Дупка зейна на платното при Телевизионната кула

Причината - авария на магистрален водопровод
Обновена: 19 яну 2016 21:45 | 19 яну 2016 21:38,
19
Дупка зейна на платното при Телевизионната кула
Снимка: bTV

Авария на магистрален водопровод предизвика задръстване в час пик на столичния бул. „Никола Вапцаров“.

Аварията е станала в частта между Телевизионната кула и Семинарията. Ремонтните дейности се извършват в лява лента и в участъка движението е стеснено.

Причината за пропадането на пътя е стар водопровод, съобщи пред Дарик зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.

Екипи на "Софийска вода" в момента работят по отстраняването на проблема. Тяхна задача ще бъде и възстановяването на пътната настилка, обясни още ресорният зам.-кмет.

"Има аварирал магистрален водопровод в този участък. По данни на "Софийска вода" там преминават два водопровода на голяма дълбочина. Единият е от 1924, а другият - от 1952 година. В момента продължават работа техни екипи на място за отстраняване на аварията и нормалното функциониране на този участък - между Телевизионната кула и Семинарията. Първоначално беше около 1 квадратен метър. Сега ще се отвори по-голяма площ, за да се констатира точното място на аварията и да се отстрани", добави Христов.

По думите му затруднението за движението е в локалното платно, което е от Семинарията към Телевизионната кула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Шеви Копам преди 8 години
Цитирам новини от 2014г.: "Тогава наново и напълно е изградена подземната инфраструктура, включваща водопровод, канализация, топлопровод, електропровод и комуникации, както и отводнителната система от тръбни отводнители със странично оттичане и колекторни тръби, отвеждащи водите до уличната канализация."
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех, не можа да изкара до 100 години!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15Приятел, там се копа на -25 метра. Хайде стига вече спекулации.
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво предлагате, драги анонимни тролчета?Всеки път, когато се слага асфалт, за всеки случай де се проверяват водопроводите на пет метра дълкбочина? Дупката е дълбока 5 метра, което значи че водопроводът е още по дълбоко. Майка ви и баща ви да не би да са багеристи?
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AnonЗащото много говори, а резултатите са само фасада. Има ли започнато от начало и доведно до край НЕЩО?Може би съдебна система или здравна система, или МВР реформи, или разкриване на олигархични кръгове, контрабанда, битова престъпност, образование? Всички са еднакви.
9
1
 
1
 
! Отговори
Щеви Копаме преди 8 години
Как водопровода е от 1920г. при положение, че се изспиаха 13.5мил. за новото трасе?Кой носи отговорност в този момент? Две години копаха и затрудняваха ежедневно прминаването!А при София Ленд кога ще асфалтирете? От три месеца СВода само мести знаците.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъкмо си викам толкова хубава гладък асфалт пътува се спокойно .... това не е на добре. И ето че нещата си влязоха в нормата. Сега вече сме спокойни защото пътя ще бъде закърпен, както си му е реда.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Водопроводът, драги ми червени тролчета, е част от съоръженията на Рилския водопровод, от 1924 г. Наистина некачествено строителство, калпав асфалт - няма и 5 метра фракции положени под него ... понякога се чудя, какви *** са пуснали по форумите
6
2
 
8
 
! Отговори
... преди 8 години
*** народ сме, ей...или червените *** са се активизирали. Пише, че водопровод от времето на световните войни се е скъсал, те ми говорят за качеството на строителството и как 3 месеца не издържало. Дете в 1ви клас ще мисли по-добре от изказалите се по-долу. Проблемът тук по-скоро е защо като се прави ремонт на настилките не е бил подменен водопровода и всяка друга комуникация (кабели,тец и т.н.)
5
4
 
3
 
! Отговори
Anon преди 8 години
Какво общо има Бойко с това че стари водопроводи са протекли? Като протече отдолу и водата отмие основата- всяко асфалтово покритие пропада.То бива глупост ама това вашето на нищо не прилича...
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще гласуваме ли пак за Бойко да ни управи
3
6
 
21
 
! Отговори
Men преди 8 години
Някой да се сеща нещо построено по време на бар Бойко което да е изкарало повече от месец без ремонт?
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новина - светещите очи на паметника на цар Самуил вече не светят... Колко време изкара ?
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1924 !!!И до кога мислите да го използвате.И защо не е сменен при последният ремонт, всичо се копа там.