Крадците на инкасото стреляли с "Калашников"

Всичко се развило като в американски екшън филм
Обновена: 22 фев 2016 15:30 | 22 фев 2016 15:30,
36
Крадците на инкасото стреляли с "Калашников"
Снимка: BTV

Въоръжените мъже, нападнали инкасо автомобила в мола на бул. "Цариградско шосе" в София, са стреляли с автомати "Калашников". Това твърдят от охранителната фирма, грижеща се за сигурността на търговския център.

По тяхна информация част от нападателите са стреляли по автомобила, а други нападат охранителя в гръб, повалят го на земята, взимат пратката, качват се на автомобил и потеглят.

Още по темата

Поваленият охранител стреля по автомобила на крадците и пукат гумата му.

"Първоначалната ни оценка за инцидента е, че престъплението е извършено с особена наглост поради факта, че се случва на място, което е наситено с камери, и е особено опасно, тъй като е използвано сериозно оръжие – автомати "Калашников". Освен това, нападението се случва в активната част на деня, в един от най-популярните търговски и офис центрове в столицата", коментират от охранителната фирма.

Разследващите органи вече са получили информация за автомобила на крадците, както и всички допълнителни данни във връзка с разследването.

Инкасовият екип е действал в пълно съответствие с вътрешните правила и процедури на компанията и е предприел най-добрите възможни мерки за ограничаване на щетите и избягването на човешки жертви, категорични са от охранителната фирма.

"Всички членове на екипа са без поражения, въпреки престрелката. Към момента на инцидента служител от екипа е задействал паник-бутона, като на сигнала са реагирали 3 наши мобилни патрула, но цялата ситуация се е разиграла в рамките на секунди.

Открадната е само една пратка на наш търговски клиент. Всички останали пратки на нашите клиенти в този обект са невредими", съобщават още от фирмата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Сега охранителната фирма ще възстанови парите, нали са нейна отговорност.Такива специални товари могат и да бъдат пре-застраховани в Лойдс (срещу 5-7% от сумата на превоза).Лойдс ще се набута, но така ще плати по-малко данъци, защото това ще е разход за нея, така или иначе колко обири стават по света всяка седмица.Така че, не оплаквайте никого, това е бизнес.Същота схема важи и за картини за 50-100 $ милиона
26
3
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
До 27Нали не смяташ че неграмотния колхозник Калашников е измислим тази щурмова карабина?До Софиянец"Автомат Калашников е краден немски Sturmgewehr 44"---Нещо си се объркал тази сутрин: Двата автомата имат РАЗЛИЧНИ ЗАТВОРНИ СИСИТЕМИ. Общото е, че и двата автомата използват за презареждане принципа на ОТВЕЖДАНЕ на газовете. А това, че Хуго Шмайзер е участвал в разработката, никой не го отрича.
25
0
 
0
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
"Жега" по български...БРАВО!!!
24
0
 
6
 
! Отговори
яхбуфjo87 преди 8 години
От ясно поясно, толкова пари без капчица кръв. Да завидиш на такъв обир.
23
0
 
10
 
! Отговори
ССС преди 8 години
БУКЛУЦИТЕ КРАДАТ ОТ БУКЛУЦИТЕ
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... тъй като е използвано сериозно оръжие автомати "Калашников".---Не знам, дали Марийчето прави реклама на АК-47, или иска да подчертае, че всички "лоши" използват САМО руско оръжие.:) А пък Марийчето дали знае, че "Калашников" се произвеждат и в Казанлък?
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Софиянец"Автомат Калашников е краден немски Sturmgewehr 44"---Нещо си се объркал тази сутрин: Двата автомата имат РАЗЛИЧНИ ЗАТВОРНИ СИСИТЕМИ. Общото е, че и двата автомата използват за презареждане принципа на ОТВЕЖДАНЕ на газовете. А това, че Хуго Шмайзер е участвал в разработката, никой не го отрича.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е сред крадците да няма жертви, иначе жална им майка на охранителите! До там сме я докарали.
19
11
 
10
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Автомат Калашников е краден немски Sturmgewehr 44
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друг интересен въпрос без отговор: при спуснати бариери на паркинга, обикновено се образуват опашки от излизащи автомобили - може да са 2-3 автомобила, но рядко пред бариерата няма никой. Сега има два варианта:1) тези са били много прости и са извадили луд късмет, че пред бариерата е нямало други коли, чакащи за илизане2) имало е постановка от техни коли, които са им "пазели място", т.е. имало е и съучастници; до сега обаче никой не е написал за втори автомобил, който да е избягал
17
0
 
1
 
! Отговори
alf преди 8 години
obirite chukat na vratata na metri ot monetniq dvor. MVR spi. prokuraturata se upravlqva ot naglaseni hora. suda e prepariran. durjavata sprqla i ograbena. za 25 godini nqma nerazbir dom
16
3
 
22
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Автомат Калашников е уникално оръжие. *** механизън правещ шансовете за засечна минимални, лесен за употреба, непретенциозен от към куршуми и надежден. Изключително респектиращ звук и поражения при стрелба. Не случайно се е наложил като един от най-добрите автомати в света.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-важното е да са живи и здрави Бъчварова , Цветанов ,ББ , Цацаров и други знайни и незнайни герои на демокрацията точка
14
0
 
8
 
! Отговори
Чичо Роби де Ниро преди 8 години
" Жега 2"
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КонKНякой да вземе да ти обясни,че си не само Кон,но си и *** кон!
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен като ми откраднаха огледалата на колата от същото място, казаха, че нямали камери...
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо не разбирам - доколкото виждам престъплението се е случило в подземния паркинг, от който за да излезеш през работен ден - трябва да минеш през бариери. Да спреш пред бариерата, да си вкараш талончето с колонката до бариерата и тогава да минеш. Освен това, до всяка бариера има будка с охранител в нея. Не са писали, но да не би "екшънът" да е продължил и бегълците да са минали през спуснатата бариера?!
10
17
 
2
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Някой от коментиращите може ли да ми каже откъде произлиза думата "кремъклийка"? Дали от "Кремъл"?
9
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами с какво друго да стрелят? Усеща се дългата ръка на КГБ (Кремъл) в случая.
8
0
 
14
 
! Отговори
рара преди 8 години
Информация за колата на апашите и аз мога да дам. КРАДЕНА.Що се отнася до "американския екшън" ,ако крадците са като тамошните банди нямаме кои да ги спре.Ченгето му дават ясен запис и нищо.Аре да видим тия със снощната ".........нафта за 170 лева..........." кога ще ги хванат.