30 см сняг в София, обстановката е усложнена

Работи цялата налична снегопочистваща техника
17 яну 2016 07:58, Елка Василева
120
30 см сняг в София, обстановката е усложнена
Снимка: Булфото

Обстановката в София е усложнена във връзка с продължаващия обилен снеговалеж, съобщи Столичната община.

Обработки се изпълняват приоритетно по трасетата на обществения градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове.

Поради непрекъснатия снеговалеж пътищата са заснежени.

По данни на БАН снежната покривка в града средно е 30 см.

Продължава работата по почистване на града. На терен работи цялата налична снегопочистваща техника. Снегопочистващите машини изпълняват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса от пътните платна. Работи се във всички 24 райони на Столична община.

В момента продължават обработки срещу заледяване в районите Средец, Витоша, Нови Искър, на Южната дъга на Околовръстен път, бул. "Брюксел". Обработват се трасета на градския транспорт, но поради непрекъснатия валеж са заснежени. Започва почистване на спирките на градския транспорт и подходи към подлезите.

Градският транспорт се движи по своите маршрути. Затруднение има по планинските пътища Железница-Бистрица и за Желява, по които се движат автобусни линии 70, 98 и 118.

Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша - Драгалевци-Алеко и Бояна-Златни мостове, са затворени за движение.

Екипите на звеното за аварийно-спасителни дейности на Столична община са отреагирали на 18 сигнала за паднали клони и дървета по пътните платна.

Обстановката е усложнена и се призовават гражданите, ако не се налага, да не излизат с автомобили.

При необходимост през деня, за да се извършват обработки на пътните платна и механично снегопочистване, е възможно да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди.

От общината напомнят на гражданите да почистят пред входовете на своите жилищни кооперации, а собствениците на търговски обекти и офиси пред съответните имоти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: софиясняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
6
 
! Отговори
До 111 преди 8 години
Ей мухльооо...същите тея *** са ми затрупали входа на обекта с целия сняг от улицата!!!!Аз как да го изчистя...как??Хайде кажи ми ти...на 40метра дължина натрупана 1метър партина...Как аз да си почистя пред обекта?От къде на къде снега на улицата се избутва пред частен търговски обект?Я си представи снега от ширината на едно плано набутан пред един обект!!!!!!!!Мнение!?!?!
93
2
 
3
 
! Отговори
Cheine surat преди 8 години
Aaaaa mnogo znaete tuka,....ama smeete li da idete pri patnite rabotnici i pri shafiorite na segorinite i kombainite denem i nostem, da im stoplite izmraznalite kraka, race, da im dadete chashka chai i obiknovena biskvitka, topli suhi drehi....
92
1
 
4
 
! Отговори
Маг преди 8 години
До всички дето викат изчистете си пред вкъщи.Изчистихме си.Само,че в община Витоша пак е зле ситуацията.Пример ул.Дамяница,снегорините са на една крачка,еми почистете я де.
91
4
 
6
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
До Мирослав.а защо се плаща данък от народа ни в москва седим си на топличко пред инета в апартамента бит.услуги чистят улиците и тротоарите. затава си плащам и данъка.
90
2
 
24
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Един народ свеждащ благосъстоянието си до телефон за 1000 лв.(задължително с интернет),че Фейсбука го чака и БМВ на старо (ама много запазено) какво може да очакваш-не изчистени улици и скъпи винетки(хората излизащи от горепосочената графа,може би разбраха какво имам в предвид)
89
13
 
21
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Абе хора вие какви глупости и идиотщини пишете бе,ставате смешни.Кои улици не са ви почистени,с какво по-точно ви се наруши съботно-неделния комфорт?Ауууу много трудно се стига до мола,а да дойде някой да ви изрине и пред входа на апартамента не искате ли,а стъклата ви случайно да са за миене,една прахосмукачка случайно да трябва да се пусне.....Ей бахтън вече от плачковци и всяка година едно и също,дали е Бойко,дали е Станишко,дали е някое НЛО...все нещо не им е угодно ,все нещо не им е дадено
88
7
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Снега пак изненада даскалицата и Дебелана Павлова!
87
3
 
16
 
! Отговори
тука има, тука нема преди 8 години
"Обстановката е усложнена" да се разбира като "Мързелите отново не са почистили пътищата и улиците"!
86
2
 
14
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
До 0 : Ти знаеш ли какво означава думата средна? Някъде може да е 50, другаде 10-20! Нормално е в кварталите в полите на Витоша да има повече сняг. Вземете си изчистете пред къщите, точно в тези планински квартали! Щото седите на топло пред компа и после що не можели да си изкарат колата от гаража...
85
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И къде са изчистени улиците до асфалт? В моя квартал е изчистена само улицата, по която минава автобуса, всички останало е заринато със сняг! София, скъп квартал, не е село Младост или Люлин
84
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе те по кварталните улици нарочно не чистят за да не могат хората да си изкарат автомобилите и да няма задръствания по уж изчистените основни улици и булеварди.
83
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствения град в България където улиците са изчистени до асфалт . А на червения *** ще му кажа , като не ти харесва заминавай в Северна Корея от такива като теб нямаме нужда. Браво на кмета на София .
82
4
 
10
 
! Отговори
0 преди 8 години
"По данни на БАН снежната покривка в града средно е 30 см" Я вземете минете по планинските квартали пък тогава ми говорете . 50 см. средно
81
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина е мързелив и необразован, такива са около 70 % от хората . Всеки политиканства , плюе и го мързи да си изчисти снега пред къщата . При това положение и извънземни да дойдат да ни управляват , все тая полза никаква . Вижте във Враца където убиха момчето , над 30 души гледат и снимат с телефоните без да му помогнат . Така , че си заслужаваме мизерията и *** в , която живеем .
80
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зимата пак изненада Боко и Котараците.
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до тъпака калоян българите мрънкат, понеже е срамота да се дрънчат последните пари от хората, а твойте герберунгели да ги гепат и поне от срам малко да правят нещо, но уви... с твойте кирливи лафове *** се гръмни *** нищожна!
78
17
 
17
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Баа .. голямо мрънкане по тези форуми. Естествено че докато продължава да вали не може пътищата да са като през лятото. Българите само мрънкат
77
2
 
32
 
! Отговори
Ники преди 8 години
При 30 санта сняг в средата на януари ако бедстваме в столицата на Европвйска държава, значи не сме за оплакване а направо за разстрел!
76
3
 
24
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Нашите управници много обичат изненадите! Всяка година снега ги изненадва! Защо плащаме данъци? Все се намира оправдание : Много сняг, студено било, имало паркирани коли... И доста голяма част от хората ги мързи! Изчистете си пред блоковете и магазините! Преди 2-3г аз и един комшия чистихме пред блока ни, минаха поне 20 други съседи и само ни гледаха странно, все едно сме най-големите ***, щото сме решили да чистим снега... За пътищата съм съгласен, че не е наше задължение, но пред вкъщи...
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнаЛизМислиш , че при минус 4 от движението не може да се разтопи снегът? Сигурно и при минус 14 може