Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.

Бащата на момчето: Владо залитна, опря се на вратата и полетя
25 яну 2016 10:30,
157
Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.
Снимка: архив Булфото

Владо, петгодишното момче, което падна от Симеоновския лифт вчера, е летял от височина между осем и десет метра. Това са изчисленията на баща му Любомир Станков, който разказа за преживения ужас в кабинката. Момчето по чудо няма сериозни наранявания.

"Сега е много щастлив, че е първият човек, който е направил задно салто в снега от Симеоновския лифт", разказа с тъжна усмивка бащата пред bTV.

Още по темата

Той отново отрече категорично върху вратата на кабинката да е оказван натиск. Бащата разказа, че двете му деца седяли едно до друго и били разделени от дъската за сноуборд, която той бил пригодил за маса за закуска.

Малчуганите не са се боричкали, категоричен е мъжът. В един момент Владо станал, залитнал и се опрял на вратата. Тогава тя се отворила и ужасът започнал.

"Реших веднага да скоча след него, но осъзнах, че другото ми дете е там. Трябваше да оставя Мая сама да пътува на отворена врата. Видях го, че се вдига и му виках "Стой там". Но после той пак заби глава в снега", разказа за преживения си ужас бащата.

Той обясни, че когато стигнали на междинната станция оставил Мая на единия лифтаджия и с другия тръгнали надолу.

"Това са 15 минути, в които не бях го виждал. Мина ми през акъла да не си е глътгнал езика докато стигнем. Да е жив, нищо друго не си мислех. Като видях, че се е изправил и ми маха, няма такъв момент...", каза мъжът.

Бащата обясни, че се притеснявал и за другото си дете. "Мая много се уплаши, ревеше непрекъснато в кабината", разака човекът.

Според него проблемът е в концесионерите, които не си гледат концесията. Той ги обвини в лъжа, заради твърдението им, че няма как вратичката да се отвори сама без натиск отвътре. "Ще си търся правата", беше категоричен бащата.

Той публикува и обръщение към концесионерите на Витоша в профила си във Facebook.

"Аз карам ски от 8-годишен на Витоша и сноуборд от 14-годишен (пак на Витоша). В момента съм на 35 години! Аз съм отраснал на тази планина! Имам два завършени семестъра в НСА със специалност "Сноуборд" (Треньорски факултет) випуск 1998 г.", пише той.

Любомир Станков ги обвини в унищожаване на планината и им обяви войната.

"Особено след наглото изказване, че едва ли не сам съм си изхвърлил детето от лифта", написа още бащата.

Той напомня и падналата лавина, която преди няколко дни уби двама души на Витоша.

"Лавината падна, защото цяла Витоша е занемарена и изоставена! За да могат Банско и Боровец да привличат софиянци", пише бащата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
7
 
! Отговори
до Barni преди 8 години
Абсолютно си прав, задължително трябва да присъства експерт от Dopplemayr , иначе нашите от Надзора ще заметат работата срещу някой лев.
21
4
 
13
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Чисто нов лифт за 35 години взе да дава фира! Дано не се налага да умре някой ,че да го оправят!Лифтовете трябва да се върнат към градски транспорт а на градски транспорт да му подменят целия айдуклък във висшите етажи !
20
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мили хора! Отглеждането на деца не е лесна работа.Добрият родител не може да разчита ,че всичко навсякъде е обезопасено.Особено когато се ползват лифтове и др.Ще поставяте децата на най-безопасното място.И няма да позволявате да стават,да бутат и пр.Голямо щастие е ,че всичко е приключило добре.
19
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази история нещо, нещо ... изведнъж станало детето ... изведнъж залитнало ....Ясно е, че децата се бутат и боричкат. Явно са се блъскали и едното е избутало другото. Родителите не съм им обърнали внимание, а сега друг бил виновен. Ако са седели, никой нямаше да изпадне. Едното дете е било в кабината безопасно. Той е оставил раненото долу. Хванало го е шубето да скача. Бил имал два семестъра по сноуборд ... ентелегент момче.
18
16
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Има нещо гнило в тая работа. Тия врати не се отварят от побутване, дори и да не са съвсем изправни. Тая дъска за сноуборд е изиграла някаква роля.. Пригодил я за маса? Хлапето вероятно се качило отгоре, както биха направили повечето деца.. И цоп-долу.. Пък после някой друг е виновен, нали?
17
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам и се мая на хейтърите разбирачи - явно скоро не са се возили на симеоновския лифт.Откровено е занемарен от фирмата концесионер, която вкл. взима тлъсти субсидии за да го поддържа. И ДА ски-курорта Витоша се руши в полза на други инвестиции.Също така детето е имало огромен късмет предвид потрошените кабинки.Какви са тези болни мозъци, които търсят вината у детето, но вярват сляпо на с.капаните олигарси разрушаващи всичко, което не им носи достатъчна печалба!Колко ви плащат?
16
5
 
10
 
! Отговори
пак той преди 8 години
Видев, вероятно си гледал Симеоновския лифт от околовръстното. Да, вратите се затварят с пружини, но има блокиращи щифтове на пневматика. Поинтересувай се преди да дрънкаш глупости.
15
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По телевизията някой обясни, че вратата няма как да се отвори от вътре, така че и да се е опрял и да са се боричкали, не би трябвало да се стигне до подобен инцидент!Кабината не е била наред или някой не си е свършил работата!А този от страната на концесионера се държа нагло и грубо, типичен балканснки ***!Всички тука разбирачи веднага отсъдиха виновен е бил бащата, че не си гледал децата.Ех лош народ, слаба държава....!
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късмет, че детето е живо и това е най-важното!Ние с 5-6 годишният ми син също сме ползвали лифта доста пъти. Но синът ми винаги стои от вътре, а аз и жена ми на двете пейки от към вратата ... правило. Не че няма как да се случи някой сакатлък или неизправност, но трябва и родителите да сме по-внимателни и отговорни.И пак повтарям - важното е, че детето е живо!
13
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да повярвам какви *** пишат тук срещу бащата... Не мога да повярвам, че сте толкова всезнаещи и разбиращи. Явно нямате деца и дано да нямате. Явно за вас всеки си е виновен за случващите се от този род неприятности. Само да ви кажа, че ако бяхте в Америка, концесионерът вече щеше да е я затвора най-вероятно. А щом бащата си е виновен и трябва да седиш мирно в кабинката и още куп такива простотии, то защо изобщо има врата? Ми да я махат, какво само дава фалшиво чувство за сигурност.
12
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има много сериозни инциденти с лифтове по света, има и у нас. Има много сериозни инциденти заради технически неисправни лифтове.Този обаче не е един от тях.Бащата е намерил интересен начин да лекува гузната си съвест, затова че е изтървал детето. Важното е, че то е добре. А господинът да иде да се прекръсти, да направи един курбан и да се скрие от телевизора.
11
13
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До sadsadsaИнженер до инженера, брате. А дали за такива разбирачи каот теб и за кандидати за слава като бащата да не сложим във всяка кабинка по една стюардеса, да ръкомаха и да обяснява процедурите за безопасност? Че е много трудно да схванеш (че и табелка има!) - да не се напъваш на вратата, за да не се окажеш под кабинката? В кабинката има място да качиш цяло магаре, айде недейте минава с номера, че няма къде да се завъртиш, да си принуден да се притискаш във вратите за глътка въздух.
10
2
 
7
 
! Отговори
GD преди 8 години
Помня, че още първите години след като построиха лифта имаше легенди и предания, че разни пишлемета са отваряли вратичките с шут.
9
3
 
6
 
! Отговори
Видев преди 8 години
До до sadsadsaНяма никакви щтифтове - явно си се качвал на лифт само от "клавиатурата" - вратите се затварят с напрегнати пружини. Ако пружините са счупени нито ще се отвори нито затвори.
8
26
 
14
 
! Отговори
Аман от малоумни! преди 8 години
***,безотговорен баща ...Да би мирно седяло ,не би чудо видяло....чувал ли си тази приказка? Какво ще ми обеснява ,че си стояло детето и паднало......Аз от 20 години карам ,как не чух някой друг да е паднал ? Само като видях муцуната на бащата и ми стана ясно що за стока са ......
7
6
 
57
 
! Отговори
до sadsadsa преди 8 години
Вратата НЕ може да се отвори сама по време на движение дори 4 човека да я натискат зверски.Има предпазни щифтове , които автоматично блокират врата по време на движение. До шифтовете няма достъп отвътре. Обяснението е просто - щифтовете не са били спуснати и вратата не е била блокирана - тоест абсолютно неизправна и опастна кабина!Аман от разбирачи и търсещи под вола теле!
6
11
 
6
 
! Отговори
Видев преди 8 години
Който, каквото сам си направи и лифтаджия неможе да му попречи!
5
21
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Значи фантастичният разказ все пак има втора серия.Малкият се е "опрял" на вратата.В трета серия ще се окаже, че се е опрял малко по-силно и накрая все пак ще си стиснем ръцете, че не е спазена елементарната инструкция в кабинката - Не се облягай на вратите.Той бащата нали от години ползваллифта? Както и милион други хора, пред които се опитва да изкара компотите компютри. Трябва да го знае това. Това е автоматична врата на кабинка, не е блиндирана врата в затвор. Не се облягаш, не се отваря.
4
22
 
25
 
! Отговори
Красьо преди 8 години
Неизправности има навсякъде , включително в самолети и космически ракети, където работят най-видни учени и техници. Бащата обаче също трябва да поеме своята отговорност - когато се вози на лифт детето му трябва да седи мирно в кабината а не да се върти и подксача насам - на там, аккто най-вероятно е станало за да падне. Ако не си даде сметка за това и разчита пак на някой друг, следващия път може да няма този късмет.
3
4
 
24
 
! Отговори
Aaa преди 8 години
Някъде пише 8 метра, другаде 3-4 метра. Журналята, кой ги измисли тия 10 метра? Пак ли си съчиняваме сензации? Уволнение за лъжливия автор на заглавието!