Буферните паркинги празни, градинките – пълни

Неудобно е, признават от общината, но промени скоро няма да има
22 фев 2016 09:07,
33
Буферните паркинги празни, градинките – пълни
Снимка: BTV

През делничен ден в буферният паркинг до Експо центъра в София има едва петдесетина автомобила при капацитет от 2000 места. Всичко това изглежда все едно няма желаещи да паркират в района, но това не е така – градинките са пълни с коли.

Паркингът струва един лев на час за общо ползване, а хората, които си купят билет за метрото, имат два часа безплатен престой, а след това по лев на час, разказва bTV.

За 4 часа, два билета за метрото, плюс паркинга би струвало на човек общо 4 лева.

Сложната схема за плащане също отблъсква клиенти, смятат работещи в района. Заради липса на ясни табели някои хора пропускат входа на паркинга и няма как да се върнат.

Каквrто и да са причините, калната зелена площ е пълна с коли, а паркингът под нея си стои празен.

Работещите наоколо разказват, че паркингът започва да се пълни само тогава, когато в калта не остане място.

Цените са преференциални за хора, които ползват градския транспорт, коментира Полина Асенова от Столичния инспекторат.

По думите й това, което общината може да направи, е, където има възможност, да се сложат антипаркинг съоръжения, за да се предотврати паркирането на недобросъвестни водачи.

Тя обаче отбеляза, че теренът, върху който паркират колите около Експо центъра, е частна собственост, отреден е за жилищно строителство и общината не може да се намесва.

Паркингът до станция "Бели Дунав" наистина се използва, тъй като там има поставени парапети, които възпрепятстват неправилното паркиране, каза още Асенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
49
 
! Отговори
stun преди 8 години
Във Виена, буферните паркинзи (Park and Ride), струват по 3,4 евро за 24 часа. Има отстъпки за седмични, месечни и годишни карти. Отделно има отстъпка ако имаш карта за метрото. А тук режат глави. Нещастници.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете това бесмислено строителсво че софия заприлича на строителна площадка. После въздуха бил мръсен.
4
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашия Андрешко иска да има кола , да се вози всеки ден и да му е безплатно . Като не искаш да плащаш няма да си купуваш кола , а ще ползваш обществения транспорт . Толкова е просто , че даже и Перничанин ще го разбере .
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако 3 месечна имаш карта за метрото или всички линии е безплатен за работното време на метрото!?! Ех тез журналисти пак не си написахте домашното!
2
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ви е скъп паркинга, затова всеки гази в калта!Софиянчетата ми те....
1
0
 
45
 
! Отговори
... преди 8 години
Ако го направят да е 2 лева за цял ден, повече хора ще има. Ако идваш от Перник с колата и работиш 8 часа, да кажем, че имаш карта за метрото, трябва да дадеш 6 лева за паркинг само. Сметката излиза много солена.