Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.

Бащата на момчето: Владо залитна, опря се на вратата и полетя
25 яну 2016 10:30,
157
Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.
Снимка: архив Булфото

Владо, петгодишното момче, което падна от Симеоновския лифт вчера, е летял от височина между осем и десет метра. Това са изчисленията на баща му Любомир Станков, който разказа за преживения ужас в кабинката. Момчето по чудо няма сериозни наранявания.

"Сега е много щастлив, че е първият човек, който е направил задно салто в снега от Симеоновския лифт", разказа с тъжна усмивка бащата пред bTV.

Още по темата

Той отново отрече категорично върху вратата на кабинката да е оказван натиск. Бащата разказа, че двете му деца седяли едно до друго и били разделени от дъската за сноуборд, която той бил пригодил за маса за закуска.

Малчуганите не са се боричкали, категоричен е мъжът. В един момент Владо станал, залитнал и се опрял на вратата. Тогава тя се отворила и ужасът започнал.

"Реших веднага да скоча след него, но осъзнах, че другото ми дете е там. Трябваше да оставя Мая сама да пътува на отворена врата. Видях го, че се вдига и му виках "Стой там". Но после той пак заби глава в снега", разказа за преживения си ужас бащата.

Той обясни, че когато стигнали на междинната станция оставил Мая на единия лифтаджия и с другия тръгнали надолу.

"Това са 15 минути, в които не бях го виждал. Мина ми през акъла да не си е глътгнал езика докато стигнем. Да е жив, нищо друго не си мислех. Като видях, че се е изправил и ми маха, няма такъв момент...", каза мъжът.

Бащата обясни, че се притеснявал и за другото си дете. "Мая много се уплаши, ревеше непрекъснато в кабината", разака човекът.

Според него проблемът е в концесионерите, които не си гледат концесията. Той ги обвини в лъжа, заради твърдението им, че няма как вратичката да се отвори сама без натиск отвътре. "Ще си търся правата", беше категоричен бащата.

Той публикува и обръщение към концесионерите на Витоша в профила си във Facebook.

"Аз карам ски от 8-годишен на Витоша и сноуборд от 14-годишен (пак на Витоша). В момента съм на 35 години! Аз съм отраснал на тази планина! Имам два завършени семестъра в НСА със специалност "Сноуборд" (Треньорски факултет) випуск 1998 г.", пише той.

Любомир Станков ги обвини в унищожаване на планината и им обяви войната.

"Особено след наглото изказване, че едва ли не сам съм си изхвърлил детето от лифта", написа още бащата.

Той напомня и падналата лавина, която преди няколко дни уби двама души на Витоша.

"Лавината падна, защото цяла Витоша е занемарена и изоставена! За да могат Банско и Боровец да привличат софиянци", пише бащата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
12
 
! Отговори
Дане преди 8 години
Долу Цеко от Алеко111
81
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До me 101Ганьо, за вас *** трябва да направят бронирани кабинки на лифта и пак ще намерите начин да направите беля.
80
4
 
7
 
! Отговори
Дане преди 8 години
Долу Цеко от Алеко!!!
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До me 101Абе то и асансьора не трябва да спира между етажите ама като скочиш два пъти и той спира.ТОЧКА!
78
8
 
34
 
! Отговори
me преди 8 години
Там е работата, че няма значение какво е правело детето по време на движение. Тази врата не трябва да се отваря в движение. (Точка). Ако вратата се отваря без никакъв проблем отвътре, каква е гаранцията, че утре няма да се изсипят от нея още деца. Все пак децата са неконролируеми, докато се обърнеш и са направили някаква дивотия. Но ако едно 5 годишно момче може да отвори врата "със защита", за каква поддръжка говорим изобщо. И наистина, клиентите има застраховка, да си плащат от Витоша-ски.
77
2
 
8
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Това е САБОТАЖ и случай е криминален, а ДАНС и прокуратура са длъжни да се заемат за да се види дали нарочно не е повредена тази и всички кабинки за да не се ходи и вози човек или е война между концисионери за сметка НАШИЯ ЖИВОТ.....Мамицата им ако е така
76
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не ходя там именно заради старите съоражения. Каквото и да говорят ако всичко бе изправно и ОК - детето нямаше как да падне. Все пак говорим за дете - не стои като забит пирон, нали? Но определено вината е на фирмата собственик, не разпъвайте башата а се поставете на негово място/ако можете/ - 15 минути да се чуди дали детето е добре или не. Това е реалността. Всичко друго - бащата бил еди какъв си, детето било палаво, подпирал това и онова са следствия и елементарни догадки! Факта си е факт.
75
0
 
23
 
! Отговори
Мине Цеков преди 8 години
И аз съм от 6-годишен на ските на Витоша, но доста по-отдавна от бащата на детето - бях студент, когато строиха лифта. Не помня някога да се е отваряла сама врата на кабина - технически е невъзможно! Даже с бутане отвътре не става. Но с този концесионер всичко е възможно - преди три години и седалка на драгалевския лифт се откачи от въжето и смаза краката на една момче - пак за сефте от 50 години, от когато е лифтът там! лифтовете са стари, требват нови, но първо требва да харизат Витоша на Цеко
74
19
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
И все пак ми се струва, че таткото спестява нещо.. Законите на физиката не могат да се изопъчават и не са подвластни на човешка немърливост (било то от страна на фирмата или родителя).. Вероятно ще се опита да дрънчи фирмата за пари сега.
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** народ - слаба държава! Нашата е една от най-слабите, какъв е извода за народа ни?
72
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
novanews.novatv.bg/news/view/2013/06/09/51764/%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D0%B8%D1%84%D1%82/
71
0
 
14
 
! Отговори
до 76 преди 8 години
На мен лично такова нещо не ми се е случвало.Ако ми се беше случило задължително щях да подам веднага след слизане устен сигнал, а в последсвие и писмен с копие до Софийска община.Както съм подавала сигнали за много неща.Хора,научете се,че само когато има гражданско общество,само тогава ще имаме качествени услуги.Ако си загрижен за себе си и за околните така се прави.Защото,ако имаше подадени такива сигнали сега концесионера няма как да твърди, че всичко е изрядно, защото е минал профилактиката.
70
2
 
9
 
! Отговори
измамници преди 8 години
Спомнте си подписа на кой кмет, сега премиер седи под договора за престъпната привитизация на витошките лифтове - Бойко Борисов.
69
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познаавам семейството. Бащата е изключително *** и невъзпитан човек. За жалост детето е негово копие. Майката е свястна жена, но с човек като Любо е трудно да се бориш. Голям късмет е извадил Влади, да е жив и здрав.
68
2
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 8 години
До Анонимен Абе ти МАЛОУМНИКИ ЛИ СИ БЕ, ТЪПАН ТАКЪВ ПЪЛЕН *** СИ. МОЖЕ ЛИ ТАКА НЕАДЕКВАТНО ДА СЕ ИЗКАЗВАШ? НЯМАМ ДУМИ.
67
0
 
9
 
! Отговори
Лилл преди 8 години
Голям екшън с тези салта и прескачания, а реално сигурно му е било скучно и се е заиграл
66
12
 
16
 
! Отговори
dan преди 8 години
"... дъската за сноуборд, която той бил пригодил за маса за закуска." - бащата е подпрял единия край на дъската във вратата и тя се е отворила ... какво да говорим повече?
65
2
 
23
 
! Отговори
Иван преди 8 години
И така между другото, какво стана с ония тежки машини, за които уж не се знаеше на кой са? Защо вече никой не се интересува?
64
16
 
16
 
! Отговори
манол преди 8 години
Един се завира в ескалатора за да хване левчето на сина си. Чупи си крака. Молът бил виновен. Татето пие в кръчмата, детето кара по платното велосипед. Друг се шматка около НДК, зяпа настрани и бърбори с приятели. Синът му се покатерва на парапет и пада като круша от 5 метра. НДКато виновно. Този проломоти в първото интервю, че връзвал обувките на аутистчето,после някой му каза да мълчи, за да вземе едни добри пари от собствениците. Ха, вече и децата си заложиха, жените отдавна са ги прежалил
63
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз също карам от дете на витоша и истината е, че сега кракът ми няма да стъпи там, освен лятото. Скоро ще валят седалки и кабинки.