Зелената зона плъзва из още квартали в София

Жителите сами я искали, защото щяло да има ред в паркирането
3 фев 2016 08:14,
127
Зелената зона плъзва из още квартали в София
Снимка: Bulphoto, архив

Правят синя и зелена зона за платено паркиране в още шест квартала на София, алармира Нова тв. Идеята е на районните кметове, а целта - да се сложи ред в паркирането.

Любопитното е, че за момента тази идея не е известна на повечето хора. На някои входове на жилищни кооперации обаче са се появили бележки, които обясняват идеите за новите платени паркоместа.

От общината увериха, че разширението на зоните ще бъде обсъдено с хората, които живеят в кварталите, преди да се вземе окончателно решение.

От Центъра за градска мобилност отрекоха да са изпращали такова предложение, но общинарите твърдят, че са го получили. А то е за няколко хиляди нови платени паркоместа, извън сегашните 16 хиляди.

Идеята е те да са в районите "Възраждане", "Лозенец", "Средец", "Красно село", "Триадица" и "Оборище".

Преди две години жители на някои квартали сами поискаха зоните за платено паркиране да бъдат разширени.

Остава обаче цялостният проблем с паркирането в центъра на София.

В понеделник, на заседанието на транспортната комисия, общинарите ще разгледат окончателното предложение на Центъра за градска мобилност за увеличаване на платените зони. На комисията от БСП ще предложат отделно общинско предприятие да поеме паркирането в София.

Ще бъде обсъден и въпросът със спирането на трамвай №6, което също предизвика протести сред жителите в южните квартали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво не му е наред на Градския транспорт?
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зелена зона да ги сгази всички мутри!
73
4
 
31
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Преди да правите опити да накарате българина да слезе от колата, направете градския транспорт слънце! Направете билета да важи 1ч, за да може човек да отиде на работа с него, а не да сменя 3 линии = 3лв! Направете условия за придвижване с колело! То кво се получава - искаме да намалим колите в града, ама хората не могат и пеша да ходят, щото и тротоари няма! За да премахнеш нещо, трябва да създадеш условия за замяната му с друго! Ако има хубав градски транспорт, няма да ходя на работа с кола!
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 85.Нон сенс е, да. Затова трябва да се променят законите! Защото сега цял блок не можем да се справим с един саксийник със спукани гуми, спрян от проклет съсед точно до входа. Съседът по този начин отмъщава на входа за негови си работи. Но от общината казват, че не могат да му вдигнат "возилото" тъй като имало платен данък! Ами няма такава глупост. Щом вредиш на обществото, обществото ще те накаже. Затова са законите, а не правилата на джунглата.
71
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най просто ще стане като вдигнат яко данъците. Не може на 15г кош данъка да е 12лв. На българина най-ценното му е ракията и старата барака. Който стане на 18 и айде на кола, това в Европа го няма никъде, защото е много скъпо. Затова сме се заринали с опасни барутници, които замърсяват, няма къде да стоят а и младежите се пребиват с тях. Колата е лукс, трябва да стигнеш ниво за да имаш. Аз в квартали като красно село не хода, там е страшна гмеж, със зона ще стане къде по добре.
70
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 77-и и 78-ми абсолютен нон сенс. Ако човек си е платил данъците към общината каквато и трошка да кара има право да паркира точно толкова колкото и най-лъскавия и нов суперкар! Платена зона на всякъде е първата стъпка към данък въздух!
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопДо ШопЗа живущите толкова, за гостите на час. За пример пак давам Лозенец- няма тротоари от коли, клаксони по цял ден. Това не са местните, а работещите наоколо. Обаче колата трябва да им е пред офиса. Същевременно паркинга на метрото седи с по 300-400 празни места непрекъснато, а е на 100-200 метра.
68
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То паркинги има, но никой не ги ползва. Щото трябва да върви после пет минути пеша.
67
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** от общината да направят паркинги, а не зони!
66
1
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До АнонименНикой разумен човек няма да предпочете да върти по един час за да си намери място, вместо да дава по 5 лева на месец и да не го мисли-----------------Е, хайде сега... 5 лв на месец...друг път. За по-малко от 50 не си струва да отваряме дума.
65
4
 
26
 
! Отговори
Алчни чичковци преди 8 години
Вие не разбрахте ли, че трябва само да се ***. Тези зони не са за наше удобство, а за тяхно забогатяване!
64
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да си чешите езиците друг начин освен с рестрикции няма . В някои столици например в Лондон за да влезеш с кола в центъра се заплаща . Преди 20 години никой не е очаквал такъв бум на стари коли в България . Не е лошо да имаш кола , ама да струва по малко от един телевизор и това не е нормално. Вярно тя толкова е и кола но заема място като нова .
63
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пир"Е това е пропаганда - "Жителите сами я искали, защото щяло да има ред в паркирането""Глупости. Половината ми комшии са склонни да заплащат, дори бяха правили проверка за служ. абонамент в общината, но няма как да стане за частно лице. В Лозенец положението е кошмарно и платена зона е задължителна. Никой разумен човек няма да предпочете да върти по един час за да си намери място, вместо да дава по 5 лева на месец и да не го мисли. Ама пусто ***. Ми купете си гаражи бе, андрешкоквци
62
3
 
9
 
! Отговори
aa преди 8 години
izumqva me che ima hora koito podkrepqt tezi izmeneniq i si kazvat mene ne me burka az imam garaj ili az ne jiveq tam. oste malko i do pazardjik she stignat zonite
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
но и те постъпиха хитро, разделяй и владей ... едно време като прокарваха зоните в центъра имаше протести и желание това да стане при определени правила, но никой не подкрепи живеещите в центъра тогава ... нека да им е хак, като живеят в центъра ... сега вече където искат там ще направят зона, и всички ще си плащате ... за да има ред по улиците хаха
60
5
 
26
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 8 години
Който гласува за мутрите от ГЕРБ - получава нови зелени зони !!!!!!Скубане по мутренски !!!!!!!
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ред в паркирането - прочетете закона за движение по пътищата и вижте кой трябва да осигури реда в паркирането! За по-мързеливите подсказвам - КАТ и стопанинът на пътя, което е общината, т.е. кмета или за София това е задължение на Фандъкова и КАТ. Разните цветни зони са само някакво допълнително изискване - да се плаща или престоят там да е ограничен по време и толкоз. Редът в паркирането винаги трябва да си го има
58
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се махне тогава общинския данък за автомобили. Някои плащат над 300 лева на година. Крадци общински.
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
егати дезинформацията ... паркинги и гаражи водят хибридна война с гражданите на столицата :)защо да има ред чак след като вкарат даден квартал в зелена зона?!? защо общината, полиция, КАТ и тн. не си вършат работата за която получават данъци и без паркинги и гаражи?!?баси наглостта, че ти го представят даже и като екстра
56
2
 
7
 
! Отговори
До 61 преди 8 години
Много си се объркал за тази жълта зона или просто са ти промили мозъка. Прочети какво е написал номер 62, с което в голяма степен съм напълно съгласен. Няма никаква връзка между задължението на Фандъкова да осигури ред в паркирането навсякъде в София и разните зони - синя, зелена, жълта, пембена, ...