Мелето в училище: Получихме шамар и тупаник в лицето!

Ученици разказват, че са преживели ужасен шок в класната стая
22 яну 2016 09:00,
88
Мелето в училище: Получихме шамар и тупаник в лицето!
Снимка: Нова тв

В четвъртък баща на ученик, заедно със свои близки, нахлу в столичното 17 СОУ "Дамян Груев", за да се саморазправя с ученици, които тормозели сина му. Шамарите отнесе момиче от XI клас.

Съученици на момичето споделиха, че са в шок и разказаха за случката.

"С мой съученик закъснявахме за час и пред кабинета по биология видяхме четирима възрастни и въпросния десетокласник (за когото се твърди, че е тормозен, бел.ред.), които крещяха и бутаха учителка и наши съученички", разказа пред bTV Моника.

Скандалът се заформил, защото групата търсела определен ученик, който в този ден отсъствал.

"Затова са започнали с момичетата – намерили са познато лице и една от жените е започнала да дърпа ученичката с репликата: "Ела да видиш какво ще ти се случи", разказа още момичето.

По думите й няколко момичета от класа опитали да защитят нападнатата си съученичка, но и те получили съответно шамар, "тупаник в лицето" и душене. Последвало меле пред дъската, а учителката по биология се опитвала да ги разтърве, пристигнала и директорката.

"Беше ужасен шок. Нямате представа какво е да го видиш с очите си", раказа Моника.

Момчета от училището допълниха, че веднага уведомили охранителя, но той им отговорил, че няма как да остави поста си и да отиде да ги разтървава.

Директорката Тодорина Атанасова сподели, че ученикът, заради когото е станала разправията, влязъл в училището, а след него влязла и групата възрастни. Охранителят им извикал да спрат, но те се затичали нагоре.

"Това поведение е недопустимо, възрастни хора сме. Има правилник – за да влезе външен, той трябва да се представи на охраната", каза Алексиева.

Момчета от класа на пострадалите заявяват категорично, че не са имали пререкания с момчето, заради което се разразил екшъна. "Не сме имали никакъв конфликт с него. Не го познавахме", добавят те.

Според директора на училището издирваният ученик бил кротко и добро дете и досега проблем с него не е имало. Съучениците му обаче са на друго мнение.

По случая от вчера се води следствие. В училището ще има нова засилена охрана. Нападателите са задържани. Очаква се днес ученици да отидат в полицията, за да ги разпознаят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормална ситуация за у нас. Училищата от много години са разградени дворове, опасни за здравето и живота. Както и за интелектуалното им израстване май.