Зелената зона плъзва из още квартали в София

Жителите сами я искали, защото щяло да има ред в паркирането
3 фев 2016 08:14,
127
Зелената зона плъзва из още квартали в София
Снимка: Bulphoto, архив

Правят синя и зелена зона за платено паркиране в още шест квартала на София, алармира Нова тв. Идеята е на районните кметове, а целта - да се сложи ред в паркирането.

Любопитното е, че за момента тази идея не е известна на повечето хора. На някои входове на жилищни кооперации обаче са се появили бележки, които обясняват идеите за новите платени паркоместа.

От общината увериха, че разширението на зоните ще бъде обсъдено с хората, които живеят в кварталите, преди да се вземе окончателно решение.

От Центъра за градска мобилност отрекоха да са изпращали такова предложение, но общинарите твърдят, че са го получили. А то е за няколко хиляди нови платени паркоместа, извън сегашните 16 хиляди.

Идеята е те да са в районите "Възраждане", "Лозенец", "Средец", "Красно село", "Триадица" и "Оборище".

Преди две години жители на някои квартали сами поискаха зоните за платено паркиране да бъдат разширени.

Остава обаче цялостният проблем с паркирането в центъра на София.

В понеделник, на заседанието на транспортната комисия, общинарите ще разгледат окончателното предложение на Центъра за градска мобилност за увеличаване на платените зони. На комисията от БСП ще предложат отделно общинско предприятие да поеме паркирането в София.

Ще бъде обсъден и въпросът със спирането на трамвай №6, което също предизвика протести сред жителите в южните квартали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
21
 
! Отговори
дедо Йов преди 8 години
Сини, зелени, оранжеви зони, скъпи винетки, да закриват линии на градски транспорт, бюрокрация, бумащина тормоз на гражданите може, а да се спре "Винету","Малкото перо","Лудия кон" и т.н. да секат безнаказано ПАРК в Европейска столица не може!!!Мижитурки долни!
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО ПЛАЩАМЕ ДАТЪЦИ СЛЕД КАТО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ И ЗА ПАРКИРАНЕ... *** АЛЧНА ДЪРЖАВА..... НАПУСКАНЕ МУ Е МАЙКАТА ПРЕДИМНО НА ЗАПАД
13
1
 
8
 
! Отговори
социума преди 8 години
До Анонимен 18Ти си типичен неандерталец. Глупав и не можещ да се интегрира в социума. Лузър накратко***Че той сегашният "социум" дали наистина е социум ? Все повече се съмнявам , дали не е запрограмиран кошер от малки програмирани пчелички, изпълняващи команди "свише"?!
12
2
 
29
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Целта е не само София, а всички градове да станат "спестовни касички" и когато цял град стане зелена, синя или небеснокафява зона, върви се оплаквай на арменския поп !
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали никой няма съмнение, че всичко е за добото на хората, а не заради едни пари, които никой не дава отчет къде отиват.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съсъ сигурност има хора, които искат да си платят и да имат осигурено място за паркиране.
9
1
 
17
 
! Отговори
Vlad_ko преди 8 години
Би било редно вместо да разширяват синята зона да помислят как да се направят достатъчно паркинги в кварталите. Тези хора с подобни предложения или не искат да решат проблема с паркирането, или се чудят в кое дружество под техен контрол да акумулират едни средства които след това да окрадат...
8
2
 
28
 
! Отговори
свободна зона преди 8 години
Жителите сами я искали, защото щяло да има ред в паркирането----Как разбрахте???А жителите не искаха ли и такса "въздух" за преминаване през съответният квартал??Изумявам какво става с хората и къде така бързо изчезна Човешкото!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе мама ви шашава, направили зона и индустриалния район около митницата - нямат наяждане трътляците управляващи, ами хайде направете и кв.Бенковски - той е към община Сердика
6
2
 
8
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
Докога ще я търпим?
5
4
 
32
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
Това че жителите "сами искали" да плащат за паркиране ми прилича на аргументите с които армиите на Варшавския договор окупираха Чехия -"по искане на някои граждани на Чехословакия"
4
6
 
39
 
! Отговори
до Кмета преди 8 години
Преди да прави това Общината трябва да осигури паркоместа или гаражи за всички апартаменти и жилища в града съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията , както и зони за свободно паркиране към обществени сгради и центрове извън тези и чак тогава да прави сини ,зелени и пембени зони.
3
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Жителите сами я искали, защото щяло да има ред в паркирането".Верно ли бе? Сами се натискат да плащат! Ти да видиш!
2
7
 
10
 
! Отговори
:) преди 8 години
До "Некой си..."Пише се "задръстиха", кореняко.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не Изток и Гео Милев ?