Бунт срещу съкращения на чистачки на Летище "София"

Ще се борим докрай, отсякоха служителки по чистотата
5 фев 2016 11:57,
20
Бунт срещу съкращения на чистачки на Летище "София"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Десетки чистачки от Летище "София" излязоха на спонтанен протест.

Причината е, че от една седмица летището се почиства от специализирана фирма избрана с обществена поръчка, за това те са били освободени от работа.

Засега е ясно, че на освободените жени ще им бъдат платени шест работни заплати обезщетение и междувременно ще имат възможност да кандидатстват за работа за други длъжности на летището.

От своя страна директорът на летището Христо Щерионов обясни, че твърденията на служителките му е лъжа, а те просто изпълнявали решение на ВАС.

Пред Bulgaria ON AIR протестираща чистачка обясни, че още е на работа, но след като бъде съкратена, ще остане на улицата.

"Ще се борим докрай този договор да падне", коментира тя.

Вижте още във видеото!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Гергана Русева преди 8 години
До анонимен номер 9: ей платено *** "тия" са жени, мъже, майки, бащи, баби и дядовци!!! Теб тая *** и тоя баща ти не са ли те учили, че хората около теб са човешки същества ( за разлика от теб, защото си платен ***) и заслужават уважение. Аре успех в живота и дано да съумееш да възпиташ децата си по-добре, отколкото твоите родители са възпитали теб!
12
0
 
0
 
! Отговори
Гергана Русева преди 8 години
Цеко, и на нито едно летище не си купуват сами от собствените си джобове, парцали, мопове, препарати и ръкавици, ама това никой не го коментира, нали. Ей яко пропаднало племе сме това българите, когато някой стачкува, за да си запази хляба, всички го псуват, ама после и тези другите идват на това положение...
11
0
 
2
 
! Отговори
Гергана Русева преди 8 години
До номер 4 : Бихте ли могъл да докажете твърдението си, че чистачките получават по 2000 лв?! Дали пък не смятате средно аритметично шефа 3400,чистачката 600 средно по 2000?! А, по принцип съм сигурна, че ще седите и ще се криете като мишок, не е нужно да отговаряте, въпросът беше риторичен...
10
0
 
2
 
! Отговори
ДСМ преди 8 години
До АнонименДраги Анонимен, информацията ти за заплатата на чистачките ти е абсолютно невярна! Не създавай излишно напрежение!
9
0
 
16
 
! Отговори
Десислав Янков преди 8 години
Моля ви,когато пишете коментарите,да ги пишете с истинските си имена като мен.Или не сте запознати с казуса или зад вашите коментари стоят или може би са Г-н Щерионов,Пейков,Ростислав и т.н.Аз съм инженер завършил специалност Авиационна техника и технологии и Г-н Щерионов ме направи общ работник и накрая ме съкрати.Ха сега ми кажете ,защо плюете бившите ми колеги?
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за изпочупените устройства не са виновни чистачките. Ако се поинтересувате може и да разберете колко протоколи за щети има,но няма кой да реагира
7
0
 
10
 
! Отговори
н.к. преди 8 години
Е да ви е честита новата фирма. Сега блести от чистота и мирише на цветя. Ха ха ха
6
1
 
6
 
! Отговори
В.П. преди 8 години
***цветнокожи...цензурираха ме
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялото летище вони на тоалетна, а тия тръгнали да се жалват.
4
7
 
18
 
! Отговори
Gerz преди 8 години
Нашето летище е много мръсно,тоалетните са срам за всеки от нас,който е ходил в чужбина,миришат,изпочупени устройства,направо ад.....Може би трябва да уволнят тези,които следят за работата на чистачките,защото явно заплатата е по-важна от полагания труд.А чистачките след това.....
3
8
 
12
 
! Отговори
Цеко преди 8 години
А бе да ги махат. Тоалетните са под всякаква критика. Такава мизерия няма по никое друго летище
2
2
 
10
 
! Отговори
До номер 2 преди 8 години
Ще ти подаря Буквар, къде си?
1
5
 
28
 
! Отговори
СеляВин преди 8 години
"......да кандидатстват за работа за други длъжности на летището."No comment.