Вопъл от "Овча купел": Бежанците замерят с камъни!

Хората се страхуват, искат спешни мерки
12 яну 2016 11:00,
120
Вопъл от "Овча купел": Бежанците замерят с камъни!
Бежанци в "Овча купел"; Снимка: Неда Дойчинова

Бежанците вдигат шум, уринират пред блока, замерят с камъни и се бият. Това заявиха жители на столичния квартал "Овча купел".

"С годините се измени профилът на бежанците, които виждаме в квартала. Преди това бяха майки с деца. Сега това са мъже на възраст от 18 до 30 години. Не знаем кои от тях са легални. Някои от тях дори са имат еднакви раници, еднакви маратонки. Кой ги организира тези хора?", попитаха притеснените граждани.

Още по темата

Те заявиха, че се страхуват от бежанците в района и призоваха да бъдат взети мерки за сигурността около бежанския център в квартала. Посочиха още, че вече има хора, които са се изнесли заради ситуацията.

Бежанският център е само на около километър от блока на гражданите. Те сами си направили и ограда, която да ограничава децата им от зловредното влияние.

"В момента бежанския лагер не е пълен, защото прозорците са тъмни. Но нашите изисквания продължават да са основателни. Ние не се чувстваме у дома си", сподели една от жителките на блока пред Нова тв. 

По думите й съседка, която излиза много рано за работа, е била гонена от бежанците. Затова всяка сутрин съпругът й я придружава.

Млад мъж, който живее в същия блок разказа, че често става свидетел на сбивания. Според него бежанците се бият помежду си за пари, защото уговарят извозването си към други държави.

Директорът на бежанския център в квартала посочи, че става дума предимно за граждани на Сирия и Ирак, които са избягали от военните действия в страната си и търсят закрила, като сред тях има и семейства. По думите му няма лица, които да застрашават сигурността.

По данни на МВР единствените сигнали, които са постъпвали при тях, са за вдигане на шум.

Но хората са категорчини: "Засега няма нападение, но трябва ли да има, за да се вземат мерки?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
28
 
! Отговори
10 преди 8 години
Транзит са, ама друг път. Ние сме първата страна от ЕС в която са регистрирани и ако немците ги изгонят, се връщат тук да си ги отглеждаме, заедно с родните ***.
9
0
 
34
 
! Отговори
Боколенд 2016 преди 8 години
В Боколенд цари анархия. През пролетта ще влязат още 20-30 000 от *** и трябва да правим опълчение, за да си пазим жените и децата. А можеше просто да затворим границата с неприятелската държава Турция и да вдигнем 5 метрови огради. защо не го правим ли? Защото ни управляват национални предатели и ***, затова.
8
6
 
3
 
! Отговори
dsdsadsa преди 8 години
За щастие, всичките тея са транзит......
7
1
 
28
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
А Боко иска да строи Горещи Точки за върнатите от Германия талибани. Срещу снимка с Меркел и разрешение да краде безнаказано в България.
6
0
 
24
 
! Отговори
Стратег преди 8 години
Спасението е да преместят беженският лагер от другата страна на Овча Купел при другите мургавели и там да се самоунищожават взаимно!
5
0
 
46
 
! Отговори
айде бе преди 8 години
Какви сирийци са тия..минали са покрай Сирия.Всички се пишат на сирийци за по-лесно получаване на статут на бежанец.Съвсем друг е профила на сириеца и той няма нищо общо с тази ***.
4
1
 
44
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Трябва всички българи да сме обединени и да претискаме правителството да затвори границите и да не приема никакви псевдобежанци! След ужас в Кьолн, не трябва да допускаме това да се случи в България. Бежанците буквално могат да ни наводнят! Всички виждаме, че не става въпрос за жени или жертви, а за хуни, дошли да окупират територия! Това псоледното не е пресилено. Трябва просто да си отворим очите и да отстояваме правата си! Повече от всякога трябва да бъдем ГРАЖДАНИ!
3
2
 
33
 
! Отговори
макето преди 8 години
вчера одих да си купим от модерните пушки "калашници им викат ама не ми дадоя после се прибрах дома и изкопах кремъклийката още прапар дедо ми я е ползвал ама иоще пуца
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос на време е да се случи нещо необратимо, но докато не стане факт - не търсете държавата за нищо.
1
1
 
61
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Интересно,винаги по истинските и мъжки проблеми,банкянския полубог божество никога не се изказва!!