Внимание! Сняг и лед пада от покривите в София

Започва масово чистете на шахтите заради топенето на снега
7
Внимание! Сняг и лед пада от покривите в София
Снимка: Булфото, архив

По нарежда на кмета на София Йорданка Фандъкова започва почистване на дъждоприемни шахти и оттоци във връзка с покачването на температурите и топенето на снега, съобщиха от Столичната община.

Екипи на звеното за аварийно-спасителни дейности извършва огледи на място.

Поради покачването на температурите през деня се очаква топене и падане на лед и натрупан сняг от покриви и навеси, предупреждават още от СО.

Призоваваме гражданите да обръщат внимание на местата, по които минават, а собствениците на сградите, на които са се образували висулки, да вземат мерки за премахването им и обезопасяване на мястото, напомнят от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ледшахтиСофиясняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова по-добре да отговори защо снегът все още не е почистено по тротоарите, които трябва да се почистват от общината. Примерно всички тротоари около паркове и градинки. Например тези около жълтите павета .... До довечера там ще е 10 сантиметрова ледена киша.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1, 2 и 3Не се притеснявайте, кметицата ще направи лично открит урок "мастер клас"(по актуалната терминология), КАК СЕ ЧИСТЯТ ПОКРИВИ, ЛЕДЕНИ ВИСУЛКИ, 30-сантиметров ЛЕД ПО УЛИЦИТЕ! Ще се катери по покриви, олуци, козирки, по ледените насипи край платната и т.н. Лично ще ни обучава, как да чистим, а след това по образцово почистените пространства да изтичаме до най-близкия пункт, за да си внесем в НАП почтено определените ни данъци и такси - "най-ниските в Европа"!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О, съвсем"навреме"се сети Кметицата! И за страховитите висулки, и за заледените на буци тротоари,и за барикадите от заледен сняг по и край платната на улиците извън "идеалния център"... ПО 140 ДУШИ ПОЧУПЕНИ НА ДЕН В "ПИРОГОВ" САМО! Но важното е на "Витошка" и пред Народно събрание да е чисто! Да не би законотворците и законоизпортците да се подхлъзнат и да си натъртят тлъстите з. Че на село само по килими са ходили зер! Ех, Фандъкова, все пак си учителка, а си забравила "ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА"!
2
1
 
3
 
! Отговори
Фандъчко Йорданов преди 8 години
"По нарежда на кмета на София Йорданка Фандъкова започва почистване на дъждоприемни шахти и оттоци във връзка с покачването на температурите и топенето на снега."'начи, ако не се топеше снега, нищо нямаше да се чисти. Ами да, що да се чисти безпричинно и профилактично?
1
2
 
7
 
! Отговори
гражданка преди 8 години
Хе какво става с тази гражданска защита.Взимат огромни заплати стоят си на толпо и им дреме на шапката.Ходете проверете в управлението им как си работят.Лично съм ги виждала а аз ще си чистя висулките.Скапана държава .