София буксува! Булевардите – задръстени

Трафикът по ключови трасета в столицата е кошмарен
Обновена: 18 яну 2016 11:59 | 18 яну 2016 10:30,
152
София буксува! Булевардите – задръстени
Снимка: БТА

Големи задръствания са се образували на няколко ключови булеварда в столицата.

Опашки от автомобили в неспиращия да вали сняг има на булевардите "Никола Мушанов", "Възкресение", "Константин Величков", "Академик Иван Евстратиев Гешов".

Още по темата

Изключително интензивен е трафикът и на булевард "Сливница, в района на "Лъвов мост" и Сточна гара.

Отклонението в разписанието на градския транспорт в този район е между 5 и 15 минути, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

"Навсякъде в столицата автобусите на градския транспорт се движат със закъснение. При тролеите също се получават отклонения от графика, трамваите се движат по разписание", обясниха от там.

Тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че снегопочистването продължава, като фирмите вече рият и кварталните улички. Тя обяви, че ще наложи санкции за снегопочистващите фирми, заради непочистени тротоари и спирки на градския транспорт.

"София е голяма - на места е изчистено, на други - не. Там, където не е изчистено, няма да бъде платено на фирмите и ще има санкции за това", зарече се кметицата.

Според нея градският транспорт в столицата се движи нормално при зимни условия.

Тя пресметна, че в общината са получени над 50 сигнала за паднали клони и дървета, вследствие на тежкия мокър сняг.

"Благодаря много на пожарната, на колегите от "Пътна полиция" и на Столичен инспекторат, които са на място вече трето денонощие. Целта в такива тежки ситуации е градът да остане проходим и да не обявяваме бедствено положение, да не затваряме училища и детски градини, защото при над 50 см сняг не е толкова лесно", посочи тя.

По темата чуйте видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Такива са реалностите м-ай-на! Просто мястото е подходящо за столица. Интелигенция не означава хора с бомбета и чанти, а нещо друго. Някой ден ще разбереш.
115
2
 
4
 
! Отговори
Sofiq преди 8 години
До АнонименСофия е единствената изкуствено създадена столица в европа и то от едно село. Преди да стане столица нищо не се е случвало в там изведнъж обаче местните се събуждат столичани и понеже не е имало никога интелигенция в София сегашните кореняци - 2ро и 3то поколение *** + комунистически подлизурковци злобеят и избиват комплекси.
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хайде гордите софиянци да не забравят, че преди да стане столица, София е била едно обикновено заспало село. За разлика от прогресиращите подбалкански селища, например! Така че няма за какво да се гордеят, че са рода им е софийски, т.е. селски :)
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в моят квартал не е чистено, освен улицата, по която минава автобуса, централен квартал е, а сме заринати, къде я виждате тази почистена София не знам!
112
5
 
1
 
! Отговори
Ауди А6 преди 8 години
Странно нещо ми направи впечатление. Колите с номера започваши със СА, СВ или просто С ... Нямаше проблеми, хората знаят къде отиват и са свикнали на зимно каране. Неадекватните с номера с Х, П, ПА, А, ВН, Т, М и ВР внасяха смут и страх с неадекватното си поведение. А за улиците, според мен каквото мравят могат, не може снега да се изпари, а и не може от паркирани коли да се чистят малки улички.
111
3
 
6
 
! Отговори
Митака преди 8 години
---цитат-----"Селинджърите да сложат ръка на сърцето, различават се от кореняка софиянец от разстояние. Дрехи, поведение, манталитет, мйекане и йекане."--------------Софиянците да си сложат ръка на сърцето, но се различават от кореняка-амстердамец/мадридчанин/берлинчанин/т.н. Дрехи, поведение, манталитет, говор. Сори, че ви се казва истината.Пп: :DПросто малка шега в такъв глупав спор. Естествено че се различаваме помежду си, но това е хубаво. Лошо е, че си приличаме в простотията.
110
1
 
6
 
! Отговори
Варна се пързаля !!! преди 8 години
Слагайте глоби на снегопочистващите фирми ....че след зимата идват пролетните ваканцийки....да могат управниците да почиват както трябва....!!!Само да вметна ....новия ни асфалт...и новите плочки в централната част....са натрошени като чипс .
109
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога не е било така хубаво почистено в София при такъв силен снеговалеж както сега. Улиците светят тротоари сгради всичко. Само селяните хейтят. Тия дето спорят че не им е почистено марш на село.
108
9
 
14
 
! Отговори
Е как буксува бе? преди 8 години
Ей до сега спорих с един дебелоглав софиянец, как София не е ама изобщо почистена, а оня тръгнал да ми разправя как всичко било чисто до асфалт.
107
3
 
15
 
! Отговори
до 129 от Рускиня преди 8 години
Много е смешно твое "панелни резервати". Ти ако си продал всички ниви на дядо си успял да се намърдаш в центъра - не те прави елит на обществото. А по квартали живеят също хора (както гледам по-интелигентни от тебе), които плащат данъци и имат всички права да видят къде са техните пари. Апропо, статистика в Пирогов показва ,че повечето хора идват от центъра. Остани се със здраве , Фъндъков
106
11
 
5
 
! Отговори
Снегоринчо преди 8 години
Пука ми на старата шапка за Бг.
105
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 109 В БГ-то всички са повече или по-малко със селски корен. Има една приказка: качиш ли се на тавана, все някъде там ще откриеш цървулите на дядо си.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПорЦеланабе пор селски, кой е лузер - хората дето имат удобен транспорт и не им се налага да ползват кола или ти дето живееш на *** на географията в панелка и трябва да си возиш *** до другия край на града щото как разбираш ли ще ходи пеш?
103
0
 
14
 
! Отговори
AZ преди 8 години
Ха, тя само София буксува, нали?
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 117 абе пор смешен, ти като пишеш коментари да не би да си развиваш някаква друга дейност различна от пиене на кафе а? И тоя ще се присмива на недоволството на хората... 1000% ***
101
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не е хващал снежинките глоба и да да хваща лопатата.
100
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фъндъкова ще дойде с метлата да ги мине по веднъж.
99
8
 
14
 
! Отговори
Край преди 8 години
А бе чистете и не мрънкайте бе. Скапан материал ей. ББорисов да почне да проверява за мазоли - който нема глоба от 300 да се научи.
98
4
 
23
 
! Отговори
Абе, преди 8 години
Как тече живота в Русия, Румъния скандинавските държави като там също е така че и повече? Но това са нормални държави не като Бугето. Дааааа!
97
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много осведомени и знаещи може да се срещнат тук, а ако ги попитаме на работното си място да ли си свършват работата 100 % , сигурно ще видим работа "през куп за грош". И тук където живея в Швейцария, не чистят снега за минути - с магическа пръчка. Оставете хората да си вършат работата, авие се концентрирайте да си свършите вашата. Ама щом седите пред PC , значи не работите , а само плямпате. Ха, ха , ха , смешковци !!!!!!!