Снегорините – отряд за бързо реагиране

Най-големият проблем в снега – нетърпеливите шофьори
18 яну 2016 16:22, Анисия Иванова
17
Снегорините – отряд за бързо реагиране
Снимка: Bulgaria On Air

Часът е 4 сутринта, а работният ден за Николай Николов вече е в разгара си.

"Снегът няма работно време, 8 часа, 3 часа или 5. Времето няма условия, в които трябва да се съобразява с нас. Ние трябва да се съобразяваме с тях", казва шофьорът пред камерите на телевизия Bulgaria ON AIR.

Николай чисти снега по софийските улици от 5 години. Има моменти, в които яде и спи в камиона, а смяната му често надхвърля 24 часа, но не съжалява.

"Пием в колите, ядем в колите, чат-пат и поспиваме така, облегнати. Не искаме да се изтъкваме, но сме част от звеното и помагаме да тече животът", разказва Николай.

Нетърпеливите шофьори са най-големият проблем.

"Ето го проблемът, минава сега отпред и не знае, че отпред не е изчистено и това може да му коства живота или пък на някои други", обяснява той.

Отряд за бързо реагиране, така наричат себе си хората, които осигуряват проходимостта при тежката зимна обстановка.

"От нас се иска да изчистим, но за да изчистим, трябва и самите хора да осъзнават това, което правим, че ние чистим за тях, за да отидат на работа", напомня Николай. 

Неговият призив към останалите шофьори на пътя е за повече търпение и толерантност, и да помнят, че снегорините са им в помощ.

Репортажът по темата чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Снегорините отряд за бързо реагиране"А?!? 12 часа за реакция - бързо ли е? Дано и линейките така "бързо" реагират за тях...
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам пресконференция на балдърестата уредена партизанска унука.
7
0
 
4
 
! Отговори
stil преди 8 години
Лятото и цяла зима карат буклочийските камиони! Като падне сняг карат снегорините и не извозват ***. Кой ще те държи цяла година на заплата за два до три дена чистене през зимата (ако падне сняг изобщо) Фирмите са същите като сметоизвозването ТИТАН
6
0
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
А така.Къде е ДАИ .Шофьор може да управлява мПС максимум 10 ч.В период от 15 ч. След това е в нарушение.Ако работи повече и стане птп виновен е той.Или другите може да ги глобяват а тези не.Нищо против тях нямам но закона е такъв.Чудно инспекция по труда каде е ? И как им плащат извънредния труд ?
5
3
 
3
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Герб не ги бива в организирането, в управлението на каквото и да било! За управление се Изисква да си преди събитията, а не след .... дъжд качулка! Далновидност, проницателност се изисква, но ГЕРБ действат като пожарникарчето им с маркуча! Това, че винаги след това с някой друг / най вече работниците на физическият труд се оправдават е също показател за некадърността на гербаджиите! ГЕРБ нямат качествата необходими да управляват!пп. не е по разл. от случая на изборите в Арена "Армеец
4
0
 
11
 
! Отговори
gerbist преди 8 години
Къде е инспекцията по труда? Как така се разрешава да се работи по толкова време без почивка? Трябва да има наказания за случилото се.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предполагам няма нормален човек, който да се ядосва на шофьорите на снегорините. Всички са ядосани само и единствено на уважаемата госпожа Фандъкова и тея, които отговарят за почистването на снега. Защото са много загрижени само докато краднат паричките. После- кой как може да се оправя...
2
2
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
В камиона една вода ли не може да пие човека?
1
5
 
7
 
! Отговори
анонимен на квадрат преди 8 години
Злобар СИ !