Абсурд: 4 болници отказват лечение на дете, нямали специалисти

Трябвало да поставят системи на малкия Мишо, майката не вини никого
23 яну 2016 19:00,
66
Абсурд: 4 болници отказват лечение на дете, нямали специалисти
Снимка: архив, Булфото

Няколко столични болници отказват да приемат за лечение 3-годишно дете.

Синът на Евгения вдигнал висока температура и не спирал да повръща, разказва Нова телевизия. След направените изследвания, личният лекар преценява, че трябва да се действа спешно.

"Изпраща ни директно във Втора градска болница с направление, като ни казва, че детето трябва веднага да се включи на система, защото е дехидратирано", разказва Евгения.

Майката и детето веднага тръгват към болницата. Там обаче получават неочакван отговор – детето не било за там, защото било прекалено малко.

Насочват Евгения към един от гастроентеролозите в лечебното заведение. Оказва се обаче, че той не е детски лекар и отново я препращат. По думите на майката сестрата я насочила към Медицинска академия. Оттам обаче й казват, че нямат детско отделение.

Следва Военна болница. Оттам я съветват да отиде или в Детската, или в Инфекциозната болница.

"В приемното отделение на Инфекциозна ме попитаха за оплакванията на детето и има ли диария. Казах, че не и те ми отговориха, че сме за педиатрия", казва майката.

Лутането продължава. Следващата спирка е педиатрията в София. Там разтревожената майка с болно дете на ръце чува до болка познатия отговор – "И за тук не сте".

Докато са в Детската болница обаче, се проявява нов симптом - разстройство.

Така, след 4-часово обикаляне, детето най-накрая е хоспитализирано в Инфекциозната болница. От ръководството обясниха, че то е било върнато първия път, защото не е имало медицински показания за прием там.

От Втора градска болница, където личния лекар ги изпраща, смятат, че е станало недоразумение. Служителката на регистратурата твърди, че майката на Мишо не е дала направление за прием. Въпреки това, ръководството признава, че грешка има.

Младата майка обаче не вини никого. Благодарна е, че детето й е живо и здраво. А педиатрите с дългогодишна практика признават, че случаят не е прецедент.

Планове за откривана на Национална детска болница в София има от близо 30 години. И сегашното ръководство на здравното министерство мислило по въпроса. Заради липсата на пари обаче, идеята поне на този етап няма как да се реализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми нали ако го приемат ще ги глобят, както стана в русенската болница, като спасиха наръгания в сърцето човек - после им търсят сметка защо са го оперирали, нямали нужното ниво на компетентност.
30
6
 
4
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Да ги затворят
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dagivei dr. radan kanev--novoiat vodac na bulgarias---nisak,pleshiv i dibel.
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АЗGOSPODINE MOGESH DA PLASHTASH V KVARTALNATA KRACMA,A ZASHTO NE TRIABVA DA PLASHTASH V BOLNIZATA? AKO NE PLASHTAME PO 20 000 EVRO NAMESEZ NA DOKTORITE ?--PRI SVETOTO PETRE PAZIENTITE.
27
10
 
6
 
! Отговори
B0lero преди 8 години
ПОСЛЕ ДА НЕ СЕ ОПЛАКВАТЕ ЧЕ ВИ БИЯТ , ЗАЩОТО БОЯТ ВИ Е МАЛКО!
26
2
 
13
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
Подобни случаи тепърва започват.
25
5
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Същият случай с моя син, включително Пирогов ни заявиха - не е за хирург. Е кат не е, какво да правя, в Детска инфекциозна го приеха, беше 4-5 сутринта и със сигурност се пийваше яко. После ни питаха - ако плащате - лечението е за два дена, ако плаща касата - лечението е 5 дена, трябва да лежи детето???
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZARADI EDNO DETE SE OBVINIAVA ZIALATA NI ZDRAVNA SISTEMA--NE VI LI E SRAMM?
23
4
 
17
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
ИМА МЕД. СЕСТРИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ НИТО МУСКУЛНИ НИТО ВЕНОЗНИ МАНИПУЛАЦИИ , НО ВЗЕМАТ ЗАПЛАТА РАВНА НА ТЕЗИ , КОИТО МОГАТ. НАЧАЛНИЦИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА ГЛУХИ И СЛЕПИ.Н Е МОЖЕ МЕД. СЕСТРА ,КОЯТО Е ЗАВЪРШИЛА ПРЕДИ 20-30 ГОДИНИ ДА НЕ МОЖЕ ДА П РАВИ ТЕЗИ МАНИПУЛАЦИИ.ТЯ ПРОСТО БЯГА ПО ТЪЧ ЛИНИЯТА , А И ТАКА Е НАЙ- ЛЕСНО. НО НА БАНКОМАТА Е ПЪРВА.
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едно време никой нямаше да разкарва детето,ако ще и в белодробното щяха да го приемат
21
5
 
19
 
! Отговори
И още преди 8 години
Някои хора имат извратеното разбиране, че като са клиенти(или пациенти) могат да се гаврят ,унижават с хората даващи им някаква услуга- примери хиляди съм видял по хотели,ресторанти, магазини, болници.
20
12
 
19
 
! Отговори
ДА преди 8 години
После не се чудете защо има бити лекари!Просто си го заслужават!
19
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, че майката не вини никого. Робската психика на българина е неизличима.
18
5
 
13
 
! Отговори
До 10,14 и други преди 8 години
Заради това отношение на обществото се случва так и ще се случва все повече. Заплати по 600- 800 лв., неуважение, бой и затвор. Това е вашето отношение. Това са мерките които предлагате за подобряване на здравеопазването? Лека полека не 4, а от 14 болници ще връщат защото няма специалисти. Има и друго-лекарите вече не смеят да пипнат някой, защото не дай боже нещо стане(а с болни хори всичко става) и веднага- затвор,бой. Само роби работят под заплаха. Така че-каквото почукало,такова се обадило.
17
6
 
12
 
! Отговори
Има решение! преди 8 години
Пълен абсурд! Нова болница искат! Това им е проблемът! Пълна безчовечност и дебелоочие!
16
6
 
13
 
! Отговори
рара преди 8 години
Всичко е заради парите на ръка."АЗ ЛИ МАЛКО ДАДОХ,ВИЕ ЛИ МАЛКО ИСКАХТЕ"?.Плащам без прекъсване 22 години и като ми се наложи пак на ръка.Май трябва да се деиства по ВРАЧАНСКИ.
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре бе какво се правят на луди. Да не би това да става за първи път. Мен преди 10 години за запушена жлъчка ме връщаха от 5 болници! Чак като се натрових стабилно ме приеха пос пешност.
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма хора, всичко избяга от тази прoкажена държава.Заселваме бежанци, друг начин няма.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропаднал народ.
12
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО МОЖЕ ПУПЛИКУВАЙТЕ ИМЕНАТА НА "ДОКТОРИТЕ" , КОЙТО СА ОТКАЗАЛИ ДА ЛЕКУВАТ ДЕТЕТО - ЗА ДА НЯМА КЛЮКИ!!!НА ТАКИВА "ЛЕКАРИ" И БЮРОКРАТИ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДА ПРАКТИКУВАТ - ИЗЗЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗИЯ, ДИПЛОМ И ... БОЙ ... АМА ГОЛЯМ БОЙ !!!И ДАЙ БОЖЕ И НА ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ СЪЩОТО!!!