Модерна ролетна щора "варди" антична Сердика

Вратата е крайно неподходяща, ще я махнем, коментира Фандъкова
Обновена: 27 яну 2016 12:44 | 27 яну 2016 12:30,
7
Модерна ролетна щора "варди" антична Сердика
Снимка: Facebook

Организацията "Спаси София" публикува снимки на най-новата придобивка край разкопките на антична Сердика. Фотосите показват модерна ролетна врата, зад която "се крият" разкопките.

"С кой акъл опъваш гаражна щора на портата на град, приветствал императори и бранил се със столетия от нашественици? С кой акъл одобряваш подобна гаргара и пошлост и позволяваш тя да съществува?", питат от  организацията.

Потребителите във Facebook страницата призовават министърът на културата Вежди Рашидов и директорът на НИМ Божидар Димитров да подадат оставки.

Няколко часа след появата на снимките кметът на София Йорданка Фандъкова написа във Facebook профила си, че вратата ще бъде премахната.

"Поисках от Министерство на културата, като възложител на проекта за реставрация на Ларгото, да възложат на изпълнителя да демонтира тази крайно неподходяща за античния комплекс врата", написа още Фандъкова.

Модерна ролетна щора "варди" антична Сердика

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
От 3 преди 8 години
Всеки ще гледа разкопките, а не вратата. Абсолютно никъде по света не се поставя акцент на вратата/входът към археологически комплекс, а на съдържанието му!Освен това, доизграждането на стените ще скрият рамката, а самата врата се навива горе и при отворено положение, няма и да се забелязва.А за краденето не се тревожи, колкото нещо е по-скъпо толкова повече се краде!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 3 - Не мислиш ли, че една врата от ковано желязо, малки изкуствено състарено, няма да е по-добре от тази щора?! Проблемът е, че струва доста повече пари и няма да останат много за кра... лапане...:)
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е каквато и да е щора, това е антична щора, бранила колесниците на владетели! Вие за античен гараж не сте ли чували?! То бива, бива невежество, ама това на нищо не прилича значи, засрамете се!
4
0
 
6
 
! Отговори
Гандалф преди 8 години
Трябва да се сложат портите на Гондор!
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво да се сложи? Много ми е интересно какъв тип врата трябва? Сега ще свалят тази и ще сложат, някоя решетка.Иначе много хубаво би било един невидим енергиен щит, но няда ги произвеждат в следващите 200-300 години.
2
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога, д*ба, трябва първо да правят и после да мислят?! Що за кмет е това, що за управници са това, щом те не го знаят, а някой трябва да им го каже, че да разберат.... Боже...
1
11
 
15
 
! Отговори
SA преди 8 години
Абе това не е държава бе-13 века сме уж държава,а от тях 8 века под робство!!!Глупаво и поробено и до днес племе сме си и това е!!