Столичани недоволстват от спиране на трамвай №6

Над 2000 души са се подписали срещу закриването на линията
27 яну 2016 12:00,
33
Столичани недоволстват от спиране на трамвай №6
Снимка: Архив Булфото

Столичани протестират срещу спирането на трамвайна линия №6. Хората събират подписка линията, която свързва кварталите "Обеля" и "Лозенец", да бъде запазена. До момента в нея са се подписали над 2000 души, които ползват трамвая.

Трамваят ще бъде спрян, защото се предвижда трамвайното трасе в тунела под НДК да се демонтира. Там ще бъдат пуснати автомобили, които да стигат до новата сграда на Районния съд - преустроеното Военно НДК.

"Крайно време е, когато се правят големи проекти, да се мисли преди всичко за градския транспорт. Плановете на общината да спрат тази линия е поредна стъпка към унищожаването на трамвайния транспорт в София. За последните 10 години са закрити 10 км трамвайни трасета, а новопостроените са няма и 3", изтъкна един от организаторите на подписката пред bTV.

"Ще внесем становище в Столичната община. Искаме поне обществено обсъждане, спирането се прокара тихомълком", посочиха още организаторите на подписката.

"Имаме готови проекти, които ще бъдат реализирани тази и следващата година, за обновяване на 39 км трамваен релсов път – по бул. "Джеймс Баучер", "Дондуков", "Козлодуй", поясни Васил Начовски, директор на Дирекция "Транспортна инфраструктура" към СО.

Той допълни, че по бул. "Арсеналски" се движи автобус. Метростанцията пък се намира на "Черни връх" и "Арсеналски".

"До момента има изградени 39 км релсов път за метрото плюс още 22, които се предвижда да се изградят, които превозват 350 000 души на ден и намалява вредните емисии със 70 000 тона", каза още представителят на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 4-5 години разбиха бул. Н. Жеков за да сложат трамвайна линия. Сега целия булевард е на дупки. Отделно блоковете се тресът от трамвая. Сега ще го махат = нов ремонт на булеварда. Само харчат парите... УСВОЯВАНЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. КРАДЦИ НЕНАСИТНИ
10
5
 
2
 
! Отговори
измамници преди 8 години
Спаси София са самозванци, едни спешници които не представляват никого освен самите себе си. Това е една измама и манипулация което правят!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до новата сграда на Районния съд - преустроеното Военно НДК.===Ама какъв е тоя пореден районен съд, бе?! Колко още има в София? И колко още ще се появят догодина?!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По цял свят се набляга на електротранспорта, защото е неподвластен на трафик и екологично чист. Тук закриваме линии. Не възстановиха трасето на 19-ката до Дървеница, както обещаваха, сега алтернатива са някои рейсове, които висят по задръствания и светофари в Дианабад. Не направиха релси през Дианабад за нов трамвай, както обещаваха като правеха естакадата на семинарията. Всичко на парче и най-важното за улеснение на автомобилите. Управляващи селяни на София, това е. Без извинение.
7
4
 
18
 
! Отговори
дедо Йов преди 8 години
"Той допълни, че по бул. "Арсеналски" се движи автобус. Метростанцията пък се намира на "Черни връх" и "Арсеналски"" Айде да не ме занимаваш г-н Васил Начовски, автобус не ми е алтернатива на трамвая, а в метрото с "два лъча" се возете Вие, аз съм старомоден и желая да имам право на избор!Долу ръцете от трамвайните трасета, ама защото от трамвайчетата няма какво да лапкате, мижитурки мръсни!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде се намира подписката - познавам поне 30 човека, които ще се подпишат
5
12
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 8 години
Учителката по руски език не познава Град София и нуждите му. Хубавото е, че е болна и няма да доживее предвидената Разруха. С камъни ще я прогоним от кметството.
4
21
 
3
 
! Отговори
кирил преди 8 години
Нали има метро от обеля до Лозенец ? Не става ли дублиране на линиите така ?
3
2
 
23
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
"...намалява вредните емисии със 70 000 тона" - какво общо има това изказване, когато става въпрос за трамваен транспорт? Така вместо да говорите глупости, подновете трамвайните мотриси и оправете релсите им, а не спирайте удобни трамвайни линии. Метрото не може да огрее навсякъде...
2
1
 
15
 
! Отговори
Видимите резултати преди 8 години
на герберския башибозук
1
1
 
22
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Ако статията е точно, значи закриват трамвая, защото искат трасето му да се ползва от *айн*та дето искат да ходят директно в сградата, в която потънаха десетки милиони и не е ясно кога някога ще заработи