Крадат фарове от джипове за оранжерии с канабис

Фаровете не трупали високи сметки за ток
Обновена: 8 фев 2016 08:02 | 8 фев 2016 07:58,
18
Крадат фарове от джипове за оранжерии с канабис
Снимка: архив, Ройтерс

Крадци отмъкнаха фаровете на 4 джипа, паркирани на булеварда пред столичната зала "Арена Армеец" в събота вечерта, съобщава "24 часа".

Собствениците на колите посетили тенис турнир и паркирали от двете страни на булеварда. Окрадени са 2 джипа "Фолксваген Туарег" и два "Порше Кайен".

Когато излезли от залата, шофьорите забелязали, че фаровете липсват. Подали жалби в две полицейски управления, защото платната на булеварда пред "Арена Армеец" попадат в териториите на различни РПУ-та. От МВР не потвърдиха за посегателството над 4-те джипа.

По-рано подобни жалби са получавани, но рядко. Според запознати фаровете на 2-та модела автомобили се използвали за оборудване на лаборатории за марихуана. Те осигуряват идеалната пропорция между светлина и топлина за развитието на растенията и са ниско енергоемки. Полицията следяла производителите на канабис по рязкото покачване на сметката за ток. С фаровете от скъпите джипове обаче те не предизвиквали съмнения.

Другата причина да се крадат е, за да се връщат на собствениците за по-малко пари. Най-малко 3000 евро струват двойка фарове за 2-та модела джипове. В България са регистрирани и кражби на фарове от "Ауди Q7", които също се ползват за оранжерии. Фаровете на "Фолксваген Туарег" обаче били по-лесни за сваляне - със специфичен удар по капака над тях. Проблем било, че застрахователите трудно признават щетата. Обикновено те плащали обезщетение само ако има останал детайл от счупения фар. За да бъде призната кражбата, която според потърпевши била епидемия, собствениците слагали по 2 допълнителни болта и специална планка, за да не може фарът да бъде изкаран невредим.

Свалянето на фарове заради отглеждане на марихуана нашумя преди 3 г. в Холандия. Макар в Амстердам продажбата на канабис да е легална, отглеждането на индийски коноп с цел бизнес не е разрешено. В Холандия апашите посягаха не само на "Порше Кайен" и "Фолксваген Туарег", но и на БМВ Х6.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Edm преди 8 години
Е тука счупихте *** просто, няма толкова неграмотни журналисти как е възможно да се пишат такива пълни глупости?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая статия е мно,о неграмотна.
11
0
 
7
 
! Отговори
doko преди 8 години
Нека журналистката да даде пример за хваната оранжерия за канабис, по сметките за тока. А фаровете се крадат,защото се свалят лесно и са скъпи. Утре на някой ако му изчезнат гумите, ей тая простата ще пише,че са ги откраднали за да се направят саксии за марихуана. А ако изчезне цялата кола - направо за изработка на мобилна оранжерия.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадат фарове от джипове за оранжерии с канабисТова само милиционер може да го измисли!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей тая новина вече счупи глупометъра
8
2
 
18
 
! Отговори
floko преди 8 години
На по-голямата част от населението през зимния сезон се вдига сметката за ток. Това значи,че населението започва да гледа марихуана. Това за сметките за ток журналиската ли го измисли или го е чула от някой?
7
1
 
16
 
! Отговори
Тман преди 8 години
по принцип фаровете на тези джипове са над 6000 калвина, което прави синия спектър на светлината доста силен, и не се харесва на растенията, те обичат м/у 3000 и 4000 калвина, където светлината е доста по мека! крадат ги фаровете за да ги продадат после, по добре да изкарат 1000 лева сега от колкото 1000 лева след 3 месеца
6
0
 
12
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Социален кръговрат: Марихуана-пари-джип-фарове-марихуана.Затворен цикъл.
5
0
 
13
 
! Отговори
Тман преди 8 години
хахаха лаборатории... казва се оранжерия........
4
0
 
10
 
! Отговори
VV преди 8 години
Ако няма за какво да пишете, поне не пишете глупости!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Остана да кажете къде изкупуват отмъкнатите фарове,дали вземат и стъкла заедно с винетка?
2
1
 
18
 
! Отговори
флинк преди 8 години
Имам чувството,че БГ журналистиката с всеки изминал ден преминава потепенно към жълтия сектор. Когато се хване крадеца, тогава може да се разбере за какво е откраднал фаровете. На времето на бащата му открадната от Ладата и двата фара,но не беше за гледане на канабис. Най-вероятно са откраднати за да се продадат после. А,че полицията хващала тези марихуаната по високите сметки за ток е пълна глупост. От къде Ушев ще има данни до електромерите на 7 милиона потребителя.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам идеа вместо да крадат фаровете да си сложат соларни системи рак е евтино и по ефикасно