Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.

Бащата на момчето: Владо залитна, опря се на вратата и полетя
25 яну 2016 10:30,
157
Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.
Снимка: архив Булфото

Владо, петгодишното момче, което падна от Симеоновския лифт вчера, е летял от височина между осем и десет метра. Това са изчисленията на баща му Любомир Станков, който разказа за преживения ужас в кабинката. Момчето по чудо няма сериозни наранявания.

"Сега е много щастлив, че е първият човек, който е направил задно салто в снега от Симеоновския лифт", разказа с тъжна усмивка бащата пред bTV.

Още по темата

Той отново отрече категорично върху вратата на кабинката да е оказван натиск. Бащата разказа, че двете му деца седяли едно до друго и били разделени от дъската за сноуборд, която той бил пригодил за маса за закуска.

Малчуганите не са се боричкали, категоричен е мъжът. В един момент Владо станал, залитнал и се опрял на вратата. Тогава тя се отворила и ужасът започнал.

"Реших веднага да скоча след него, но осъзнах, че другото ми дете е там. Трябваше да оставя Мая сама да пътува на отворена врата. Видях го, че се вдига и му виках "Стой там". Но после той пак заби глава в снега", разказа за преживения си ужас бащата.

Той обясни, че когато стигнали на междинната станция оставил Мая на единия лифтаджия и с другия тръгнали надолу.

"Това са 15 минути, в които не бях го виждал. Мина ми през акъла да не си е глътгнал езика докато стигнем. Да е жив, нищо друго не си мислех. Като видях, че се е изправил и ми маха, няма такъв момент...", каза мъжът.

Бащата обясни, че се притеснявал и за другото си дете. "Мая много се уплаши, ревеше непрекъснато в кабината", разака човекът.

Според него проблемът е в концесионерите, които не си гледат концесията. Той ги обвини в лъжа, заради твърдението им, че няма как вратичката да се отвори сама без натиск отвътре. "Ще си търся правата", беше категоричен бащата.

Той публикува и обръщение към концесионерите на Витоша в профила си във Facebook.

"Аз карам ски от 8-годишен на Витоша и сноуборд от 14-годишен (пак на Витоша). В момента съм на 35 години! Аз съм отраснал на тази планина! Имам два завършени семестъра в НСА със специалност "Сноуборд" (Треньорски факултет) випуск 1998 г.", пише той.

Любомир Станков ги обвини в унищожаване на планината и им обяви войната.

"Особено след наглото изказване, че едва ли не сам съм си изхвърлил детето от лифта", написа още бащата.

Той напомня и падналата лавина, която преди няколко дни уби двама души на Витоша.

"Лавината падна, защото цяла Витоша е занемарена и изоставена! За да могат Банско и Боровец да привличат софиянци", пише бащата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
26
 
34
 
! Отговори
sadsadsa преди 8 години
Цялата тая работа, с "те си седяха кротко, вратата се отвори сама и едното изпадна" ми се струва малко фантастична....
1
3
 
50
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Цялата държава е на това дередже от дълго време за съжаление! Оправия няма и не се вижда!