Абсурд: 4 болници отказват лечение на дете, нямали специалисти

Трябвало да поставят системи на малкия Мишо, майката не вини никого
23 яну 2016 19:00,
66
Абсурд: 4 болници отказват лечение на дете, нямали специалисти
Снимка: архив, Булфото

Няколко столични болници отказват да приемат за лечение 3-годишно дете.

Синът на Евгения вдигнал висока температура и не спирал да повръща, разказва Нова телевизия. След направените изследвания, личният лекар преценява, че трябва да се действа спешно.

"Изпраща ни директно във Втора градска болница с направление, като ни казва, че детето трябва веднага да се включи на система, защото е дехидратирано", разказва Евгения.

Майката и детето веднага тръгват към болницата. Там обаче получават неочакван отговор – детето не било за там, защото било прекалено малко.

Насочват Евгения към един от гастроентеролозите в лечебното заведение. Оказва се обаче, че той не е детски лекар и отново я препращат. По думите на майката сестрата я насочила към Медицинска академия. Оттам обаче й казват, че нямат детско отделение.

Следва Военна болница. Оттам я съветват да отиде или в Детската, или в Инфекциозната болница.

"В приемното отделение на Инфекциозна ме попитаха за оплакванията на детето и има ли диария. Казах, че не и те ми отговориха, че сме за педиатрия", казва майката.

Лутането продължава. Следващата спирка е педиатрията в София. Там разтревожената майка с болно дете на ръце чува до болка познатия отговор – "И за тук не сте".

Докато са в Детската болница обаче, се проявява нов симптом - разстройство.

Така, след 4-часово обикаляне, детето най-накрая е хоспитализирано в Инфекциозната болница. От ръководството обясниха, че то е било върнато първия път, защото не е имало медицински показания за прием там.

От Втора градска болница, където личния лекар ги изпраща, смятат, че е станало недоразумение. Служителката на регистратурата твърди, че майката на Мишо не е дала направление за прием. Въпреки това, ръководството признава, че грешка има.

Младата майка обаче не вини никого. Благодарна е, че детето й е живо и здраво. А педиатрите с дългогодишна практика признават, че случаят не е прецедент.

Планове за откривана на Национална детска болница в София има от близо 30 години. И сегашното ръководство на здравното министерство мислило по въпроса. Заради липсата на пари обаче, идеята поне на този етап няма как да се реализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
24
 
! Отговори
Дзивко преди 8 години
Преди всяка по голяма болница имаше детско отделение, ама от как не са лекари а търговци е така, добре че е здраво детето..
10
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За ромовете безплатно и без осигуровки, за нас платено, осигуровки и много мотаене, ако случайно не пукнеш, чак тогавазатвор за тия доктори няма ли
9
2
 
7
 
! Отговори
Коста преди 8 години
И защо вместо ц.....н слагате звездички?А познавам такива хора,които заслужават уважение и сами се наричат така...
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се наложи да внасяме доктори от Африка. Или араби.
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като нямаш направление умирай по спешност. Но ако си Ром, ромка, ромче, узо, мастика. Нема грижи! Интегрирани са Ромовете и другите спиртни напитки за тях здравеопазване има, което трябва да плащаме ние, но за Българите парите докторите и т.н. не стигат. Да живей здравната реформа! Урааааа!
6
2
 
20
 
! Отговори
Българче преди 8 години
Точно така политиците мислят само за себе си. Дори и националистите това правят. Скапана държава сме и се затриваме сами като народ.
5
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето защо трябва да приемаме изучени бежанци, не може да няма доктори.
4
6
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Москов, наркоман, и след това искаш да ме принуждаваш да си платя здравните осигуровки за 5 години назад за да имам безплатна здравна помощ и лечение? кого лъчжеш, бе, ***???Москов, теб където и да те видя , бих ти изхакал един прав в наркоманската тиква самонадеяна!Ще платя на тази държава един лев, когато си легна в гроба един ден и кмета на квартала ми отпусне пари за погребението ми!
3
2
 
31
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Този път не е било сериозно, но някой път докато се лутат между болниците може да стане непоправимото и тогава пак ще се вдигат скандали и ще се пита "Защо?".
2
5
 
38
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Няма пира за високи заплати на медиците, няма пари за медикаменти, няма пари за апаратура ...Пари за четци на пръстови отпечатъци и лични карти обаче ИМА !НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД в действие !
1
7
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Това е здравната "реформа" на Наркомана !