Жителите на столичния "Лозенец" искат зелена зона

Нагли шофьори съсипвали тротоари и зелени площи в квартала
8 фев 2016 20:18, Анисия Иванова
45
Жителите на столичния "Лозенец" искат зелена зона
Архив: Булфото

Жителите на столичния квартал "Лозенец" настояват за въвеждане на зелена зона, съобщи кметът на района Любомир Дреков. Аргументите им са свързани с неправилното паркиране, което било ежедневие в квартала и съсипвало тротоари и зелени площи.

Зелената зона предполага поставянето на антипаркинг колчета и въвеждане на ежедневен контрол, обясни Дреков пред телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите му най-засегнатата от недобросъвестните шофьори част на "Лозенец" е районът между булевардите "Джеймс Баучер" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Проблемно било и карето между "Кошарите" и ул. "Сребърна".

Основният проблем е в паркирането върху тротоарите, които се налага да бъдат ремонтирани на всеки три месеца, каза още кметът на район "Лозенец".

По темата се включи и общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, според когото дебатът около сините и зелените зони в София се води от над три години. Така или иначе зоните са добър механизъм за урегулиране на паркирането в най-натоварените райони на града, категоричен бе той.

Разговорът по темата чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Лидия преди 8 години
Опитът показва, че без глоби българинът няма как да се научи да спазва законите. В Лозенец положението е трагично. В карето между Баучер, Черни връх и Вапцаров е ад. Новите тротоари от лятото са запълнени с коли постоянно. Плочките вече започнаха да се трошат а учениците от НПМГ са принудени да вървят по пътното платно на големи групи. А по новият асфалт по вътрешните улички доста от шофьорите преминават с превишена скорост. По-миналия уикенд стана голяма катастрофа. От токуда също паркират там.
35
0
 
7
 
! Отговори
Жителство преди 8 години
Решението е въвеждане на жителство за столицата и даване на такова, само и единствено при доказване на работа, собствено жилище и брак. Само с рестрикции ще се оправят нещата. София не е България и трябва да се помисли и за развитието на останалата част от територията. Не казвам страната, защото такава на практика няма. Всичко е на самотек !
34
2
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 8 години
Проблемът не са селяците, а жителите на квартала, без значение от къде са. Колко от вас имат автомобили? А колко имат гараж? Сградите там са стари, без или с няколко гаража. Ама и не ви се плаща и върви пеша 1км за да си оставите колите на платен паркинг. И със зелена зона ще е същият безпорядък по тротоарите на така възлюбеният ви квартал.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мда, положението със селянията в Лозенец е критично! Селчо изважда пари да купи апартамент в Лозенец, изтърбушва го, прави луксозен ремонт, обаче няма кинти да плаща парно и слага климатици, които трещят и е бават майката на съседите, обаче за селяка, съседът не е човек! Така и с колите - купува мерцедес, ама не му се дават пари за гараж или паркинг и го държи на тревата под прозореца си да го наглежда!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 35Докато ви изсекат гората и я застроят като Погребите! Един ден ще се събуците със щръкнали кранове на мястото на Летния театър и ще се окаже, че строят мегабизнеспарк, но без паркинги и улиците ви ке заприличат на нашите в района срещу София Ленд и Токуда.А тези при Кошарите наистина са драма!
31
4
 
5
 
! Отговори
силянинчанин преди 8 години
Тия у Лозенец много отворени. Дигнете им и данъка на сградите и такса смет, щом са толкова мераклии.
30
2
 
14
 
! Отговори
Go преди 8 години
Нещо не разбирам - селяците паркират на зелените площи и за това ще сложим зелена зона. Ама на зелените площи ли? Защото аз доколкото знам се паркира на пътното платно, т.е. като направите и там платен, всички селяци, за да избегнат, ще паркират на тротари и зелени площи. Защото никой няма да ги контролира, а ще контролирате тия който спират на "зелената зона". И един въпрос към кмета - кога сте ремонтирали тротоар, че не нещо не помня?
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Лозенчани. Това са от малкото останали истински софиянци. Разбира се с още няколко квартала островчета, които дават отпор на прииждащата селяния. Това, което селяните си мислят че е Лозенец, всъщност е Хладилника, където е свещената им мека - мол Парадайз.Истинският Лозенец е от Семинарията надолу и все още го държим чист от селяни. Не е ясно до кога обаче ще издържим на напъна.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз искам даже синя зона. Писна ми. На българина като му дадеш нещо безплатно и става страшно. Нямам грижи да си плащам за винетка,но да има парко места а не всички селяни, взели по една барака за 2 бона и да паркират където им доиде. То от бензина които ще спестя от обикаляне ще си платя винетката.
27
0
 
15
 
! Отговори
МВР и министърката преди 8 години
Хаосът в паркирането е в резултат на БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ПОЛИЦИЯТА. Съгласно Закона за движение по пътищата КАТ е органът, който следва да следи спазването на закона и да налага глоби на наглите шофьори, паркиращи където и както намерят за добре! В ЗДвП контролът не се осъществява от някаква неуредена законоао организация, събираща пари за Общината. Глобите следва да постъпват в бюджета. КАТ и МВР със своето бездействие нанасят финансова вреда на държавата!
26
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мечтата на селянина, да дойде в София и да си купи апартамнт, а и веднага сменя регистрацията на колата
25
5
 
8
 
! Отговори
до: 29 преди 8 години
Гражданино, ако селяните не бяха полазили свещения град наследниците на сердикийските съветници нямаше да станат ливадни милионери. Вече щяха един на друг наем за въздуха да си вземат, докато чакат поредната баба да освободи една стая за младите. Айде много здраве.
24
1
 
14
 
! Отговори
Кметя преди 8 години
Сигурен бех, че сакат зеуена зона. Таз година синя. Ще ги науча аз тях... Щом имат пари за винетки 2016, ще се бръкнат и за паркиране... и язе съм чуек и язе сакам бентли и либовници
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 26гражданите НЕ ИСКАТ да плащат!!Селяните които полазиха София в последните 15-20 години искат да плащат защото така са научени, да бъдат ЩАВЕНИ!Ама тук не е провинцията.А Къро и таки са също от "новите" сУфиянци.В Люлин софиянци НЯМА!
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Паркинги и гаражи" са организирана престъпна група която се източва и КОНТРОЛИРАот Къро и Таки (Вис-3).Провинциалистите не са в час но софиянец да не знае това е СМЕШНО!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така е, гражданите искат да плащат за всичко. въпросът е дали тези граждани случайно не са платени от няКОЙ, за да може да мине предложението по искане на гражданите и след това да имаме оправдание???
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаосът в паркирането го създаде Фандъкова и кметовете преди нея, за да може мафията да ни ограбва допълнително. Сега мяфията ни казва, че ние сами искаме мафията да ни граби и за паркирането.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те ГЕРБ решиха, че хората сикат зелена зона още преди да ги питат, а едва ли и сега са ги питали. Така беше и с всички предишни зони.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поръчкова статия от общината.
17
2
 
17
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Неправилното паркиране няма никаква връзка по закон с синята или зелената зона. Където паркират неправилно означава само едно - Фандъкова не си изпълнява задълженията, така както изисква Закона за движение по пътищата. Би трябвало прокуратурата да се намеси, заради тази измама, която върви от години - че синята зона създавала ред в паркирането, както и за системното нарушаване на закона от Фандъкова, която допуска паркирането по тротоари и зелени площи в разрез със закона.