Над 140 в "Пирогов" след падания из заледена София

На 40 от тях се е наложило да бъдат приети за лечение
17 яну 2016 16:00,
10
Над 140 в "Пирогов" след падания из заледена София
Снимка: flickr

Повече от 140 пострадали са хотърсили помощ в спешния травматологичен кабинет на "Пирогов", съобщиха от болницата.

Близо 40 от тях се е наложило да бъдат приети за болнично лечение.

Най-честите счупвания са в областта на китката, рамото, глезена, които понасят основното натоварване при падане след загуба на равновесие. При по-възрастните са по-масови счупванията на тазобедрените стави.

Лекарите препочъват на хората да не излизат, ако могат да го отложат, а ако се налага да бъдат навън, да са обути с ниски обувки с подметки с грайфери или допълнително подсилени с нехлъзгащи се приспособления.

При предишната снежна вълна от 4 януари за 3 дни травматолозите прегледаха към 450 души и нараняванията на почти всеки трети се оказваха за болнично лечение, както е и в момента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Купих си менте спортни обувки от Декатлон за 27лв. Нито вода пускат, нито се пързалят, на всичкото отгоре гаранция две години.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина е мързелив и необразован, такива са около 70 % от хората . Всеки политиканства , плюе и го мързи да си изчисти снега пред къщата . При това положение и извънземни да дойдат да ни управляват , все тая полза никаква . Вижте във Враца където убиха момчето , над 30 души гледат и снимат с телефоните без да му помогнат . Така , че си заслужаваме мизерията и *** в , която живеем .
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Га падне снега пенциите са в стихията си - щъкат кат алтави за да не са капо!
4
4
 
19
 
! Отговори
Край преди 8 години
Не пишете по форумите ми хващайте ЛОПАТИТЕ. Хубав сняг падна - да е хубава годината. Сега всеки да изчисти по половин декар до черно и всичко ще е наред. Днес нашия блок цял ден чисти сега всички са на греяно вино и мръвки. Ха да сме живи и здрави.
3
8
 
15
 
! Отговори
Баш комОниЗ преди 8 години
Въх, язе пък чух, че всичко било почистено из Софето... Я Фъндъка да каже що така! А защо снегопочистващите камиони веднъж не видях да свалят лопатите и да ринат? Само ръсят сол, правят една хубава киша върху заледените улици иииии пързаката е перфектна! Ни са оплаквайте, а грабвайте ските, хем свеж въздух, хем спорт- ГЕРБ мисли за вашето здраве. Кой нема ски да се обърне към софийска община. Ама ха, нямат оборудване, няма да излизат!!! Да сте си купили!
2
2
 
16
 
! Отговори
БаСта преди 8 години
Половината(около 550 млн. лв) от бюджета на община София е предназначен за ... за купуване на дълготрайни материални активи! Каквото и да означава това! КОЙ#то и да ги получава тези пари.А иначе пари нема, контрок нема, отговорност нема!
1
7
 
24
 
! Отговори
345 преди 8 години
Картофената принцеса няма ли да се изкаже. Тротоарите са общински все пак - а хората си чупат крака и ръце на общински имоти. Спукайте Общината от дела - но да плаща Фандъчката.