54 и 55 става дума за софиянци и други. Дал си бил къщата на семейство от Мали.... Тоя да не е софиянец? Аз щях да я запаля и да се приключи. Ама както и да е....