София буксува! Булевардите – задръстени

Трафикът по ключови трасета в столицата е кошмарен
Обновена: 18 яну 2016 11:59 | 18 яну 2016 10:30,
152
София буксува! Булевардите – задръстени
Снимка: БТА

Големи задръствания са се образували на няколко ключови булеварда в столицата.

Опашки от автомобили в неспиращия да вали сняг има на булевардите "Никола Мушанов", "Възкресение", "Константин Величков", "Академик Иван Евстратиев Гешов".

Още по темата

Изключително интензивен е трафикът и на булевард "Сливница, в района на "Лъвов мост" и Сточна гара.

Отклонението в разписанието на градския транспорт в този район е между 5 и 15 минути, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

"Навсякъде в столицата автобусите на градския транспорт се движат със закъснение. При тролеите също се получават отклонения от графика, трамваите се движат по разписание", обясниха от там.

Тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че снегопочистването продължава, като фирмите вече рият и кварталните улички. Тя обяви, че ще наложи санкции за снегопочистващите фирми, заради непочистени тротоари и спирки на градския транспорт.

"София е голяма - на места е изчистено, на други - не. Там, където не е изчистено, няма да бъде платено на фирмите и ще има санкции за това", зарече се кметицата.

Според нея градският транспорт в столицата се движи нормално при зимни условия.

Тя пресметна, че в общината са получени над 50 сигнала за паднали клони и дървета, вследствие на тежкия мокър сняг.

"Благодаря много на пожарната, на колегите от "Пътна полиция" и на Столичен инспекторат, които са на място вече трето денонощие. Целта в такива тежки ситуации е градът да остане проходим и да не обявяваме бедствено положение, да не затваряме училища и детски градини, защото при над 50 см сняг не е толкова лесно", посочи тя.

По темата чуйте видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
22
 
! Отговори
77777 преди 8 години
Интересно, гражданите, на които общината е прехвърлила без да ги пита, своето задължение да почиства снега по тротоарите пред блоковете, дали могат като общината първо да почистват по-важните според тях части от тротоара, а останалите да не почистват, както общината прави с улиците и булевардите, по които не се движи градски транспорт....
95
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кой е писал това свободно съчинение, но явно автора не е бил там и си го е изсмукал от пръстите. Точно по този маршрут минах сутринта в 7 и 30, върнах се обратно в 8 и 15 и отново минах от там към 9 без 15- задръстването си беше както обикновенно и както във всеки друг ден от годината, независимо дали има сняг или не. Искам само да добавя, че не съм фен на Йорданка Фандъкова, но по маршрута, по който аз се движа, пътищата са изчистени и обработени. Не говоря за кварталните улици.
94
8
 
3
 
! Отговори
Selqnce преди 8 години
До АнонименДа и кореняците са еволюирали от миячи на зaдници в таксиджии.
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента, т.е. между 12:00 и 12:30 в понеделник, общината не е почистила София в частта, която официално е отговорност на общината. Почистени са по-основните булеварди и малко по спирките и по тротоарите и дотук. Примерно не е почистена градинката пред Народния театър - тротоарите около нея са почистени около 30%, а алеите около 20%. Странно почистване има на спирката на трамвая на площад Славейков. Избутан е снегът назад и са направили с него бариера - изходи само отпред и отзад, а е тясно там
92
0
 
4
 
! Отговори
друг варненец преди 8 години
До От Варна 107Не знам за софиянци, но като чета коментарите май сме цяла нация подобни.
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 103 до 105Съгласен.
90
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 103Проблема е че не могат да карат а не че ходят с кола на работа.Ама идват от село и светофар са виждали само по телевизията.
89
1
 
1
 
! Отговори
Maria преди 8 години
До Един I az !
88
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е хората, които ползват колата, за да отидат до работа и обратно вкъщи да започнат да ползват други алтернативи. Безумно е да правиш задръствания и след това колата да стои паркирана цял ден на едно място.
87
9
 
8
 
! Отговори
Selqnce преди 8 години
До АнонименВземи прочети малко история. Тук е минавал римски път и е имало баня и тоалетна. Т.е по римско време са спирари тук да пуснат по един факс и да ги подмият местните. Голям повод за гордост.
86
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Selqnce 94Ти си типичен пример на подтиснат провинциалист.София била изкуствен създаден град??В София е имало БАНЯ от римско време бе ***!Добре че дойде комунизма та да ви направят обществени бани преди 40-50 годинимакар че вие и сега не се къпете и миришете.Селянин недодялан.
85
2
 
15
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Някой знае ли къде е Бойо ? Никъф не се вижда ? Да не гледа на живо Аустралия Оупен ? Продължавайте да избирате Герб ....той бог вижда ....и вие сте съпричастни към погубването на България !
84
14
 
29
 
! Отговори
софиянец преди 8 години
Хората по страната са без ток, без отопление, без никакъв път и доставки на храна, лигавите софиянци се пеняват, че са закъснели с 30 мин да си сложат задни.ка на бюрцето. Засрамете се бе!
83
1
 
1
 
! Отговори
До 92 преди 8 години
Изсилваш се с тези проценти.По-вероятното е около 2/3 от пишещите тук да са родени преди 1989-та. Може би 5-10% от пишещите тук са се се пързаляли с шейни в София през 1950 година.Но това не е важно. Важното е, че има интернет и всеки може да намери интересуващите го данни. В случая чета небивалици за населението на София през годините.
82
13
 
5
 
! Отговори
Az преди 8 години
До До 89 РанчоТочно тия 300 хиляди са най-гнусните "кореняци". Станали са такива през комунизма, от заслуги към БКП от *** на комунистически костмати задни части, но сега са горди кореняци плюещи селяните които си изкарват хляба с честен труд. Е предпочитам да говоря меко, вместо да съм комуняр с промит мозък мислейки за за нещо повече от остналите.
81
1
 
11
 
! Отговори
Един преди 8 години
бОли ме шмайзерът, аз съм си във Варна!
80
14
 
13
 
! Отговори
Selqnce преди 8 години
София е изкуствено създаден град преди около 130 години, преди това е било едно село с 15 полусрутени колиби. И сега тия 15 души кореняци все още избиват комплексите си за малоценност, опитвайки се да изкарат колко голяма била софия. И 10 милиона да стане пак ще си е мръсно село, София няма дух, няма традиции, кореняците за ceляндури всичко в тоя град е построено от така наречените селяни. Бабите на тия кореняци са също селяни, но те са имали честта да подмажат на партията и станат столицани.
79
1
 
4
 
! Отговори
До 89 Ранчо преди 8 години
Прав си, преди години софиянци бяхме около 300 хиляди. Това беше през 1935 година.....
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ранчо 89Аре спри се малко ,а?!През 1950 годин 99.99% от пишещите тук не са били родени.А като искаш шейни по Раковска заминавай на село!
77
1
 
4
 
! Отговори
До 61 преди 8 години
Защо лъжеш младите? София е била 400 хиляди през 1939 година - 401 хиляди. 1946 - 435 хиляди1956 - 740 хиляди1965 - 802 хиляди1975 - 966 хиляди1985 - 1 милион и 122 хилядиТака, че по-добре да не даваш акъл как е било, щом не го помниш!