30 см сняг в София, обстановката е усложнена

Работи цялата налична снегопочистваща техника
17 яну 2016 07:58, Елка Василева
120
30 см сняг в София, обстановката е усложнена
Снимка: Булфото

Обстановката в София е усложнена във връзка с продължаващия обилен снеговалеж, съобщи Столичната община.

Обработки се изпълняват приоритетно по трасетата на обществения градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове.

Поради непрекъснатия снеговалеж пътищата са заснежени.

По данни на БАН снежната покривка в града средно е 30 см.

Продължава работата по почистване на града. На терен работи цялата налична снегопочистваща техника. Снегопочистващите машини изпълняват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса от пътните платна. Работи се във всички 24 райони на Столична община.

В момента продължават обработки срещу заледяване в районите Средец, Витоша, Нови Искър, на Южната дъга на Околовръстен път, бул. "Брюксел". Обработват се трасета на градския транспорт, но поради непрекъснатия валеж са заснежени. Започва почистване на спирките на градския транспорт и подходи към подлезите.

Градският транспорт се движи по своите маршрути. Затруднение има по планинските пътища Железница-Бистрица и за Желява, по които се движат автобусни линии 70, 98 и 118.

Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша - Драгалевци-Алеко и Бояна-Златни мостове, са затворени за движение.

Екипите на звеното за аварийно-спасителни дейности на Столична община са отреагирали на 18 сигнала за паднали клони и дървета по пътните платна.

Обстановката е усложнена и се призовават гражданите, ако не се налага, да не излизат с автомобили.

При необходимост през деня, за да се извършват обработки на пътните платна и механично снегопочистване, е възможно да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди.

От общината напомнят на гражданите да почистят пред входовете на своите жилищни кооперации, а собствениците на търговски обекти и офиси пред съответните имоти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: Софиясняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
12
 
3
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
аз сега се върнах, мислех да се спускам в рифа но нещо съм настинал от джунглата вчера, отидох и се намазах на белия плясък а жената отиде под дърветата на сянка, мързел ме обвзе, а екипировката ми послужи за възглавница, броях папагалите по дърветата накрая се прибрах карайки на автоматика доволно по джапанки и бански, тойотата е удобна кола признал съм ги.Какво друго те интересува? Пращах ви много пъти снимки но напоследък спряха да ги публикуват вместо това гледаме оскотялото битие на варг
33
0
 
20
 
! Отговори
защо преди 8 години
питам аз, щом сте недоволни от местната власт, ЗАЩО пак избрахте същата партийна *** в общинския съвет и за кметове на столицата а? или ако сте против сегашните, ЗАЩО не гласувахте за някой друг , не за ДОКАЗАН КРАДЕЦ,а поне за някой с надежда да не е крадец???
32
1
 
5
 
! Отговори
Panelenchovek преди 8 години
Sofiancite ot bulgarskata tehnicheska nacia chistiat snega s plastmasvi lopatki?! :-)
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
към 39. Винетките важат извън градовете. Какво да чисти винетката на улицата
30
1
 
19
 
! Отговори
Любимият ми сезон преди 8 години
Много обичам зимата. Ама истинската зима, като тая сега. С много сняг и "цъфнали" прозорци, със заснежените планини... Дано се задържи така поне до март, ама надали :) И какво се оплакват някои, какво по-нормално да е под 0 градуса през януари на тая географска ширина. Виж да е 15 и по-смелите да плажуват като лани по това време- това е аномалия. Освен това предразполага организма към болести, а и към нахлуването на болести, характерни за субтропика, за които нямаме имунитет. Така че на зимата!
29
4
 
28
 
! Отговори
Мирослав 33 преди 8 години
В София снегът е изчистен само по най големите булеварди :(Всички други пътища са оставени на Господ .Тази дебелата Свинетка ,сега какво ще каже?
28
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
35см! бедствие! ти да видиш... в Япония като на места имат 7.5м сняг кво ли правят...сигурно чакат свинетка да дойде да лови снежинките... марш некадърници!
27
4
 
29
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Да се впрегнат всички ц....игани,получаващи помощи от държавата,т.е от нас и да почистят на ръка малките улици и тогава да си получат парите!Стига лапане!
26
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мало.умниците в София свикнаха с меките зими и краденето на 80% от бюджета, отдавна под снегопочистване разбират сбутване на снега, по начин парализиращ всички коли, а не извозването му, крадене, крадене и само крадене...
25
4
 
3
 
! Отговори
ДО 27 преди 8 години
До АнонименПО принцип си прав, ама само това беше по-хубавото...
24
2
 
22
 
! Отговори
не не преди 8 години
В Дубай не е супер. Няма ракия и свински пържоли.
23
3
 
25
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Вчера на нашата малка квартална улица 2-3 пъти мина снегорин, без да има голяма нужда. Днес никакви ги няма. Сигурно вчера са израсхдвали парите за почистване за месеца и вече няма да минават :).
22
3
 
12
 
! Отговори
se преди 8 години
София трябва да се изчисти та Боко да може да се бие в гърдите и да реже- лентичка за изчистена европейска столица.А провинцията да е затапи от сняг та Боко да реже лентичка -изчистихме София от провинциалисти..
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да вземат да го изринат
20
8
 
5
 
! Отговори
eadarbiznesmen преди 8 години
В Дубай е супер. Заповядайте да се уверите.
19
14
 
13
 
! Отговори
korenjak преди 8 години
София е много хубава през зимата, защото де-билите от провинцията не се ракарват с каруците си.
18
5
 
18
 
! Отговори
Снежният преди 8 години
Нека си вали снега.Зима е.
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав си 21.....Вот на недоверие. Във фейса току що гледам, премеждията на автобус 102 в София. Пързаля се като шейна и не може да отлепи. Бутат го хора. ОСТАВКА НА ТАЗИ ***!
16
3
 
26
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Никакво излизане. Стоите си в къщите отново е бедствие. Някой щеше да лови снежинките но май е хванал нещо друго. ***, нещастници, кой Ви каза че може да управлявате. Знаете две думи - БЕДСТВИЕ И АВАРИИ защото веднага Ви дават допълнително парички и след това данъците на софиянци ще скачат. Винетка скъпа, данък сгради скъп, такса смет нереална и сега ако ми се наложи ще впрегна елечетата, защото в нашия квартал ще почистят снега по Великденче.
15
10
 
10
 
! Отговори
Вот на недоверие преди 8 години
Б.Борисов и ГЕРБ са виновни за обилния снеговалеж в страната! Другари, ето нов повод за вот на недоверие на правителството!