Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.

Бащата на момчето: Владо залитна, опря се на вратата и полетя
25 яну 2016 10:30,
157
Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.
Снимка: архив Булфото

Владо, петгодишното момче, което падна от Симеоновския лифт вчера, е летял от височина между осем и десет метра. Това са изчисленията на баща му Любомир Станков, който разказа за преживения ужас в кабинката. Момчето по чудо няма сериозни наранявания.

"Сега е много щастлив, че е първият човек, който е направил задно салто в снега от Симеоновския лифт", разказа с тъжна усмивка бащата пред bTV.

Още по темата

Той отново отрече категорично върху вратата на кабинката да е оказван натиск. Бащата разказа, че двете му деца седяли едно до друго и били разделени от дъската за сноуборд, която той бил пригодил за маса за закуска.

Малчуганите не са се боричкали, категоричен е мъжът. В един момент Владо станал, залитнал и се опрял на вратата. Тогава тя се отворила и ужасът започнал.

"Реших веднага да скоча след него, но осъзнах, че другото ми дете е там. Трябваше да оставя Мая сама да пътува на отворена врата. Видях го, че се вдига и му виках "Стой там". Но после той пак заби глава в снега", разказа за преживения си ужас бащата.

Той обясни, че когато стигнали на междинната станция оставил Мая на единия лифтаджия и с другия тръгнали надолу.

"Това са 15 минути, в които не бях го виждал. Мина ми през акъла да не си е глътгнал езика докато стигнем. Да е жив, нищо друго не си мислех. Като видях, че се е изправил и ми маха, няма такъв момент...", каза мъжът.

Бащата обясни, че се притеснявал и за другото си дете. "Мая много се уплаши, ревеше непрекъснато в кабината", разака човекът.

Според него проблемът е в концесионерите, които не си гледат концесията. Той ги обвини в лъжа, заради твърдението им, че няма как вратичката да се отвори сама без натиск отвътре. "Ще си търся правата", беше категоричен бащата.

Той публикува и обръщение към концесионерите на Витоша в профила си във Facebook.

"Аз карам ски от 8-годишен на Витоша и сноуборд от 14-годишен (пак на Витоша). В момента съм на 35 години! Аз съм отраснал на тази планина! Имам два завършени семестъра в НСА със специалност "Сноуборд" (Треньорски факултет) випуск 1998 г.", пише той.

Любомир Станков ги обвини в унищожаване на планината и им обяви войната.

"Особено след наглото изказване, че едва ли не сам съм си изхвърлил детето от лифта", написа още бащата.

Той напомня и падналата лавина, която преди няколко дни уби двама души на Витоша.

"Лавината падна, защото цяла Витоша е занемарена и изоставена! За да могат Банско и Боровец да привличат софиянци", пише бащата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Аса преди 8 години
До Анонимен По правописа ще разберете защо!
101
0
 
2
 
! Отговори
Anelia преди 8 години
Време е за подмяна на съоръженията и да се осъзнаят онези, които пречат това да се случи, защото всички знаем, че ги има пречещитя и това не е нормално, когато става дума за човшкия живот.
100
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Кога видяхте планина, кога станахте скиори и разбирачи, бе. Аман от панелни кешели, открили еко-то на планината на 20 години. Тя Витоша затова се е надигнала от равното, за да имате писта.Какво пише в кабинката - не се облягай на вратите!Толкова ли ви е трудно?Бащата три версии вече смени и все не може да я докара до смслена.Вместо да се погледне себе си, че е блял, сега лавината и Ел Ниньо са му виновни.
99
2
 
5
 
! Отговори
Доби преди 8 години
Нещо изказванията на този татко ми се виждат леко абсурдни. "Лавината падна, защото цяла Витоша е занемарена и изоставена!". Как по-точено се противеодейства на лавина? Природните стихии са безмислостни и често обикновния човек просто е безсилен, ама на този татко явно винаги някой друг му е виновен.
98
0
 
5
 
! Отговори
Како Пено преди 8 години
не се изказват ленивци, просто е платено на някаква селска ПР агенция с опорна точка: "да се внушава - таткото е г*з"Проблемът е както всяко нещо в БГ - и ПР агенциите пет пари не струват - наемат някакви *** за по 400 лева на месец за черната работа.
97
1
 
14
 
! Отговори
Кака Пена преди 8 години
За хората, които спортуват и обичат природата не е проблем да излезнат на -10. Но тук основно се изказват някакви ленивци, които знаят само да лаят, и по цял ден лежат, плюскат и пушат цигари. Всички се преобуват в кабинките, за да спестят време, но проблемът съвсем не е в това! Щом вратата се е отворила в движение, значи е технически НЕИЗПРАВНА! Техниката е остаряла и занемарена! Дори има надпис в кабинката, че врата се отваря АВТОМАТИЧНО на станциите, а не механично, ако е имало натиск!!!!!
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живее цензурата! Скоро ще станем като немците в Германия. Няма да смеем да се изказваме по нищо.
95
10
 
6
 
! Отговори
Джо преди 8 години
Истината, чебаща на детето е ***. В кабинката се седи, не се стои, не се танцува и не се връзват обувки прави. Обаче и , които обслужват кабинките са също толкова ***. Толкова ли е сложно да сложат колани в кабинките или поне по едно въженце, което да се закача след като седнеш, което да подсеща *** ползватели на съоръжението, че в кабинката се седи а не се стои. Също така трябва да има и надписи, предупреждения. Както винаги всичко е примитивно у нас.
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На едно място казват 3-4 метра! На друго - 8!Тук - от 10 метра! Защо всеки пише каквото си иска и не носи никаква отговорност за това? За всички новини е така!
93
4
 
9
 
! Отговори
PR агенция преди 8 години
Гледам Цеко Минев пак е платил на някоя PR агенция да пише под статиите.
92
1
 
1
 
! Отговори
Балгарен преди 8 години
САШО Ч.А.В.Е е сас СВЕСДИ ???1!
91
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агенцията за защита на детето дали се сезира да направи проверка на тоя полуграмотен "татко" дали може да си гледа децата? Всички знаем отговора!!!
90
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато оправдаваме действията на детето,безразличието на родителите му за неговите действия и вечно да търсим вината другаде ще има проблеми в в нашето общество!Но това става само в България!Никъде другаде не се разрешава пътниците да нямат предпазни колани и да стигнат до там че да правят салта във въздуха!Явно и родителите не са на мястото си!
89
0
 
3
 
! Отговори
Власи Филма преди 8 години
Ей филмииии
88
30
 
22
 
! Отговори
gos преди 8 години
бащата е силно мотивиран да лъже и да изопачава, едно за да получава внимание, друго евентуално да изкара някай лев и най важното, ако не обвини някой друг, ще лъсне истината че е виновен той сам, може и да му вземат децата - да ги изведат от опасна среда застрашаваща живота им
87
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как вратата сама да се отвари!представям си каква лигня е това дете!
86
9
 
33
 
! Отговори
1 преди 8 години
Децата не се слагат близо до вратата, ВИНАГИ там трябва да е родител или възрастен, не знаеш какво ще му скимне на дете. Тоя сега за собствената си безотговорност обвинява всички, иска да изкара някой лев.
85
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така все още не знаем точни подробности за инцидента, но от това което се говори на мен ми изкачат някои въпроса. Първо защо са тръгнали да си оправят обувките в кабинката, там се седи и се вози, второ след като е залитнало момчето и се е опряло на вратата значи е имало натиск отвътре на вратите. Сега дали от тежеста на едно дете могат да се отворят вратите е въпрос на техническа документация и спецификации на кабинките. Така че нека изчакаме всички проверки преди да пишем и говорим глупости!
84
5
 
21
 
! Отговори
ме преди 8 години
Ако асансьорът падне от 2 подскачания вътре значи производителят и/или сервизът е за съд. Защото един асансьор трябва да превозва между 4 и 6 възрастни човека, това са към 500кг! Ако едно 20кг. дете скачайки може да го повреди, значи нещо определено не му е наред. Има си технологични гаранции на уредите. Вика му се цивилизация. И те обикновено се преценяват така че да не може 5годишно да се потроши в рамките на 3 секунди. Ако този лифт не е пригоден за деца, да сложат човек в кабинките и колани
83
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 98Такива СЕЛЯНИ които ми говорят на "трЕбват" да дават съвети какво ТРЯБВА е меко казаноОЛИГОФРЕНИЯ!