София буксува! Булевардите – задръстени

Трафикът по ключови трасета в столицата е кошмарен
Обновена: 18 яну 2016 11:59 | 18 яну 2016 10:30,
152
София буксува! Булевардите – задръстени
Снимка: БТА

Големи задръствания са се образували на няколко ключови булеварда в столицата.

Опашки от автомобили в неспиращия да вали сняг има на булевардите "Никола Мушанов", "Възкресение", "Константин Величков", "Академик Иван Евстратиев Гешов".

Още по темата

Изключително интензивен е трафикът и на булевард "Сливница, в района на "Лъвов мост" и Сточна гара.

Отклонението в разписанието на градския транспорт в този район е между 5 и 15 минути, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

"Навсякъде в столицата автобусите на градския транспорт се движат със закъснение. При тролеите също се получават отклонения от графика, трамваите се движат по разписание", обясниха от там.

Тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че снегопочистването продължава, като фирмите вече рият и кварталните улички. Тя обяви, че ще наложи санкции за снегопочистващите фирми, заради непочистени тротоари и спирки на градския транспорт.

"София е голяма - на места е изчистено, на други - не. Там, където не е изчистено, няма да бъде платено на фирмите и ще има санкции за това", зарече се кметицата.

Според нея градският транспорт в столицата се движи нормално при зимни условия.

Тя пресметна, че в общината са получени над 50 сигнала за паднали клони и дървета, вследствие на тежкия мокър сняг.

"Благодаря много на пожарната, на колегите от "Пътна полиция" и на Столичен инспекторат, които са на място вече трето денонощие. Целта в такива тежки ситуации е градът да остане проходим и да не обявяваме бедствено положение, да не затваряме училища и детски градини, защото при над 50 см сняг не е толкова лесно", посочи тя.

По темата чуйте видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
17
 
! Отговори
Зима мечта преди 8 години
Тази година имаше 3-4 снежни дни, тоест фирмите за снегопочистване са на огромна печалба. И въпреки това, пак не чистят като хората,когато се налага. Хайде разбирам да е някоя тежка зима - няма начин да си перфектен. Но сега нямат никакво извинение. Просто се краде като за последно.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sofiq Sofiq Sofiq aide stiga de Bulgariq da ne e samo Sofiq ako ne sa drugite gradove koi shte gi hrantuti tiq dalaveradjii
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждам, че сте доволни от снегопочистването. На другите избори пак изберете Йорданка.
13
6
 
13
 
! Отговори
ha ha ha преди 8 години
Голям смях - толкова много пари, удържани от нас за почистване на снега, а в крайна сметка обледено и заснежено.Къде са паричките и как се харчат, господа отговорни?Ако ще да е толкова непочистено, то поне оставете на природата да си свърши работата, т.е. да чакаме да се затопли времето.Моля, господа управници, крадете по-малко!Ние така и така ходим в снега, поне да не плащаме безумни суми!
12
3
 
16
 
! Отговори
:) преди 8 години
Големите булеварди и улици са почистени, но всичко друго е трагедия. Гледам плъзнали са някакви ромки с лопати в ръце, но пред 99% от времето пушат и се хилят, вместо да чистят. На моята улица пред домовете и магазините е супер почистено (тоест частниците са ОК), където е задължение на общината е ледников период. Пак излагация !
11
24
 
23
 
! Отговори
Кореняк преди 8 години
Днес рано сутринта. София, голям източен квартал. Ставам да ходя с колата на работа и о, ужас - провинциални рег. номера РК, Е, ВР и ОВ са ме блокирали от вси страни, за да можело да почистят машините пред блока. Машини няма, сняг отвсякъде, грозни провинциални физиономии те гледат нагло. Идилия!
10
15
 
17
 
! Отговори
Кукла на конци преди 8 години
Фандъкова-оставка. Крйно време е. Търпяхме, търпяхме, търпяхме, търпяхме. Искаме да си изберем учен и можещ кмет, а не куклата на конци на Бойко. Фандъкова е недоразумение и нещастен парадокс на вечния преход от крадене към крадене, от некомепетентност-към некомпетентност. Този порочен кръг трябва да спе.Трябва да започнем от някъде разкъсването му. И е много добре да спрем с търпението и да започнем да разкъсваме порочния кръг с отстраняването на тази *** женица.
9
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова, зимата дойде .... и ти пак ни изненада ???
8
12
 
15
 
! Отговори
555 преди 8 години
Що мрънкате като булевардите са почистени...
7
9
 
45
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 8 години
Щом София не успяват да почистят като хората какво да говорим за дълбоката провинция ?! ...Това е най-некадърното и крадливо правителство управлявало някога България !Елате в Северна България да видите за какво става въпрос.Няма ток, няма път, няма нищо !Големите приказки и хвалебствия на Бойко Борисов се пукнаха като розов балон.Сега скъпоплатените медии, които го правят Супермен да си посипят главите с пепел.
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даскалицата нарежда разпорежда ...)))
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зимата пак ни изненада...
4
2
 
22
 
! Отговори
dbfgagabdf преди 8 години
януари месец е все пак заваля сняг това е природен феномен ,иначе ловели снежинките във въздуха ахахах
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подготвени сме за лошото време....ИЗНЕНАДАААААА. Това е проблема на България, че никой не иска да работи. Голям мързел ни е налегнал.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тц, тц, още малко и Орешарски ще дойде на власт?! : )
1
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софиянец - оръфан с*елянин, отишъл в софийската джунгла да прилага тарикатските си номера. Е, няма такова село с такава с*еляния!