София буксува! Булевардите – задръстени

Трафикът по ключови трасета в столицата е кошмарен
Обновена: 18 яну 2016 11:59 | 18 яну 2016 10:30,
152
София буксува! Булевардите – задръстени
Снимка: БТА

Големи задръствания са се образували на няколко ключови булеварда в столицата.

Опашки от автомобили в неспиращия да вали сняг има на булевардите "Никола Мушанов", "Възкресение", "Константин Величков", "Академик Иван Евстратиев Гешов".

Още по темата

Изключително интензивен е трафикът и на булевард "Сливница, в района на "Лъвов мост" и Сточна гара.

Отклонението в разписанието на градския транспорт в този район е между 5 и 15 минути, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

"Навсякъде в столицата автобусите на градския транспорт се движат със закъснение. При тролеите също се получават отклонения от графика, трамваите се движат по разписание", обясниха от там.

Тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че снегопочистването продължава, като фирмите вече рият и кварталните улички. Тя обяви, че ще наложи санкции за снегопочистващите фирми, заради непочистени тротоари и спирки на градския транспорт.

"София е голяма - на места е изчистено, на други - не. Там, където не е изчистено, няма да бъде платено на фирмите и ще има санкции за това", зарече се кметицата.

Според нея градският транспорт в столицата се движи нормално при зимни условия.

Тя пресметна, че в общината са получени над 50 сигнала за паднали клони и дървета, вследствие на тежкия мокър сняг.

"Благодаря много на пожарната, на колегите от "Пътна полиция" и на Столичен инспекторат, които са на място вече трето денонощие. Целта в такива тежки ситуации е градът да остане проходим и да не обявяваме бедствено положение, да не затваряме училища и детски градини, защото при над 50 см сняг не е толкова лесно", посочи тя.

По темата чуйте видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТониДа не се окаже причината за задръстванията тарикатите с гуми на по 10 години,- - - -Че то от пътни дънъци, такси, винетки, и прочие .... пари не останаха !? От къде пари за нови гуми ? А и в България вали сняг 3 /три пъти/ в годината !!! За три пъти, нови гуми ли да купувам ???
35
4
 
5
 
! Отговори
Х. преди 8 години
В младост всичко е излизано до асфалт, доста от малките улички са добре почистени. От миналата година забелязвам голяма разлика в почистването, не знам на какво се дължи но резултата е очевиден. Поздравления!В Надежда положението е доста по-различно - нито една от малките не е почистена и направо си е риск да тръгнеш с колата - просто не знаеш дали ще издрапаш. Иначе Ломско шосе е добре изчистено.
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък не видях нещо кой знае какво сутринта, когато отивах на работа. Главните улици са изчистени до асфалта, а повечето тротоари в центъра също са почистени, така че да си вървят спокойно хората.Голяма драма правите от малко сняг. По тошово време нямаше кой да изрине улиците със дни, помня всеки пък Ал.Стамболийски беше в преспи по 1 седмица.Сега ако има малко снежец и някой *** закъса с летните гуми е голям проблем. При толкова много сняг е изчистено перфектно.
33
3
 
2
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
До 29:"Само няколко статии по-надолу хората бутат закъсал автобус по неизчистените улици."Наистина пътища са супер зле изчистени, точно за това реших да използвам рейса, за да стигна до работа. Да, градският транспорт не е цвете за мирисане, но пък днес пътувах сравнително приятно. Докато ако бях с колата, дори не знам дали щях да успея да я изкарам от паркинга. Положението с кварталните улици наистина е трагично - просто там няма никакъв шанс да минеш с кола.
32
1
 
14
 
! Отговори
Ходил до Орлов Мост преди 8 години
До 36Какви шопи?! Шопите са в Трънско. В София има ц*ървули от Добричко, Русенско, Дупнишко (тия са отврат), миекащи ямболски с*еляни и всякаква друга провинциална *** дошла с буркани от свинско със зеле, за да са в големия град и сред голямата суматоха и кинти. Една голяма лъжа и простотия е София.
31
3
 
2
 
! Отговори
fvdfgf преди 8 години
Ейй, голямото чудо! Задръстване. Отидете в която и да е по-голяма европейска столица (щото да, София е сред големите!) и вижте че и там се стои в задръстване в пиковите часове. Даже и да няма сняг.
30
1
 
4
 
! Отговори
маке преди 8 години
шопландците ич и не сакам да ги мислим язе на работа не одим а и у наше село никой не чисти ама москвето си е бетер трактор влачи та пушек се дига даже вчера една бочва с вино я тегли на буксир до дугио край на селото
29
11
 
13
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
В 7:30 пътищата в София бяха излизани. Не знам какво искат разни? Да дойде Йорданка и да им изчисти колата от снега може би? Излязох си с колата, пътувах от Х.Димитър до Окръжна болница за да закарам сина на училище в ТУЕС, през Подуене, (те)Слатина, 4-ти километър, после от Окръжна до Горубляне - никакви грижи, само на спирките на градският транспорт пълно със всякакви лузери и селени.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 28Зън,Зън,Зъз,Зън Бойко и дружина в спалната на *** се намира
27
7
 
7
 
! Отговори
Men преди 8 години
В младост всичко е излизано до асфалт, доста от малките улички са добре почистени. От миналата година забелязвам голяма разлика в почистването, не знам на какво се дължи но резултата е очевиден. Поздравления!
26
6
 
9
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 8 години
ХОРАТА САМО МРЪНКАТ ПО ФОРУМИТЕ, И ФЕЙСБУК,,, ПЪТИЩА НЯМАЛО,,, СНЕГА НЕ БИЛ ПОЧИСТЕН ПРЕД БЛОКА ИМ, ИЛИ ДО РАБОТАТА.... ПО ЛИ Е ХУБАВО НАСРЕД ЗИМА ДА ИМА НАВОДНЕНИЯ, ЗАЛЯТИ КЪЩИ, И ТЕЗИ ХОРА ДА СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ, И КЪДЕ ДА СПЯТ... АЙДЕ ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЧЕ С ТОВА МЪРМОРЕНЕ.....
25
8
 
13
 
! Отговори
Celsius преди 8 години
Аз ли живея в друга София?От сутринта съм с колата и то с Бмв и проблеми не видях.Вчера до Плевен ходих и нямаше не изчистено сядам вечерта и гледам по ТВ само мрънкачи и колко било зле.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зън, зън, зън ...Над смълчаните кьошета гледа зета, гледа кмета,с писана шейна по пътя мина Бойко и дружина ! Зън, зън, зън, зън, зън, зън, зън, Бойко и дружина !
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един обикновен сняг и Царството на Тиквите е парализарано.Абе някой знае ли къде пак се покри Банкянската мишка ?
22
5
 
20
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Аз пък днес реших да използвам градския транспорт. Наистина не разбирам ентусиазма на хората, решили да отидат до работа с колата, за да могат после 1 седмица да псуват и да мрънкат как са си загубили 3 часа в поледиците и снега.
21
1
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
До ОСТАВКА !!!нали се избихте да се хвалите колко вино и мръвки имате,как печките бумтят,колко била красива зимата и т.н.не ми ревете,няма да седнем да ви мислим,като бейове живеете
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам с колко процента избраха кмета , но важното , че не е от БСП . Това е другари , а вашето мнение за София нищо не значи .
19
1
 
9
 
! Отговори
Брадвата преди 8 години
До Анонимен 19Не сме доволни от кмета!! Не знам в коя столица живееш, сигурно не е българската! Няма как да е избран с около 10-11% от общите гласове и всички да са доволни от него/нея!
18
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди снего през ден се появяваха ту Лазар Лазаров шефа на АПИ ту г-жа Павлова с оснвона тема винетките. Ся падна снега и се изпокриха до като мине бурята и се снишиха. А снего си трупка. Като се стопи пак ще подхванат винетките.
17
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения *** се чуди за какво да се хване и почва давайте оставки . Другарю , няма да видиш оставка от кмета , защото си го избрахме и сме доволни от неговата работа . А твоите крясъци нищо не значат в София , тука никой не гласува за БКП-БСП и така ще бъде в следващите 100 години .