Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.

Бащата на момчето: Владо залитна, опря се на вратата и полетя
25 яну 2016 10:30,
157
Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.
Снимка: архив Булфото

Владо, петгодишното момче, което падна от Симеоновския лифт вчера, е летял от височина между осем и десет метра. Това са изчисленията на баща му Любомир Станков, който разказа за преживения ужас в кабинката. Момчето по чудо няма сериозни наранявания.

"Сега е много щастлив, че е първият човек, който е направил задно салто в снега от Симеоновския лифт", разказа с тъжна усмивка бащата пред bTV.

Още по темата

Той отново отрече категорично върху вратата на кабинката да е оказван натиск. Бащата разказа, че двете му деца седяли едно до друго и били разделени от дъската за сноуборд, която той бил пригодил за маса за закуска.

Малчуганите не са се боричкали, категоричен е мъжът. В един момент Владо станал, залитнал и се опрял на вратата. Тогава тя се отворила и ужасът започнал.

"Реших веднага да скоча след него, но осъзнах, че другото ми дете е там. Трябваше да оставя Мая сама да пътува на отворена врата. Видях го, че се вдига и му виках "Стой там". Но после той пак заби глава в снега", разказа за преживения си ужас бащата.

Той обясни, че когато стигнали на междинната станция оставил Мая на единия лифтаджия и с другия тръгнали надолу.

"Това са 15 минути, в които не бях го виждал. Мина ми през акъла да не си е глътгнал езика докато стигнем. Да е жив, нищо друго не си мислех. Като видях, че се е изправил и ми маха, няма такъв момент...", каза мъжът.

Бащата обясни, че се притеснявал и за другото си дете. "Мая много се уплаши, ревеше непрекъснато в кабината", разака човекът.

Според него проблемът е в концесионерите, които не си гледат концесията. Той ги обвини в лъжа, заради твърдението им, че няма как вратичката да се отвори сама без натиск отвътре. "Ще си търся правата", беше категоричен бащата.

Той публикува и обръщение към концесионерите на Витоша в профила си във Facebook.

"Аз карам ски от 8-годишен на Витоша и сноуборд от 14-годишен (пак на Витоша). В момента съм на 35 години! Аз съм отраснал на тази планина! Имам два завършени семестъра в НСА със специалност "Сноуборд" (Треньорски факултет) випуск 1998 г.", пише той.

Любомир Станков ги обвини в унищожаване на планината и им обяви войната.

"Особено след наглото изказване, че едва ли не сам съм си изхвърлил детето от лифта", написа още бащата.

Той напомня и падналата лавина, която преди няколко дни уби двама души на Витоша.

"Лавината падна, защото цяла Витоша е занемарена и изоставена! За да могат Банско и Боровец да привличат софиянци", пише бащата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
16
 
6
 
! Отговори
До 55 преди 8 години
До Анонимен"Тоя наг лец вместо да благодари на бога че детето му е живо, тръгнал да търси видна другаде освен в себе си. Абсолютен б оклук", т.е. ако на нас ни се случи нещо подобно си траем и благодарим на Бога (палим свещи и даваме курбан). Както се казва всеки с късмета си:). И как ще накараме системата да работи ако всички си траем??
41
6
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Абе вие на тоя лифт возили ли сте се?Вратичките се отварят само с духане, какво остава, ако се облегнеш на тях случайно -- и е така от миналия век още.Контрольорите, които са допуснали проблемните кабинки в движение са за съд ... и са за съд от 20 години поне.
40
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя наг лец вместо да благодари на бога че детето му е живо, тръгнал да търси видна другаде освен в себе си. Абсолютен б оклук
39
5
 
15
 
! Отговори
Не е сяно кой крив преди 8 години
Не е ясно кой е крив, кой е прав, но ми се струва, че разказът на бащата звучи правдоподобно. Ако вртатата е повредена предполагам, че може с леко облягане дса се отвори. Не ми се вярва да е видял детето да се обляга и да не му е направил забележка. Лошото е, че у нас думата "екпоертиза" има митологично-размита слава. Т.е. изводите на екпертите са силно зависими от "външни" фактори! От тази гледна точка не съм убеден какъв ще е резултатът от това!Като се има предвид, че преди две седмици хората
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Алекслеле, ти можеш ли да четеш? Залитнало е детето и се е подпряло на вратичката!!! И на тебе може да ти се случи. Ти деца имаш ли? Да не излезе сега че си един 18 годишен голобрадко или стар ерген,който дете е виждал само на картинка, ама вече знае точно какво правят децата на другите хора. Как пък се навъдихте все едни такива разбирачи, дето само гледате децата да са виновни. Трудно ли е една елементарна верига да има отвътре??? Не ми се мисли какво е преживял този баща!
37
1
 
8
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Много са спорни нещата в този казус.От една страна бащата носи отговорност за това детето да не се обляга и да не оказва натиск върху вратите.От друга страна пък собствениците на съоръжението трябва да направят всичко възможно, за да не е възможно едно 5-годишно дете само да отвори вратата.
36
9
 
13
 
! Отговори
Рицар без броня преди 8 години
До АнонименПодкрепям! Бащата вместо да вдига такава врява, можеше да излезе и да каже, да, вината е и моя, вината е и на самото съоръжение. Но това да хвърля напразни обвинения и да скача като петли, ми се струва крайно безотговорно и подло.
35
11
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Продължавам да не разбирам какво общо има тоя Цеко въпросен с това, че един баща е оставил детето си да се подпира на вратата на кабинката?И за лавината някой му е виновен. Не че има нещо общо. Карпатските мечки сигурно, тия мафиотски гадове. Къде плащал тоя Цеко за коментарите, викате? Да взема 5 лева и да ги пратя на тоя баща с интелигентната физиономия, да си наеме някой да му обяснява на всяко качване в лифта, как се ползва.
34
12
 
12
 
! Отговори
Поп преди 8 години
Важното е, че детето е добре, само че искам да питам бащата какво ще каже като детето му реши да отвори вратата на колата на автомагистралата? Ще съди фирмата производител ли?
33
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента, хора, няма смисъл да пишете коментари под тази статия, да задавате разумни и логични въпроси за поведението на бащата и детето.Както е видно от коментарите на приятелите на бащата под публикацията му във Фейсбук и както е видно от флууда тук, агитката му се организира да пише подкрепителни петиции, да цъка минуси и т.н. Изключително зряло поведение на възрастни хора със сътответните приоритети.Важното е, че детето е здраво. А очевдиното е очевидно, колкото и интервюта да даде.
32
19
 
10
 
! Отговори
Един преди 8 години
Гледах интервюто на бащата по телевизията - абсолютен наркоман. Бас слагам, че са въртели масето в кабината и малкия е излязал да язди розовия слон.
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ми е държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), ще се самосезира ли по случая или щом веднъж са им дали разрешително за лифта, майната му. Важното е лифтжъмпинга да върви там. Няма вариант да се отвори вратата на кабината отвътре / освен аварийно/ . Не виждам защо хората нападат бащата, който си е в правото да ги съди. Това е все едно да слезеш от самолет в движение.
30
9
 
24
 
! Отговори
111 преди 8 години
как не ви е срам да плюете по един баща, преживял такъв ужас???Витоша не се поддържа изобщо, само се краде от там, лифтове и съоражения са под всякаква критика, но за сметка на това с безумни цени, дори за Европа... ще ви дам пример с Македония, и планината до Скопие... ултра модерен лифт, чистак новичък български 10 лева струва картата, 0 за деца, тука за тия соц лифтове - 35 за възрастни, 20 за деца!!! правете си сметката и помислете реално КОЙ Е ВИНОВНИЯ
29
2
 
19
 
! Отговори
Помним преди 8 години
Витоша ски казаха и че някой се бил качил на въжетата на Драгалевския лифт и ги бил разхлабил, когато седалка едва не уби едно момиче (счупи му ръката). Тогава случаят пак се потули...Да се махат от Витоша тия кръ.вопийци!
28
18
 
10
 
! Отговори
безотговорен преди 8 години
Този баща е безотговорен. Какво е правило детето до вратата, защо не е на седалката. На тези врати човек не се обляга или подпира борда си. За съжаление същото подпиране го виждам на вратите в метрото.
27
7
 
18
 
! Отговори
111 преди 8 години
"Лавината падна, защото цяла Витоша е занемарена и изоставена! За да могат Банско и Боровец да привличат софиянци", пише бащата. Е това е истината!!!!!
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долу Цеко от Алеко! Мафия! Оставка! Цеко Минев е капуууут!
25
3
 
9
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Държавата ще да е лош стопанин дайте на Цеко цялата Витоша за 1$ за да не се срути в София или да не изригне вулкана!
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е саботаж .Знае се какви апетити има към Витоша постоянно има палежи на гори за разчестване на терени .Щом опряха да повредят лифта да затрият човек това си е чест тероризъм.
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на цеко служителите са налазили всички възможни форуми да пишат срещу бащата и да цъкат минуси. Знаем им "похватите" - личат си по всяка новина където става въпос за нещо негово, я банско, я ***...