2 в 1 в София: Луковмарш и контрашествие

Националисти и опонентите им ще протестират в столицата
13 фев 2016 08:45,
132
2 в 1 в София: Луковмарш и контрашествие
Снимка: архив Булфото

Столицата ще е място на две противопоставящи се шествия днес.

Едното - Луковмарш ще се проведе за 13-ти пореден път. То ще тръгне в 17.30 часа от пилоните на НДК. Луковмарш е – възпоменателно факелно шествие в памет на ген. Христо Луков.

Организирано е и контрашествие. То е инициатива на движението ”Антифашистко действие – София“ под надслов ”Без нацисти по улиците ни!“.

Контрашествието ще тръгне в  12 ч. също от пилоните на НДК, съобщава bTV.

Организаторите му категорично се противопоставят на провеждането на Луковмарш. Те припомнят, че ген. Луков е един от последните ръководители на ултранационалистическата и пронацистка организация Съюз на българските национални легиони (СБНЛ) до смъртта му на 4 януари 1943 г.

СБНЛ е организация, която се е борила "срещу масоните, евреите и комунистите", за забраняването на книги и организации, които противоречат на националистическите ценности, за контрол върху печата, национализация на банките, разтуряне на партиите, както и за политическата визия на фашизма и националсоциализма.

Организаторите на шествието "Без нацисти по улиците ни!" се солидаризират с всички жертви на ултранационалистическа престъпност – бежанци и мигранти, роми, евреи и други, и подчертават, че събитието им не е обвързано с политически партии.

В края на януари срещу провеждането на Луковмарш отново се обяви ДПС. От партията поискаха кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на шествието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
27
 
! Отговори
42 преди 8 години
Колко е бил далновиден.В днешно време с намаляване на броя на белите светът като цяло върви назад.
28
8
 
11
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Като гледам, това, за което Луков се е борил, комунистите го направиха на практика 45 г, с дребни разлики, най вече с пълно незачитане на националния ни интерес.
27
10
 
3
 
! Отговори
:-) преди 8 години
И протестът и контрапротестът като гледам изразяват еднакви ценности с малки несъществени разлики
26
16
 
6
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Не са националисти ,а ФАШИСТИ !!!
25
2
 
17
 
! Отговори
vdch преди 8 години
До ИвановИмето и е Виолета Якова от Дупница със съдействието на Иван Бураджиев, който е баща на политоложката Татяна Бураджиева. По-интересното е КОЙ е поръчителят на това и други убийства по това време. Защото Луков е водил тайни преговори за сепаративен мир със САЩ и излизане от войната, а по същото време е убит и дупнишкия адвокат Янев, който е защитавал комунисти в съда. Следите (като и при атентата в Св. Неделя, където също има много въпроси без отговори) водят към английските служби.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И двете протустиращи фракции са социалисти. Борят се за едни и същи ценности - само че без да борят масоните, евреите и комунистите, а с обратен знак, за забраняването на книги и организации, които противоречат на комунистическите ценности, за контрол върху печата, национализация на банките, разтуряне на партиите, както и за политическата визия на социализма и комунизма.
23
2
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Кой физически е убил Ген.Луков пред детето му?
22
8
 
11
 
! Отговори
гост преди 8 години
Хибридна война на Русия в България - разделяй и владей! Абсолютно неактуален проблем се ескалира за отвличане на вниманието от кражбите на руската пета колона в България!
21
6
 
10
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Пак повтарям - правете разлика между национализъм и патриотизъм!Патриотизмът е имунната система на една нация.Националистът често е расист, а патриот може да бъде български гражданин с всякакъв етнически произход.
20
1
 
19
 
! Отговори
Ай ся преди 8 години
Човекът си седял у дома си, терористи, платени от чужда държава, отиват и го убиват.Ай ся той виновен, те прави!
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"срещу масоните, евреите и комунистите", за забраняването на книги и организации, които противоречат на националистическите ценности, за контрол върху печата, национализация на банките, разтуряне на партиите..Колко красиво само звучи.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Националистите се финансират от ЦРУ , Антифашистите днешните хора на Сорос.. също се финансират от ЦРУ. Погледнете в Германия там Антифашистите се финанисрат от правителството от Меркел по заповед на ЦРУ и ходят да бият антимигрантските протести , на Пегида.
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви антентори , какви комунисти какви 5лв.. България е окупирана от САЩ ... ЦРУ финансира глупавите да си играят на националисти и антифишасти.. И двете шествия са финансирани от ЦРУ откъде разни цървулаци като Расата , Чест и Кръв ще имат пари ..
16
2
 
18
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Василев, *** ли си или се правиш на такъв? Нямало силни националистични движения на Запад! Ами Националния фронт във Франция, който спечели изборите за европарламента? Ами Влаамс Беланг в Белгия, Вилдерс в Холандия, Шведските демократи, Фарадж в Англия? Да изброявам ли още? Дори промитите немски мозъци са готови вече да гласуват за Алтернатива за Германия. Бедни ли са тези страни, източни ли са, а? Национализмът е имунната система на една нация. Тя се задейства винаги при заплаха.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Националиста трябва да се бори срещу окупатора САЩ.. Щом се бори с някой друг , значи е финансиран от ЦРУ.. ВМРО , НФСБ футболни фенове , чест кръв ,Расате всички са финансирани от ЦРУ и работят за интересите на САЩ...
14
7
 
6
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Ген. Луков е голям български социалдемократ един от предшествениците на проф. Ал. Томов - усвоил над 200 000 златни лева покрай превъоръжаването на армията и още десетки хиляди предназначени за подпомагане на инвалиди и сираци от войните.
13
4
 
7
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Ген. Луков е голям български социалдемократ един от предшествениците на проф. Ал. Томов - усвоил над 200 000 златни лева покрай превъоръжаването на армията и още десетки хиляди предназначени за подпомагане на инвалиди и сираци от войните.
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същите тези националисти са финансирани от ЦРУ от същите масони и евреи , те застанаха на страната на украинските фашисти , т.е хазарите..
11
0
 
13
 
! Отговори
Дановски преди 8 години
"Вземи прочети какво е либерал :)) и ще разбереш може би колко невероятно неграмотен си."=============Знаеш ли в какво се заключава съвременната неграмотност? В това, че хората поглъщат и са облъчени от огромно количество информация, но не са способни - не са се научили да я анализират и осмислят, за да се предпазят от пропагандата и манипулацийте.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с какво ще запомните цар Борис I - с това, че 50 години е имало мир, или че е избил 52 знатни рода до 9-то коляно? Левски? с убийството на дете или с революционната му дейност? а Борис III? Това, че връща Добруджа без капка кръв или че пуска войските на Райха да минават през България? Въпрос на личен избор, както и с маршируващите по една или друга причина.