Наказват концесионера на лифта, ако докажат проблем

Проверили кабинките в началото на сезона, всичко било наред
Обновена: 26 яну 2016 12:24 | 26 яну 2016 12:14,
24
Наказват концесионера на лифта, ако докажат проблем
Снимка: Bulphoto, архив

Концесионерът на Симеоновския лифт ще бъде санкциониран, ако се докаже, че има разминаване между техническата документация на производителя и параметрите на съоръжението.

Това каза инж. Стефан Цанков, директорът на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор – ДАМТН, във връзка с инцидента, при който 5-годишно дете падна от кабинка на Симеоновския лифт на Витоша, пред агенция "Фокус".

Още по темата

"Ние се самосезирахме и проверката започна веднага, след като разбрахме за инцидента. Имаме вече светлина в каква посока работим, просто изчакваме едни допълнителни документи от завода-производител, за да измерим отстоянията и луфтовете, за са проверим дали са точно такива, каквито е предвидил производителят. Тогава ще имаме заключение по инцидента", посочи инж. Цанков.

По думите му лифтът е бил проверяван преди началото на ски сезона.

"Всичко проверено по лифта е изправно, включително и кабинките. Това показаха и проверките на стоте кабинки, които вчера проверихме. Специално за всички кабинки, които сме проверили, сме гледали основно за механизмите и вратите. Те са изправни и днес се експлоатират. Останалите, които ще могат да се използват след проверка, каквато ще направи на абсолютно всички кабинки във всички лифтове в страната", обясни инж. Цанков.

Той допълни, че причината за инцидента е комбинация от фактори са, но вероятно има и технически проблем, който трябва да бъде уточнен допълнително.

"Ако има разминаване между техническата документация на производителя и параметрите на съоръжението, които са в момента, ще има санкциониране", увери още инж. Цанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Филипов преди 8 години
До АнонименЦеко е направил толкова за българските ски, колко всичките му предшественици взети заедно не са направили. Ако не беше той Банско щеше да си остане едно скромно селце и ние нямаше да сме чували за кръг от световната купа от ски в страната ни. А заради Зелените и платените им протеси при всеки опит съоръженията да бъдат подновени Витоша е на това дередже! Защо никой не протестира за изсечените 10 декара гори за посторояването на новия лифт в Пампорово?
16
0
 
1
 
! Отговори
Сиска преди 8 години
До МаринТочно за смяната става дума, иначе да се обвиняваме до безкрай-може, но файда никаква. Иначе виж, ако подменят съоръженията, всички ще имаме полза.
15
0
 
3
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Не виждам защо за някои хора е проблем, че Витоша Ски искат да печелят от лифта. Ами те да не са благотворително дружество? И какво толкова лошо има да се смени този лифт с по-модерен? Ако трасето не се променя, няма да се режат кой знае колко много дървета. Все пак новите стълбове и кабинки няма да са широки по 10-15 метра, че да се налага разширяване на просеката.
14
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Ако лифта е свързан по някакъв начин с Цецо, не си губете времето с излишни дела.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
цеко и ивайло и престъпните им фирми искат само да точат кинти, както го правят с всичко включително и мутренската им пибска банка. Как си представяте тези мафиоти да обновят нещо. Те само крадът цоцат и рушат и прибраните кинти се преат през банката им и свързани фирми и излизат чисти някъде на кайманите.
12
0
 
1
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Повече от ясно е, че съоръжението е занемарено, но няма да се съгласява с това, че тоя не носи отговорност за случилото се. Просто няма как, при условие, че е бил както казва на 20 см. от детето си да не е видял причината да се отвори вратата. Най се радвам на такива, които обръщат всичко нагоре с главата, а тоя ми прилича точно на такъв. Спрернали пикник разбираш ли в кабината, после им дошъл пауъра и гледай к'во стаа..
11
1
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Доста елементарно и направо простовато мнение! Къде си чела че колкото повече хора се качват на Витоша, толкова по-зле според зелените??? Или по-скоро нищо никога не си чела! Витоша ски може дори да подмени лифтовете но не го прави засега, тайс че се изказвайте по-подготвени!
10
0
 
1
 
! Отговори
радо преди 8 години
"Ами те от няколко години искат да модернизират лифтовете на Витоша, но Зелените са против"Бъркаш. Витоша ски просто нямат желание да влагат пари, те искат само да цоцкат. И въпреки че и аз както всички останали скиори мразим Цеко, той не е виновен, че хлапето е стояло право и се е подпирало на вратата.
9
3
 
3
 
! Отговори
До Ваня Валя преди 8 години
Като не си запозната не говори!!! С плана за Витоша е зсложена подмяна на лифтовете - стр.194...друг въпрос е защо концесионеръг не го прави и се оправдава с разни бенбени!!!
8
3
 
6
 
! Отговори
Ваня Валя преди 8 години
До 5:Ами те от няколко години искат да модернизират лифтовете на Витоша, но Зелените са против. Така щели да се качват повече хора на Витоша, а това не било добре.
7
1
 
8
 
! Отговори
Des преди 8 години
Имам съсед, който се пенсионира вече, но преди 7 години все още работеше на лифта. Тогава си говорехме с него по повод, че от училището на сина ми искаха да ги водят през ваканцията всеки ден на Витоша и той ми каза следното: "Не го пускай, съоражението е под всякаква критика и върви на магия. Като се качат групи с деца, се кръстиме и си звъним по радиостанциите дали са слезли живи и здрави". УЖАС!!!
6
2
 
5
 
! Отговори
Звезди преди 8 години
Този да се кръсти, че въпреки тоталната си безотговорност като родител, детето му е живо и здраво, а не да ми се изявява като нахакана звездичка по медиите!
5
2
 
4
 
! Отговори
Gesh преди 8 години
Първо, Витоша ски не са концесионер на Витоша и никога не са били такива. Второ, на Витоша няма никаква концесия на никого и няма как да има. Витоша ски са собственици на съоръженията т.е. на желязото и наематели на една писта, защото на Алеко има само една такава. Трето, ако има отклонения от проектното, констуктивно и изпълнено техническо решение трябва да има санкции. Лифтът е на около 36 години и отдавна е за смяна. Е това е основното. Лифтаджиите правят чудеса, за да работят антиките.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цеко Минета пак ще го изкарат прав. Олигарх долен! Вместо да се погрижи за съоръжението и да помогне на бащата и детето, след случката тия ръсят простотии и обвинения. Ами заслужават си глоба и отнемане на лиценз. Тяхната цел не е да развиват и стопанисват, а да рушат и да плюят.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изявлението с цел предупреждение "Оправете си лифта, гафовете, документите, че идем" ли трябва да значи? Такива проверки не трябва ли да се държат в пълна тайна, фирмата/организацията/човека който ще бъде/ат проверяван/и да се дезинформира/т или успокои/ят, че няма да има проверки и да се правят изненадващи в най-неподходящ момент за проверявания?
2
0
 
0
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Има ли някъде в София скоростно влакче.Или някой ще рече:То само това оставаше.
1
6
 
18
 
! Отговори
Men преди 8 години
И сега понеже съм ясновидец мога да ви кажа бъдещето. Виждам 10торни експеризи в продължение на поне 2-3 години, във всяка от тях ще се докаже че лифта е по-изправен и от чисто нов такъв а таткото е бил в депресия и нарочно е бутнал детето от лифта като преди това е разглобил собственоръчно кабинката.