Над 50 потрошени минаха през "Пирогов" за 4 часа

20 от тях са с тежки травми и са оперирани в болницата
25 яну 2016 08:23,
8
Над 50 потрошени минаха през "Пирогов" за 4 часа
Снимка: Булфото, ахрив

Над 50 потрошени на заледените софийски улици минаха през спешния травматологичен кабинет в "Пирогов" само за четири часа, съобщиха от спешната болница.

Двадесет от тях са с тежки травми и са хоспитализирани и оперирани.

От събота сутринта до неделя на обяд над 200 пострадали потърсиха спешност помощ от травматолог в "Пирогов". Най-честите наранявания са в областта на ръцете и краката, пише "Монитор".

Лекарите съветват хората да бъдат изключително внимателни и да не излизат без причина. На улицата да се движат внимателно с обувки с добри грайфери.

Носенето на багаж, особено в двете ръце, по време на поледица е твърде рисковано, тъй като нарушава баланса на тялото.

За да се предпазим от падене, трябва да правим малки крачки с леко свити колене.

Ръцете да висят свободно, за да са от помощ при запазването на равновесието. Така че избягвайте затоплянето им джобовете – сложете си топли ръкавици. Дамските чанти е добре да се носят на дълга каишка препасани през рамо.

Да се пада без травма е истинско изкуство, което се изучава в театралните факултети. Обикновено при падане полагаме ръцете си напред. Ето защо фрактурите са най-често на китката и засягат лъчевата кост, понякога в травмата са въвлечени сериозно и сухожиията.

Възстановяването на китката е трудно и продължително. Правилно е да се пада настрани, като подпирането стане с предраменната част на ръката, леко свита в лакътя, за да се предотврати тежестта на удара. Главата на тазобедрената кост е другото уязвимо място при падане на задните части.

Затова при подхлъзване назад свийте коленете към гърдите и отново наклонете тялото настрани, за да предпазите гърба, таза и главата.

Натъртеното при падане минава по-бързо, ако се наложи със студено месо. Компресът е 15-20 минути. Ако сте счупили кост, докато сте още с гипс или шина, наблегнете на пачата, авокадото, сушената риба с костите, сусамът и тиквените семки. Тези продукти подпомагат зарастването, тъй като са богати на фосфор и калций. Ако имате тромби, ограничете яденето на червено месо, докато те отшумят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
marzeli преди 8 години
колко от вас са почиствали сняг - 1млн софиянци - по 1 квадрат да бяхте изчистили и нямаше да има грам лед. Колите си ги очистихте но 2 квадрата тротоар не можете. Айде престанете да мрънкате
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи тротоара през зимата е мой и трябва да го чистя, а през лятото е общински, когато трябва да плащам тротоарна такса за 2 масички и 3 столчета? Защо общината не ми плаща такса за да го почиствам от преспите, след като същата ми събира такса през лятото?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗащото тротоарите се чистят от живущите
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Абсолютно правилно, същото е положението и със всички малки улички. чист лед.А журналистите нали са много свободни и независими не питат защо, само отразяват статистиката.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тротоарите са масово покрити със сняг и лед и това принуждава пешеходците да вървят по малките улици, които също не са почистени и са направо ледена пързалка. Как е възможно изобщо да се говори, че се чисти снега!? Единствените почистени места са основните пътни артерии, това е всичко.
2
3
 
8
 
! Отговори
Данъци преди 8 години
Да благодарим на другарката фъндъкова, че ни е почистила. Особено около любимите и детски градини и училища. И ако не бяха фалшифицирани изборите със сигурност страдащите от досадата с която си гледа работата, щяха да са много по-малко. Оставка и съд.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А що просто не се почистят тротоарите?