Чистачката с метлата за Борисов: Не съм виновна!

На летището не е като да чистиш мол, категорични са хигиенистките
22 фев 2016 13:30,
63
Чистачката с метлата за Борисов: Не съм виновна!
Снимка: bgonair.bg

Не обслужваме никакви интереси и няма никакви PR кампании, категорични са хигиенистките от Летище "София", които потърсиха премиера Бойко Борисов и той спря обществената поръчка за почистването на аеропорта от външна фирма.

Скандалът с конкурса за почистване на летището се разрази в началото на февруари. Тогава десетки чистачки от летището излязоха на протест заради това, че могат да останат без работа.

Още по темата

"Когато през 2013 г. се спря тази поръчка, беше едно правителство, а сега е друго. Нормално е когато една институция ти обърне внимание, да благодариш", обясни пред Bulgaria ON AIR Ваня Игнатова, една от хигиенистките.

"Нашата битка е да няма корупционни схеми, за да си останем на работа, защото реално погледнато не се знае новата фирма по какъв начин е спечелила", допълни още тя.

Теодора Костадинова пък допълни, че обществената поръчка е от 2012 г. и вече тя веднъж е била компрометирана - имало дела във ВАС преди да се подпише този "злополучен договор".

Хигиенистките са категорични, че да се чисти летището не е лесно.

"Не е като да чиситш вход или мол, работата е различна. Ние като чистачки минаваме курсове през известно време, следим за много неща относно сигурността", разказа Ваня Игнатова.

По думите на Евелина Петрова летището сега не е по-чисто, а дори е по-опасно от гледна точка на сигурността. Тя разказа, че на 16 февруари е имало кражба от кутия за дарения, което до момента не се е случвало.

Хигиенистките са обидени и от реакцията на хората, след като те емоционално благодариха на премиера. Изнесени били и неверни данни за заплатите, които получават.

"Не желая да се чувствам виновна, че благодаря от цялото си сърце, емоциално. И защо трябва да е толкова парадоксално, че една чистачка може да е грамотна и да пише вярно? И премиерът го каза - дали е чистачка или съдийка, няма значение. Ние сме хора", заяви Евелина Петрова.

Чуйте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сред чистачките на летището няма нито една случайна - ЧИСТАТА заплата е 1 400 лв, сума за която биха могли да мечтаят доста квалифицирани специалисти.Каквото и да говори лелката, това си е чист PR - Борисов винаги има на разположение по една такава ако се появи случай да я използва.Най-вероятно огромният букет от снимката е купен с пари от касата на ГЕРБ.
9
1
 
27
 
! Отговори
Да се махат преди 8 години
нема по-мизерни тоалетни в цела европа
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По -отвратителен, пошъл и евтин ПР не съм виждал. Много ниско паднахте.
7
1
 
20
 
! Отговори
GB преди 8 години
Тъй както се е видяло по добре ще е да ставаме чистачи май. Тези *** взимат по големи заплати от учители и също така от хора с по висок ценз.
6
3
 
20
 
! Отговори
хАсенизатор преди 8 години
Е, да, 1 500 лева заплата за чистачка е прозрачно до немай-къде ;-)
5
3
 
17
 
! Отговори
Tankist преди 8 години
трите грации, смех, нали още при миналото правителство спрели поръчката бе кифли. Абе що са излагат тия гербави пиар некадърници . Така и така боко отива в канала кво са мъчат.
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам как ни лекуват и ни учат децата никакви пари за лекари и даскали .
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам как ни лекуват и ни учат децата никакви пари за лекари и даскали .
2
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия вземат повече от доцентите и професорите в СУ.Няма такава дърожава!
1
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1400 лв. заплата за чистачка на летище/Защо го премълчавате?На учителите и лекарите по колко ще дадете?