Ограждения и стеснени платна – работата по метрото тръгна!

Вижте новата организация на движение на бул. "Патриарх Евтимий" в кадри
20 яну 2016 17:04,
14

Снимка: Булфото

Започна подготовката за строителството на третия лъч на метрото в София. Днес работници поставяха метални ограждения по булевард "Патриарх Евтимий", а столичани трябва да се въоръжат с железни нерви за бъдещите тапи, които се очакват на бул. "Евлоги Георгиев" пред "Малък градски театър зад канала", на "Граф Игнатиев" при Нотариата и на бул. "Витоша" около НДК.

По булевард "Патриарх Евтимий" движението ще се извършва еднопосочно в двете средни ленти от паметника на "Патриарх Евтимий" до Петте кьошета. Премахва се синята зона в този участък.

Ще има и изместване на спирките на градския транспорт с около стотина метра, което според градската управа е несъществено разстояние.

Така спирката "Кино Одеон" на тролеите ще се измести 150 м нагоре в посока бул. Витоша. А спирка Орлов мост на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК се премества 100 м.

От днес до 31-ви март се променя и маршрутът на тролей номер 7. Той ще се движи от жк "Люлин" по маршрута си до кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Опълченска" и направо по бул. "Сливница" до площад "Сточна гара" двупосочно.

Първите 7 метростанции от "Малък градски театър зад канала" до "Красно село" ще са готови в средата на 2019 г. Проектът ще струва 410 милиона евро - европейско финансиране и 90 милиона евро - пари от бюджета.

Шефът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев вчера призна, че първият етап от третия метродиаметър е доста сложен, защото първите седем километра преминават под двете действащи линии на метрото, под реки и подпочвени води.

Очаквано най-сложна ще бъде обстановката за пътуващите около Малък градски театър "Зад Канала", НДК, паметника на "Патриарх Евтимий", както и в Красно село.

Въпреки това след три години и половина с пускането на първи и втори етап от третия метродиаметър 500 000 души ще се възползват от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
9
 
! Отговори
до апостол преди 8 години
Я си гледай добитъка и не се обаждай от коневръза!
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До аpostolХайде да не ни храните от село. В селата останахте само роми и пенсионери, от вас данъци не се събират. Всички работоспособни бягате в София... а бизнесмените ви, познай къде са регистрирани и къде плащат данъци. Така че, у лево...
4
1
 
22
 
! Отговори
талибанин преди 8 години
Какъв кеф да гледам Патриарха без паркирани автомобили
3
14
 
18
 
! Отговори
люлиновед преди 8 години
Метрото е велика работа. Да живеят Люлин, Левски, Обеля и тн. - гаранция за евтин, спокоен и качествен живот. Целувам те Данче
2
3
 
35
 
! Отговори
охо преди 8 години
*** то до сега по попа се караше в 2 ленти.са няма да има синя зона там.голяма новина.😁
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А междувремено в извънреден брифинг прокуратурата опроверга изявлението от днес на Москов, че ваксините за деца, внесени от Турция, са разрешени за използване на ЕС. Това не е така и тези ваксини не би трябвало да се използват, заявява прокуратурата. Новина от Дарик от преди малко.