Над 140 паднали на леда минали пред Пирогов за ден

От тях 35 са оставени за лечение със счупвания
24 яну 2016 10:53, Красимир Ангелов
11
Над 140 паднали на леда минали пред Пирогов за ден
Снимка: Пирогов

Над 140 души са потърсили помощ в спешния травматологичен кабинет на УМБАЛСМ „Пирогов” през последното денонощие, съобщиха от болничното заведение.

От тях над 35 пострадали се е наложило да бъдат хоспитализирани, защото травмите им налагат болнично лечение, съобщава “Фокус”.

Още по темата
По традиция, най-често хората са идвали в „Пирогов” заради падания и контузии в областта на горните и долните крайници.

Лекарите съветват хората да бъдат изключително внимателни, ако им се налага да излизат заради заледяванията.

За днес в 16 области в страната, предимно в Северна България, както и в София-град и София-област, остава предупредителния оранжев код за опасност от студено време и поледици. В останалите 12 области в Южна България и по Черноморието кодът за предупреждение е жълт.

В часовете преди обяд по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска облачност. След пладне от запад облачността ще започне да се увеличава. Максималните температури в Северна България ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а в Южна – между минус 4° и 0, в крайните южни райони до плюс 1°.

От вторник обаче се очаква значително за сезона подобрение на времето, като температурите в края на следващата седмица ще доближат до 10 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
аз не съм излизала от както е паднал снега и ще изляза само за погребение и тос такси ако ми трябва нещо събота и неделя дъщеря ми и зет ми с колатав противен случай ще им вгорча живота цял ден пред компата
8
1
 
2
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
КОРУПЦИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАВА ПОВЕЧЕ НАРОДА ДА СЕ БУДИ И ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЕС И САЩ И НА СЪД ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ
7
3
 
2
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
ВИНАГИ ДРАСКАХТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ГЛУПОСТИ А СЕГА ДА ВИ ВИДЯ КАК ЩЕ СЕ ОПРАВИТЕ САМИ ЩЕ СТЕ ТАРИКАТИ И ГЛАДНИ УПРАВАТА НЯМА ДА ОТПУСНЕ И СТОТИНКА ЗА ПЪТИЩАТА ВИ ТЕ СА КРАДЦИ А УШАНКИТЕ ПРИ ТЕЗИ ГРАДУСИ НЕ ЧУСТВАТ НИЩО ЗАЩОТО АПАРТАМЕНТИТЕ ИМ СА ТОПЛИ МАГАЗИНИТЕ И ТРАСПОРТА А БГ КАКВО ИМА ГЛАД СТУД КОРУПЦИЯ ХА ХА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКАТА КОРУПЦИЯ
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко извън темата, но все пак да си кажа: В интерес на истината, и хората имат голяма вина за непочистените пространства. Дори основна. Никой няма да дойде да им чисти пред блока снега и леда. Ако всеки проявява малко повече гражданска самоинициативност, поне кварталите ще са почистени, поне тротоарите...
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeusЗа чий да я съдят - казано беше кат нема работа да не се мотат навън на студено с летни обувки и без предпазни средства?
4
3
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
кво ти е виновна жената. столицата си избира даскалица, а не примерно човек архитект или инженер. ще кметува жената щом си я избират. всеки град си заслужава мечтите.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да не забравят като оздравеят да гласуват за Послушница Картофкова.
2
1
 
9
 
! Отговори
защо преди 8 години
А тия, дето са минали ЗАД Пирогов кога ще ги броите???
1
1
 
13
 
! Отговори
мили хора преди 8 години
Марионетката не се занимава с наземни работи. Тя кърти буци под земята! Който не иска да пада, да стане къртица! Между другото, сега когато започнат да се топят стрехите, гледайте нагоре! Там има огромни ледени висулки! Да не ви се случи нещастието, което сполетя един човек на централен булевард. Пак поради небрежност и нехайство на тази кукла на конци, с мрънкащ гласец!