Радо Шишарката – перничанинът автоапаш №1 в София

Идва с влака, а се прибира в миньорския град с крадена кола
26 яну 2016 09:52,
39
Радо Шишарката – перничанинът автоапаш №1 в София
Снимка: flickr

Радо Шишарката е добре познат на столичната полиция. Не защото униформените са почитатели на попфолк певеца обаче, а защото перничанинът Радмил Георгиев, който се крие зад прякора, е сред най-оборотните автокрадци в София.

Мъжът излязъл от затвора миналата година и веднага се завърнал към занаята си. 36-годишният бандит в момента е в ареста, след като пробва да задигне Ситроен на метри от 6-то РПУ в София.

Декември м.г. крадецът посегнал на френското возило в столичния кв. "Бъкстон". След като разбил вратата и стартера обаче, го видели и той духнал без колата.

Макар че не го хванали на място, белезниците щракнали на ръцете му на 29 декември. Така вместо да празнува Нова година, бандитът се оказал отново зад решетките. Той ще остане там поне още 2 месеца, след като и втората инстанция сметна, че има опасност Георгиев да извърши друго престъпление, ако е извън ареста.

Той е може би най-наглият крадец, описват го полицаите от СДВР. Задигал коли, без да се съобразява, че навън е светло. И е алчен – не ползва отцепка, за да не дели, коментират криминалисти пред "24 часа".

Бандитът идва от родния си Перник с влака и си тръгва от София с крадена кола. Там веднага я кара в автоморга, където ги разглобяват за минути, преди да я продадат на части.

Печалбата е около 1500-2000 лв., казват запознати. Още толкова печели чисто собственикът на моргата. Той не се притеснява, тъй като серийните номера се чистят.

"Сега дори да намерим това, което е останало от колата, от автоморгата са изчистили всякаква идентификация и казват, че са си поръчали частите по интернет", обяснява инспектор Пламен Максимов от "Престъпления срещу МПС".

Георгиев най-често налитал на среден клас коли. Те по-често са без аларми и не са паркирани по луксозни охраняеми паркинги, а пред блока. Лесно се намират, а търсене за частите им има, защото са най-масови. Именно затова са най-крадените коли в София.

Пернишкият автоапаш не разбива вратите, а ползва тапа, за да ги отключи. С нейна помощ заглушава алармата и за не повече от минута колата вече е на път за Перник. Подобни машинки се продават свободно в интернет, като цените им започват от 300 лв. за ниския клас коли и бусове и достигат до 20 хил. лв. за високия.

При една от кражбите му полицаите дори го хванали с флекс в ръка, докато реже откраднатото BMW-е.

"Беше сложил огромна тапа на гаража си и режеше", спомнят си полицаи. Те имали късмет – на автоапаша му оставало да заличи само още един сериен номер на колата. Регистрацията вече я нямало, и ако се били забавили с минута нямало да има как да докажат, че колата е крадена.

При друг от подвизите на Шишарката дори се стигнало до преследване. Ченгетата го гонили няколко километра и бандитът бил на път да им се изплъзне. За да избяга, минавал между блоковете и дори влизал направо в градинки. За негово нещастие обаче полицаите се оказали по-хитри и го причакали на няколко места. След повече от половин час гонитба Шишарката бил спипан. Заради това бил и осъден на 1,5 г. затвор от Софийския районен съд. Именно това е и последната присъда на топбандита. Той обаче е излежал само година от нея. Така сега най-вероятно Шишарката ще бъде вкаран на топло за доста дълго, тъй като е пробвал да открадне Ситроен-а, докато е бил в изпитателен срок на условна присъда.

В момента срещу Шишарката се водят 8 дела. Всичките са за откраднати в София коли. И при всеки един от случаите мъжът ги е карал на автоморгите в Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
nobody преди 8 години
До Комсомолец II класаZashtoto drugarche american vseki e nevinen do dokazvane na protivnoto.taka e po prezumciq.shtoto utre nqkoi moje da kaje che si zamesen v ubistvata ot minalata sedmica i idi dokazvai che ne si.ne go zashtitavam toq simpatqga no takyv e jivota nespravedliv
27
1
 
23
 
! Отговори
Тихо преди 8 години
Доказан рецидивист, на сумати хора е вгорчил живота. Като го хванеш, тегли му куршума, кажи, че е взел оръжието на полицай при ареста и е било неизбежно. Просто и ефикасно.
26
10
 
4
 
! Отговори
Комсомолец II класа преди 8 години
На мен мечтата ми беше да не уча, и да не работя. Но опитни хора предотвратиха тази глупост, ожениха ме за американка, и сега чакам да ме вземе от България, и да отида в САЩ. Там ще правя протоколи от заседания, където се обсъжда практическата стойност на идеите на Карл Маркс. България е твърде капиталистическа за мен.
25
1
 
20
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Значи защото ми е изтрил номерата на колата и аз не мога да докажа, че е моя. А той как ще докаже, че е негова или, че е поръчал от интернет, след като не може да докаже, че е негова има много други начини да докажа, че е моя. Ама само как се чудите как да ги оправдавте и тихомълком да си приберете паричките от апаша, тоест да си плати за некадърната Ви работа.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е рецидивист-по бързата процедура в затвора и за по-дълго,за да му минат мераците!!А че е от ПЕРНИК ГОВОРИ САМО ЗА СЕБЕ СИ...
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съпругата на съветника на премиера Бойко Борисов Яне Янев, представила болнични, за да не може да е освободена от работа като съдебен секретар, тъй като е постигнала удивително нисък резултат, във времето докато е в болнични се подвизава в САЩ с Янев ??????????Тая що не земе да краде коли?
22
0
 
15
 
! Отговори
/// преди 8 години
Ей много *** новинарски сайтове. Тоя Радо Шишарката не е оня Радо Шишарката, двамата нямат нищо общо. Единия е 36 годишен, другия е сигурно на 50, единия е от перник, другия от Габрово...
21
0
 
3
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
Коментиращите тук имат полицейски нюх повече от разследващите този род престъпления!!! За какво говорим???!!! После като се сетя, че тези полицаи ги храним с нашите данъци да ни пазаят, а те как ни пазят само....?!
20
0
 
20
 
! Отговори
5КОВ преди 8 години
Да ги затварят автоморгите, или ако имат части със заличени номера да се конфискуват и високи глоби ....
19
0
 
3
 
! Отговори
не4о преди 8 години
аииии стига вее..това което го чета верно лиее..и това го казват нашите полицаии,смяятаии какви полицаи имаме,***
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оооо, тигре, тигре.имаш ли пари...
17
5
 
40
 
! Отговори
опитен комунист преди 8 години
При мен в София на квартира беше младо момче - студент първа година. Мечтата му, да отиде в Щатите за да учи и работи. Ние с другаря Пенев - мой стар съратник, разбира се предотвратихме тази глупост. За Русия почти нищо не знаеше, но ние му разказахме, а също и за СССР и подвизите на братушките. Запознахме го онлайн с младо руско момиче (възпитаничка на нашата школа), влюби се и го изпратихме да следва в Москва и да се завърне като опитен инженер и комунист. Така се прави!
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ръцете-е-е-е-е. Кръц.
15
0
 
12
 
! Отговори
chukcha преди 8 години
Na vsichki kradci da im schupiat rucete kato gi hvanat,sled 2 meseca,kato gi hvanat pak,pak 2 ruce v gips i taka krajbite shte sprat,ako produljavat i rucete i krakata,togava siguracia niama da pipnat .
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема е, че няма правораздаване! Как така една година лежал!?! Ако беше на топло за 10 години, хората нямаше да треперят за колите си. Такива като него ни грабят и посредством скъпото каско. А то е скъпо заради такива като него. Тоест и са не ни гепят колата, пак си плащаме!
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей тигре., тигре нямаш ли пари., че посягаш тигре и на чуждите коли?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво са! PR акция на днес бг ли има?
11
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...и казват, че са си поръчали частите по интернет". Много наивно, защото това е лесно доказуемо....друг е въпроса, че Пелицията не желае да провери това твърдение !
10
0
 
41
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
Значи знаем кой е крадеца, името ,адреса ,стила на ,,работа'',криминалното досие..Обаче не можем или не искаме да го окошарим,да го хванем и да го осъдим. Въпрос-Има ли друга такава държава на света?
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпият български народ е виновен,че иска лачен дръгел на 1 милион километра и после търси части от моргите гепеница.