Мелето в училище: Получихме шамар и тупаник в лицето!

Ученици разказват, че са преживели ужасен шок в класната стая
22 яну 2016 09:00,
88
Мелето в училище: Получихме шамар и тупаник в лицето!
Снимка: Нова тв

В четвъртък баща на ученик, заедно със свои близки, нахлу в столичното 17 СОУ "Дамян Груев", за да се саморазправя с ученици, които тормозели сина му. Шамарите отнесе момиче от XI клас.

Съученици на момичето споделиха, че са в шок и разказаха за случката.

"С мой съученик закъснявахме за час и пред кабинета по биология видяхме четирима възрастни и въпросния десетокласник (за когото се твърди, че е тормозен, бел.ред.), които крещяха и бутаха учителка и наши съученички", разказа пред bTV Моника.

Скандалът се заформил, защото групата търсела определен ученик, който в този ден отсъствал.

"Затова са започнали с момичетата – намерили са познато лице и една от жените е започнала да дърпа ученичката с репликата: "Ела да видиш какво ще ти се случи", разказа още момичето.

По думите й няколко момичета от класа опитали да защитят нападнатата си съученичка, но и те получили съответно шамар, "тупаник в лицето" и душене. Последвало меле пред дъската, а учителката по биология се опитвала да ги разтърве, пристигнала и директорката.

"Беше ужасен шок. Нямате представа какво е да го видиш с очите си", раказа Моника.

Момчета от училището допълниха, че веднага уведомили охранителя, но той им отговорил, че няма как да остави поста си и да отиде да ги разтървава.

Директорката Тодорина Атанасова сподели, че ученикът, заради когото е станала разправията, влязъл в училището, а след него влязла и групата възрастни. Охранителят им извикал да спрат, но те се затичали нагоре.

"Това поведение е недопустимо, възрастни хора сме. Има правилник – за да влезе външен, той трябва да се представи на охраната", каза Алексиева.

Момчета от класа на пострадалите заявяват категорично, че не са имали пререкания с момчето, заради което се разразил екшъна. "Не сме имали никакъв конфликт с него. Не го познавахме", добавят те.

Според директора на училището издирваният ученик бил кротко и добро дете и досега проблем с него не е имало. Съучениците му обаче са на друго мнение.

По случая от вчера се води следствие. В училището ще има нова засилена охрана. Нападателите са задържани. Очаква се днес ученици да отидат в полицията, за да ги разпознаят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тормозът в училище може да достигне колосални размери и да остави следа у тормозените деца за цял живот.Така,че аз подкрепям родителите на тормозеното дете.Въпреки,че точно шамарите едва ли са правилната насока,но факта,че са отишли да защитят детето си и да търсят обяснение от виновните е правилен.Никой не защитава децата ни,нито съучениците,нито учителите.Директори и учители дори се опитват да отрекат случилото се или поне да го омаловажат,за това търсете адвокат или дайте гласност на проблема
40
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата са много по-дълбоки и не е вината в директорка, учителка, охрана. Някои деца са пълни и*з*р*оди и това външно изобщо не им личи. Садистично тормозят по-чувствителни и кротки деца до безкрай. И синът на едни приятели е бил тормозен, с никого не е посмял да сподели и нещата се разплетоха едва когато 10 години по-късно влезе в лудницата!
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия медии само с това се занимават. НОВ ШОК, магазинер се скара на клиент... ДО КОГА, ТАКОВА КЛАНЕ? СКАНДАЛ.а, едни ученици се върнаха с куп медали по математика и информатика. Да, ама няма СКАНДАЛЛЛ, КЛАНЕЕЕ, ДО КОГА, България ЗАГИВАААА,
38
4
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 8 години
Има доста такива случки в училище. Явно е дошло време да си получат заслуженото. Престъпление и наказание. Престъпниците трябва да бъдат наказвани. Когато тези, които са отговорни за реда и законите не вършат своята работа има и други начини да бъде приведен в изпълнение закона. Най-вероятно са виновни директорката, учителките и охраната, които не са си вършили работата. Който нарушава закона, в крайна сметка Закона го настига по един или друг начин.
37
1
 
16
 
! Отговори
Никой преди 8 години
Без да чета статията и коментарите , направо ми *** да ми изшия един на този на снимката и мисля, че няма да пита защо
36
0
 
12
 
! Отговори
Смотан преди 8 години
До боянЕми за една минимална заплата и аз няма да се вра между шамарите. Такава ни е системата.
35
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко ли трябва да е понесло детето ти, за да отидеш в училището да раздаваш справедливост пред толкова свидетели!Затова не станах учител - не мога да гледам как се тероризират помежду си децата. Другите колеги си затваряха очите, дори заставаха на страната на насилника.
34
2
 
13
 
! Отговори
око за око преди 8 години
Око за око, зъб за зъб! Докато останете без очи и без зъби!
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята е жалка, но не е, ама никак не е смешна!Може ли насилието да е смешно? Може ли агресията да е смешна?Какво трябва да направим? Как да върнем нормалността на хората?Къде сбъркахме?
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормални неща за българската действителност. Винаги е било така. И аз като бях ученик ме тормозеха по-големите.Имаше един ***,който мина дори приетото за "нормално",тормозене на голям ученик над малък.Имам брат който е 8 годни по-голям от мен.Един ден той просто си "поговори" с урода и тормоза престана.
31
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В това училище подобни събития са ежедневие. Моето дете учи там навремето. Вината е на директорката, г-жа Атанасова, която е много по-загрижена за визията и силиконовия си бюст в частност, отколкото за проблемите на училището и учениците. А и в последните две години жената има сериозни проблеми с алкохола. Отдавна трябваше да напусне този пост, но очевидно някой в министерството я крепи.
30
9
 
9
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Типично поведение на родителите в днешна България. Прости и ограничени хорица, а после се вайкат, че децата им станали ***. Крушата не пада по далече от дървото....
29
1
 
16
 
! Отговори
Коце преди 8 години
Не е Тодорина, а Николина Атанасова и е страшна пияница. Да не говорим, че съсипа това хубаво училище.
28
2
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
До ЛораИ това го има - синдромът "никой не си върши работата като хората". Сигурно има и много съвестни професионални, разбира се. Но има и друго. Агресорите заплашват "ако се оплачеш, мисли му". Явават родителите на агресорите, които не смятат, че тяхното лапе е зло, о не как смеете. Аз продължавам да смятам, че агресията извира от семейството. Колкото и добър психолог да си, ако не срещаш желание на родителите да се намесят, нещата пропадат. А заплатите наистина са демотивиращи!
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Невероятен шок!!!!!!!!!! ТОП НОВИНА!!!!!!!!! ТРАГЕДИЯ!!!!!!!!!!!!!!! ШОК И УЖАС!!!!!!!!!!!!!!!!!А всъщност една смешна и дори жалка история. Голяма работа.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и какво от това
25
0
 
17
 
! Отговори
герги преди 8 години
До ужасен шокНапълно споделям. Някой е прекалил и си го е получил. Да спрат да се шокират и да го приемат като житейски урок. Идиотщините, които вършиш имат последствия и те те застигат, където и да си. Идват и те ошамарват и никой не може да те отърве.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма ли някое видео да гледаме, хлапетата, т.е. учениците, в днешно време много обичат да снимат и качват училищен тормоз, как така са пропуснали сега?
23
0
 
11
 
! Отговори
Лора преди 8 години
До25 Учителите учат детска психология и биха могли да разберат знаците в поведението на децата, които подсказват тормоз и насилие над тях. Тяхна е ролята да научат децата, че когато имат проблеми трябва да ги споделят и да търсят решение. Само, че нито една от тези роли не се изпълнява. Случам само, че заплатите им са ниски и те съответно не се интересуват от нищо.
22
9
 
8
 
! Отговори
8 преди 8 години
КАТО ЧЕТА КАКВИ СА РОДНИНИТЕ НА ТОРМОЗЕНОТО МОМЧЕ,СИ ПРЕДСТАВЯМ КОЙ КОГО ТОРМОЗИ.ОТ РОДИТЕЛИ ПРОСТАЦИ СЕ СЪЗДАВАТ И ДЕЦА,И ВНУЦИ ПРОСТАЦИ.