Калпави плочки и "зелена" кал - ремонтът на Руски паметник

Според общината, всичко е поправимо, гаранцията е 5-годишна
15 фев 2016 07:24, Петя Славова
79
Калпави плочки и "зелена" кал - ремонтът на Руски паметник
Снимка: архив, Булфото

Руски паметник отново е в лошо състояние и то само четири месеца след ремонта за 3 милиона лева. Според експерти е възможно да пропаднат настилките, съобщава bTV.

На много места пропадат плочките, не са направени плочките. Те не са лепени, а мушнати, смята строителен инженер. Ремонтът е за милиони, но не е добре фугиран, смята специалистът. 

Васил Начевски от Столичната община многократно проверява обекта, но не намира дефекти и проблеми по строителството. 

В същото време германски експерти, в писмо до гражданската инициатива "Спаси София" твърдят, че зелените релси около паметника са поставени неправилно и затова у нас те са кални. "Арматурата и стоманените стълбове не изглеждат добре планирани и поставени по правилен начин".

Има навлизане на вода и от там  разрушаване на основата. Така може да се скъса релса или да пропадне трасето, което да доведе до риск на трамвайното движение и на пътниците.

Според Гергин Борисов от "Спаси София", този обект е под всякакви стандарти.

Според общината, всичко е поправимо, защото районът около Руски паметник е с 5-годишна гаранция. Въпреки това не смятат да оправят новата велоалея, която завършва в автобусната спирка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагла и провокативна статия. Кои са по дяволите тези измислени "Спаси София" ??? Защо на пет човека се дава такава трибуна??? Ако им погледнете измисленото сайтче писанията вътре са 1:1 с тези на руските *** тук. И посследно...като е толкова лоша Фандъкова защо печели безапелационно всички избори?? Софианци слепи ли са?????
25
1
 
33
 
! Отговори
Експерт преди 8 години
Васил Начевски от Столичната община многократно проверява обекта, но не намира дефекти и проблеми по строителството.Като е *** и не разбира стандарта по качеството и ремонтни работи явно когато е посетил обекта си пиеше кафенце и приказки с с началниците и собственика на фирмата който го черпи непрекъснато по заведенията.Затова отговорността е негова и заслужава да бъде уволнен
24
1
 
39
 
! Отговори
Видими резултати преди 8 години
Лошото е,че вместо да им строшим тъпите кратуни с тия плочки ние си траем.
23
0
 
31
 
! Отговори
Никола преди 8 години
Това с тревата е най-малкия проблем , много по-голям е този с пешеходната пътека откъм бул.Скобелев , която е почти залепена за трам. линия . Така не остава никакво място за автомобил ,който дава предимство на пешеходец и трябва да спре в/у трамвайната линия , което създава ситуация за сблъсък с трамвая . Пеш. пътека трябва да бъде преместена към ул. Лайош Кошут . Безумно е и решението другата пеш. пътека на бул. Тотлебен да бъде с едрите павета , спъващи пешеходците и незадържащи маркировката .
22
1
 
40
 
! Отговори
безхаберие преди 8 години
Само кражби и имитация на строителство и ремонти-това е от управляващите.Контрол по извършената работа - нулев.
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 26. Да речем, че са самозванци. Но не те са натворили цялата *** на Руски паметник. Тя е факт. Благодарение на мощната подкрепа на такива като тебе.
20
2
 
38
 
! Отговори
Men преди 8 години
Кой от последните широко рекламирани ремонти на бат бойко и фандъкова е изкарал повече от 6м без ремонт? Сега кърпят водата под метрото в дружба явно с надеждата да изката гаранацията. После хоп нова поръчка за ремонт на новото метро.
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гражданската платформа трябва да си я направите вие. Не да чакате да ви я направи някой. Понеже никой не разбира това цялата държава е така. Все го играете потребители - чакате да видите какво ще ви се поднесе. Никакво действие за промяна. Всичко искате да е като салата и ракия на масата. И ако може някой да ви управлява, защото вас ви мързи да търсите сметка как се харчат данъците ви. Вие с радост ги подарявате на учителницата и бандитите около нея.
18
2
 
27
 
! Отговори
Libra преди 8 години
Но иначе 60% за Фандъкова. Е...ти и простото племе! Заслужавате си всичко - и ограбването и мизерията и убийствата и изнасилванията!
17
12
 
21
 
! Отговори
самозванци преди 8 години
Спаси София са самозванци, които даже не са в София, пишат през интернет от чужбина, типични интернет ***
16
9
 
17
 
! Отговори
Иво преди 8 години
То пък едни граждански платформи... Зад всяка една стои политическа сила.
15
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласувате с четирибуквието си. Резултатите са налице. Понеже помните от вчера до днес. И когато някоя гражданска платформа издигне кандидат вие все не го припознавате като свой. Може би защото не изглежда достатъчно *** и корумпиран. Затова сега вместо да пищите отидете да се радвате на ремонта. Да не забравите да забравите. Че пак за кандидати на гербавите ще трябва да гласувате.
14
2
 
51
 
! Отговори
Цирк Борисов преди 8 години
Всичко, което прави ГЕРБ е бутафория. С години ще трябва да оправяме вредите нанесени от банкянския гений. За милиардите нови дългове изобщо не ми се мисли. Излязохме много *** народ.
13
5
 
25
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Там където минават коли е така. Загледайте се на снимката, виждат се двата коловоза. Простаци навсякъде.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 16И двете. При това в големи размери.
11
1
 
34
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Лика прилика със съвременната българска демокрация.П.П.Да *** лентичките и пускаме кебапчетата .......... с биричка разбира е.
10
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калпави избори,резултат-ГРОБ.
9
2
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
сега си продължава кражбата нали вие ги избрахте на какво се учудвате
8
2
 
57
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Те и за това от ГЕРБ му викат на това усвояване ,а не строителство.Както усвояват така и управляват цяла държава,тумба от крадци,подлизурковци и ветропоказатели,....
7
2
 
66
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Живея във Франция от 8 години. Досега не съм видял да се поправя ремонт месеци след откриването на завършен обект.И тук слагат почти 20см асфалт по улиците, а като гледам снимки от България на главни пътища полагат 3 пръста асфалт, който се оронва за два месеца.Защо едните могат, а другите - не, не знам...